GÜNDEM 13.07.2024 10:53:38 0

Bir anlık klavye hatası 52 bin TL’ye mal oldu

Bir anlık klavye hatası 52 bin TL’ye mal oldu
Haberi Sesli Oku

Bir anlık klavye hatası 52 bin TL’ye mal oldu

Gaziantep’te bir döviz bürosu çalışanı, burma bilezik ve 3 adet gram altın bozduran müşterisine 191 bin 20 TL yerine bilgisayarda yaptığı klavye hatası sebebiyle 242 bin 870 TL verdi. Bu işlem döviz bürosuna 52 bin TL’ye mal oldu. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, 10 Temmuz Çarşamba günü Şahinbey ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi’ndeki bir döviz bürosunda meydana geldi. İddiaya göre, Burma bilezikleri ve 3 adet gram altınını bozdurmak isteyen müşteri eşiyle birlikte döviz bürosuna geldi. Döviz bürosu çalışanı bir anlık dalgınlığı ve yaptığı klavye hatası sonucu ile aldığı 3 adet gram altına işlem sırasında 2 bin 513 TL yazacağına 21 bin 513 TL yazdı. Bu nedenle 191 bin 20 TL vereceği müşterisine yaklaşık 52 bin TL fazla olacak şekilde 242 bin 870 TL fazla para verdi. İşlemi tamamlanan ve parasını alan vatandaş döviz bürosundan ayrılırken o anlar ise bürodaki güvenlik kameralarına yansıdı. Döviz bürosu çalışanları vatandaşa seslenerek fazla aldığı fazla parayı geri getirmesini istedi.
“Sistem hatası bize 52 bin TL’ye mal oldu”
Günlük rutin yoğunluk nedeniyle yanlış işlem yaptıklarını belirten Samet Kocaardıç,“Günlük rutin yoğunluğumuz sebebiyle bazen dalgın olabiliyoruz. O müşteriye yaptığımız işlem de gözümüzden kaçtı. Çalışma arkadaşımız hesap makinesine doğru bir şekilde yazıyor ama bozduğumuz altının parasını verirken sistemsel hata dolayısıyla yanlış para veriyor. Bir sayı fazla yazmasından dolayı 191 bin 20 TL vereceğine 242 bin 870 TL veriyor bu da 51 bin 870 TL farka tekabül ediyor. Sonuç olarak bu işlem bizim zararımıza olmuş oluyor ” dedi.
“İşlem hatasını arkadaşımız fark etmedi”
İşlem hatasının döviz bürosuna yaklaşık 52 bin TL’ye mal olduğunu ve fazla verilen para gelmezse işlem yapan çalışanın maaşından kesileceğini aktaran Kocaardıç müşteriden parayı geri getirmesini istedi. Kocaardıç,“Bizim burada kazandığımız bir şey yok. Hesap makinesine doğru yazıyor. Adamda bunu görüyor ama bizim arkadaşımız fark etmediği için işlemi tamamlıyor. Burma bileziklerin dışında 3 adet gram altına 2 bin 510 TL’den işlem açacağına 21 bin 513 TL’den işlem açıyor. Bu tarz bilgisayar hatası, sistem hatası olabiliyor. Yoğunluktan dolayı olan işlem hatası şirketimize yaklaşık 52 bin TL’ye mal oldu. Müşteri parayı getirmezse arkadaşımızın maaşından kesilecek ” ifadelerini kullandı.
“Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz”
Vatandaşların bu tarz konularda duyarlı olmasını isteyen Kocaardıç,“Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bizler çalıştığımız yerde yoğunluktan dolayı fazla veya para verebiliyoruz. Vatandaşımızdan tek isteğim paramızı geri getirmesi” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler: bir anlık klavye hatası 52 bin tl’ye mal oldu

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Bakan Yumaklı, zirai dondan etkilenen ürünleri açıkladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de yoğun ziyaret trafiği

Şanlıurfa’da 1 PKK/KCK mensubu teslim oldu

Şanlıurfa’da otomobil kayalara çarptı: 4 yaralı

Şanlıurfa’da kaybolan çocuğun cansız bedeni sulama kanalında bulundu

Bakan Fidan Cezayir'e gidiyor: Enerji, savunma ve Gazze gündemde

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Camilerin elektrik borcu ödenmeli

Şanlıurfa'nın sağlık raporu: HÜDA PAR'dan çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri

Peygamber sevdası yarışmayla değil, kalplerde kazanıldı

EÜAŞ ve TEİAŞ'a 1036 yeni personel alımı yapılacak

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Yükleniyor