• BIST 100

    9645,75%-0,58
  • DOLAR

    38,79% 0,26
  • EURO

    43,40% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4042,71% 0,24
  • Ç. ALTIN

    6475,39% 0,00

"Bir yılı aşkın bir süredir Gazze'de katliam devam ediyor"

GÜNDEM 15.11.2024 15:13:37 0

Gaziantep Eğitim Bir-Sen il Başkanı Ahmet Gök, 7 Ekim'den bu yana siyonist işgalciler tarafından Gazze'de devam eden soykırım nedeniyle yüzlerce öğretmen ve binlerce öğrencinin şehit edildiğini kaydetti.

Gazze'de sadece eğitim değil yaşamın dahi bittiğine dikkat çeken Gök, Gazze'de 560 öğretmen ve 12 binin üzerinde öğrencinin şehid edildiğini söyledi.

"Yaşam durmuş durumda"

Gök, Gazze'de yaşanan içler acısı durum hakkında, "Bir yılı aşkın bir süredir Gazze'de katliam devam ediyor. Bunun eğitim boyutunda 560 öğretmen ve 12 binin üzerinde öğrenci şehit edilmiş durumda. Yani bütün dünyanın gözleri önünde bu vahşet, bu soykırım, bu zulüm yaşanıyor. Ama tiyatro izler gibi herkes bunu seyrediyor maalesef. Yani içimiz yanıyor. İnsanların duyarsızlığına mı üzülelim, Müslümanların duyarsızlığına mı üzülelim? Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bir an önce bu mazlumlara yardım edilmesi gerekiyor. Şu an orada eğitim durmuş, şu an orada aslında yaşam durmuş durumda. Ve bunun en büyük mağdurları da çocuklar, kadınlar, yaşlılar oluyor. Çünkü orada 40 binin üzerinde sivil katledildi. Bütün dünyanın gözleri önünde bunlar yaşandı. Yani sözde medeni dünya bu vahşeti seyrediyor. Şimdi yapılacak ne var? Öncelikle bu soykırıma dur demek gerekiyor. Dünyayı sözde yönettiğini iddia eden medeni ülkelerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Ama bırakın siz oradaki katliamı durdurmayı, bunlar harekete geçtikleri zaman soykırıma destek yönünde hamleler yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

"siyonist rejime silah ve para desteğinde bulunuyorlar"

Sözde medeni ülkelerin işgali durdurmak yerine siyonist işgali desteklediğine vurgu yapan Gök, "Maalesef bunu yaşıyoruz. Şimdi burada ben hala vicdanını kaybetmemiş olan ülkelerin liderlerine sesleniyorum: Ne olur artık bu soykırıma dur deyin. Bir araya gelin ve bu siyonist rejimin yaptığı katliamları durdurun diyorum. Çünkü sadece eğitim boyutunda 560 öğretmen, 12 binin üzerinde öğrenci şehit edildi. Ve biz 20 Kasım'da medeni dünyanın bir sürü maskelerinden bir tanesini yüzümüze takacağız. Çocuk hakları günü kutlanacak. 12 bin çocuğun yaşam hakkı elinden alınmışken bütün dünyanın gözleri önünde çocuk haklarından kimse bahsedemez. Dolayısıyla öncelikle en temel hak yaşam hakkıdır. Daha sonra diğer haklar gelir. Yaşam hakkı bu çocukların ellerinden alınıyor dünyanın gözleri önünde ama hepimiz seyrediyoruz, medeni dünya seyrediyor. Dolayısıyla bu çocuk hakları gününü gerçekten idrak etmek istiyorsak önce bu Filistin'deki, şu anda da Lübnan'a sıçramış durumda Lübnan'daki sivil katliamlarının son bulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Bu soykırıma dur denilmesi gerekiyor"

BM ve dünya ülkelerine seslenen Gök, "Bunun için de başta Birleşmiş Milletler olmak üzere harekete geçilmesi gerekiyor. Bu soykırıma dur denilmesi gerekiyor. Mümkünse Birleşmiş Milletler bünyesinde bir güç. Bu siyonistler sadece güçten anlar, başka bir şeyden anlamaz. Bu soykırımı durdurmak için mutlaka bir askeri güç oluşturulması gerekiyor. Bunun en mantıklı olanı da Birleşmiş Milletler bünyesinde bir barış gücünün oluşturularak Filistin'e ve bölgeye barış getirme hamlesi yapılması gerekiyor. siyonist rejimin karşısına dikilip 'bir dakika bu katliamlar yeter' denilmesi gerekiyor. Bu da sadece askeri güçle yapılabilir. Eğer bunu Birleşmiş Milletler bünyesinde gerçekleştiremiyorlarsa, İslam ülkelerinin liderlerinin mutlaka harekete geçmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"İslam ülkelerinin liderlerinin bir ordu kurması ve bu siyonist katillere dur demesi gerekiyor"

Gök, İslam ülkelerinin liderlerine seslenerek, "İslam ülkelerinin liderlerinin kendi aralarında bir ordu kurması ve bu siyonist katillere dur demesi gerekiyor. Ben, inşallah bu günleri Rabbim bize gösterir diyorum. Buradaki sivil katliamlarının son bulduğu günleri bize gösterir inşallah Rabbim. Filistin'e özgürlük, Kudüs'e özgürlük, nehirden denize özgür Filistin'e kavuşmayı bize inşallah Rabbim gösterir diyorum. Buradaki çocuk ölümlerine son verildiği öğretmenler, hemşireler, doktorlar, yani oradaki bütün sivil katliamlarına son verildiği günleri inşallah hep beraber görürüz diyorum. Ben buradan bütün dünyadaki vicdanını kaybetmemiş dünya liderlerine, vicdanını kaybetmemiş dünyanın sivil toplum örgütü liderlerine, vicdanını kaybetmemiş tüm insanlığa sesleniyorum. Lütfen Filistin'deki katliamlara dur diyelim ve bu hususta sivil katliamlarını önlemek için elimizden geleni yapalım inşallah." dedi. (İLKHA)

Yahudi çeteler Filistinlilerin evlerine saldırdı, araçlarını yaktı

Gülsever: Diyarbakır'daki kira artışları İstanbul ile yarışır hale geldi!

Ortaokul öğrencilerinden Gazze’ye destek kermesi

Çocuk Alerji Uzmanı Dr. Hafızoğlu: Çocuğunuzun alerjisini hafife almayın

Siirt’te silahlı saldırı: 1 yaralı

"Sessiz katil" hipertansiyon

Şanlıurfa'da kamyonet devrildi: 3 yaralı

Balon balığı avcılığı destekleme tutarı 35 TL oldu

Mardin’de trafik kazası: Bir ölü

İşgalci siyonistler Selfit'e yönelik saldırılarını sürdürüyor

Üreticilere 5,1 milyar lira destekleme ödemesi yapılacak

Siyonist rejim Mescid-i İbrahim’de sabah namazını engelledi

Cebeliye ve Beyt Lahiya'da yeni katliam: En az 100 şehit, yaralı ve kayıp var

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Diyarbakırlı hayırsever, umre parasını Gazze'ye bağışladı

Ege'de kuvvetli fırtına uyarısı

DSÖ: Gazze'de kanser tedavisi yapan son hastane hizmet dışı kaldı

27 ilde FETÖ operasyonu: 101 şüpheli gözaltında

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Microsoft'un yapay zekâ açıklaması Gazze'deki gerçekleri gizleyemiyor

Mısır: Gazze'de sivil ve sağlık tesislerine saldırılar derhal durdurulmalı

Nisan ayında Gazze ve Batı Şeria’da 80 gazeteciye saldırı

Çocuksuzluk akımını aşılayan filmlere Rusya’dan yasak geldi

Gazze'de son 24 saatte 143 Şehit: Çoğu kadın ve çocuk

Yemen: Ben Gurion Havalimanı hipersonik balistik füzeyle vuruldu

Hakkari'de şap karantinası

Kanada'da orman yangını nedeniyle OHAL ilan edildi

Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması'nda 20 takım mücadele etti

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde silahlı saldırı: 7 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ