Birinci sınıf tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri yıkılmaya başlandı

Tarih: 15.08.2024 15:30 Güncelleme: 15.08.2024 15:30
Birinci sınıf tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri yıkılmaya başlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Birinci sınıf tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri yıkılmaya başlandı

Adıyaman’da birinci sınıf tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri (bağ evleri) yıkılmaya başladı.
Adıyaman merkez ile Atatürk Baraj Göleti arasında birinci sınıf tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri, İl Genel Meclisinin aldığı karar ile yıkılmaya başlandı.
Merkeze bağlı Küçükkavaklı ile Bozhöyük köyleri arasında yapımına başlanan hobi bahçeleri İl Özel İdaresine ait iş makinaları tarafından yıkıldı. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yıkım yerinde kısa süreli gerginlik yaşandı ancak herhangi bir olay çıkmadı. İş makineleri duvarları örülen 3 hobi bahçesini yıktı.
Yıkımdan dolayı oldukça üzüntülü olduğunu dile getiren hobi bahçesindeki hak sahibi Ümit Korkmaz, “Sorun bu kadar o kadar bağ evleri var iken niye hemen gelip bizimkini yıktılar. Aynı duyarlılığı onlara da yapmalarını bekleriz. Yani bir yerden başlanacaksa bize gelinceye kadar binlerce yer vardı. Niye hemen bizimkinden başladılar” dedi.
Yıkımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Osman Varol, “Hobi bahçeleri küçük parseller içerisinde tarım arazilerini bölerek yaptıkları hukuka aykırı, kurallara aykırı birtakım yapılar var. Bunlara tabii kanunen müsaade edilmesi mümkün değil. Bugüne kadar belki belirli şekillerde işte bunların enerjileri, suları tedarik edilmiş. Tarlası için kuyu vurma bahanesiyle DSİ’den alınan izinle kuyu vurulmuş. Sonra o kuyuya elektrik çekilir gibi elektrik çekilerek bunlar enerji kavuşmuş. Tabii ki biz vatandaşlarımızı mağdur etmek niyetinde değiliz, vatandaşımızı sıkıntıya sokmak niyetinde değiliz ama bu gidişe de bir yerde bir noktada dur demek gerekiyor. Bu kapsamda da bundan sonrasında daha sıkı uygulamalar yapacağız. Benim vatandaşlardan istirhamım lütfen bu tip kuralsız, kural dışı yollara tevessül etmemeleridir. Bizim derdimiz özellikle bu süreci bir noktada durdurmak. Biz sadece betonlaşma değil, tarım arazisinin bölünmesi, tarım arazisinin küçültülmesi ve bu küçültme yoluyla da verimin azaltılması. Yani aslında arazinin tahrip edilmesini engellemek durumundayız” diye konuştu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Bir dizi eylem kararı aldık

Pakistan'da bina çökmesi: 27 ölü

Bakan Yumaklı: Tarımsal hasılada 7 ülke arasına girdik

Ensarullah, işgal havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldı

ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

42 yıl önce kaçırılan İranlı diplomatlar hakkında Devrim Muhafızları Ordusu'ndan israile sert uyarı

İletişim Başkanlığı: 761 yangın kontrol altına alındı

Malatya'da traktör devrildi: 2 ölü

Kumbarasındaki harçlıkları Gazze için bağışladı

Malatya’da korkutan arazi yangını

Antalya’da kafesten kaçan arslan bir kişiyi ağır yaraladıktan sonra öldürüldü

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Antalya'da aslan firar etti:1 ağır yaralı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Yükleniyor