• BIST 100

    9333,42%0,61
  • DOLAR

    39,27% 0,30
  • EURO

    44,82% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4260,42% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6744,07% 0,00

Birecik’in su ve kanalizasyon sorunu tarihe karışıyor

GÜNDEM 14.10.2022 15:50:03 0
Birecik’in su ve kanalizasyon sorunu tarihe karışıyor

Birecik’in su ve kanalizasyon sorunu tarihe karışıyor

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ın girişimleriyle, döşenecek 130 kilometrelik hat ve kurulacak dev depolarla ilçenin içme suyu ve kanalizasyon sonu tarihe karışacak.
İçme suyu şebeke yapım çalışmalarına başlandığını belirten Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Birecik halkına verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Meydan Mahallesi’nde içme suyu şebeke döşeme çalışmalarına başlandı. Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri (ŞUSKİ) Genel Müdürü Sait Güllüoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. ŞUSKİ Genel müdürü Güllüoğlu, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mirkelam, Şanlıurfa’nın Batı’ya açılan ilçesi olan Birecik’in gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçedeki içme suyu sorununu ortadan kaldırmak ve kanalizasyon şebekesini güçlendirmek için büyük gayret sarf eden Mirkelam’ın girişimleri sonucu, ilçede beklenen adım atıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Avrupa Birliği Hibe Programı olan Frıt Fonları ile Birecik’teki içme suyu şebeke yapım işi için çalışmalara başladı. Birecik’te içme suyu şebekesi çerçevesinde 2 bin 500, 4 bin ve 10 bin tonluk depo ve 130 klomtrelik hat döşenecek. ŞUSKİ Genel Müdürü Güllüoğlu, içme suyu şebekesi yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekiplerden bilgi aldı.
“Altyapı sorunu da ortadan kalkacak”
Mirkelam’ın çaba gösterdiği konulardan birisi de altyapı sorunu olduğu aktarıldı. Bunun için Avrupa Birliği Hibe Programı olan Frıt Fonlarından destek alındı. Birecik’teki altyapı sorununu tamamen çözüme kavuşturmak için kanalizasyon şebekesi yapım işi çalışmalarına da kasım ayında başlanacağı bildirildi. Projenin ihale bedeli, 7 milyon 250 bin EURO olarak açıklandı.
’’Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz’’
Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, seçim döneminde verdikleri vaatleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, hemşerilerinin yaşam kalitesinin artması için durmadan çalıştıklarını söyledi. Mirkelam, “Birecik’te içme suyu probleminin ortadan kaldırılması için çalışmalara başlandı, bunun için kazılar yapılıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız bazı mağduriyetler yaşayabilir, bu anlamda kendilerinden sabırlı olmalarını istirham ediyorum. İnşallah yapılacak çalışmaların ardından ilçemizin içme suyu sorunu tarihe karışacaktır, şimdiden Birecik için hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisi projeleri için de yakın zamanda çalışmalara başlanacağının aktaran Mirkelam, yapılan bu hizmetlerdeki katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ŞUSKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlu’na teşekkür etti.
[gallery ids=',49994,49995,49996']

Başkan Şahin’den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı Mesajı

BAMMED Başkanı Özcan’dan Bayram Mesajı: “Buruk Bir Sevinç Yaşıyoruz”

BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı

Yahudi çeteler Filistinlilerin ev ve araçlarını ateşe verdi

ABD, BM'nin Gazze tasarısını veto etti

Kum ocağında göçük: 11 ölü

Siirt'te yıldırım çarpması sonucu çoban yaralandı

Nijerya'daki sellerde can kaybı artıyor

Çanakkale'de zincirleme kaza: 5 yaralı

Haribo ürünlerindeki uyuşturucu skandalı büyüyor

Ağrı'da jandarma tarafından 48 tim 194 personelle uygulama gerçekleştirildi

BM'den Gazze açıklaması: Kuzeyde tek bir hastane bile kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Gazze'de siyonist vahşet: 54 bin 607 şehit

Trump ile Putin görüştü

Hırsızlık anı kameralara yansıdı

Siirt’te buğday tarlasında yangın: Hasat bekleyen ekinler kül oldu

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 yeni geçici üyesi belli oldu

Siirt’te mayıs ayı güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

İnfaz düzenlemesi kararı Resmi Gazete'de

Yetimler Vakfı Kurban Bayramı öncesi Cizre’de yetimleri sevindirdi

Güney Kore'nin yeni devlet başkanı Lee Jae-myung göreve başladı

Sağlık Bakanlığı'ndan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı

Özel bireylerle çevre günü etkinliği düzenlendi

Gaziantep'te asayiş suçlarına karışan 4 bin 239 kişi yakalandı

Mardin'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Müftü Yardımcısı Aktan: Bayramlarda ziyaretleşme, hassaten yaşlıların ziyaret edilmesi önemlidir

Soykırımcı işgal rejimi, savunma ihracatında ikiyüzlü Batı ve Arap ülkeleri sayesinde rekor kırdı!

Esnaf işlerin durgunluğundan, vatandaş ise alım gücünün düşüklüğünden yakınıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ