• BIST 100

    16755,02%0,21
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7075,20% -0,59
  • Ç. ALTIN

    11663,72% -0,15

Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi

01 Ağustos 2025, Cuma 18:19
01 Ağustos 2025, Cuma 18:19
Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da aylardır süren altyapı çalışmaları nedeniyle bölge esnafı büyük mağduriyet yaşıyor. Koordinasyonsuzluk, sulama eksikliği ve yavaş ilerleyen çalışmalar vatandaşları adeta isyan ettirdi.

Batman'da Hürriyet Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin kesişim noktasında bulunan Dostlar Caddesi'nde yürütülen altyapı çalışmaları, bölge halkı ve esnafı zor durumda bırakıyor.

Yaklaşık 40 gündür devam eden çalışmaların yavaş ilerlemesi, toz ve duman nedeniyle yaşamı olumsuz etkilerken, belediyeye yapılan şikâyetlere rağmen sulama yapılmadığı ifade ediliyor.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan esnaf, çalışmaların daha koordineli ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını talep ediyor.

Belediyenin yeterli bilgilendirme yapmaması ve sahada görevli ekipler arasında koordinasyon eksikliği olduğu da vatandaşların ortak şikâyetleri arasında.

Çalışmalar sırasında doğal gaz gibi kritik altyapı borularının patlatılması, bu eksikliğin sonuçlarını gözler önüne seriyor. Sulama yapılmaması sebebiyle esnaf, caddeyi kendi imkânlarıyla yıkamak zorunda kalıyor ancak bu da yeterli olmuyor.

Bölge sakinleri, çalışmalara tamamen karşı olmadıklarını vurguluyor ancak sürecin hem plansız hem de özensiz yürütüldüğünü düşünüyor. En büyük beklentileri ise belediyenin daha etkin, koordineli ve hızlı bir şekilde müdahale ederek altyapı ve yol çalışmalarını bir an önce tamamlaması.

Muhammed Özen

"Yol çalışması sağlıklı ilerlemiyor"

Altyapı çalışmasına karşı olmadıklarını ancak daha düzgün ve koordineli bir şekilde çalışılıp bitirilmesi gerektiğini ifade eden esnaf Muhammed Özen, "Burası, Hürriyet Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin birleştiği Dostlar Caddesi'dir. Burada altyapı çalışmaları yapılıyor ve bu çalışmalar uzun süredir devam etmektedir. Altyapı çalışmasına karşı değiliz; ancak daha düzgün ve koordineli bir şekilde bitirilmesini istiyoruz. Bu yol çalışması bir türlü tamamlanamıyor. Araçlar geçtiğinde toz kalktığı için sulamayı sürekli biz yapıyoruz. Batman Belediyesi'ni defalarca aramamıza rağmen sulama yapılmıyor. Esnaf bilgi vermese, çalışanlar boruları patlatıyor. Hatta dün doğal gaz borusu patlatıldı. Çünkü burada yapılan çalışmada koordinasyon yok denecek kadar az. Bu nedenle çalışma sağlıklı ilerlemiyor ve yaklaşık 40 gündür bu durum sürüyor. Belediyeden tek isteğimiz, bu çalışmanın koordineli bir şekilde kısa sürede tamamlanmasıdır." dedi.

Haşim Güngör

"Tek isteğimiz, bu çalışmanın bir an önce bitirilmesi"

Çalışmaların uzun sürmesi işlerini olumsuz etkilediğini belirten bir diğer esnaf Haşim Güngör ise "Burada yaklaşık iki aydır süren altyapı ve yol çalışması bitmediği için toz ve duman içinde kaldık. Çalışmaya karşı değiliz; ama çok yavaş ilerliyor. Bu durum işlerimizi olumsuz etkiliyor. İnsanlar buradan geçemiyor, araçlar hızlı geçince daha da fazla toz kalkıyor. Her gün kendi imkânlarımızla yolu suluyoruz ama işe yaramıyor. Belediye yaklaşık iki aydır bir kere bile sulama yapmadı. Tek isteğimiz, bu çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve yolumuzun asfaltlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Ebedin Doğan

"ilk 15 gün iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık"

Koordine eksikliğinden dolayı çalışmaların çok ağır ilerlediğini söyleyen Ebedin Doğan, "Uzun süredir toz ve duman içerisindeyiz. Bu nedenle ilk 15 gün iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık. İçerideki tüm eşyalar toz içinde kalıyordu. Çalışmalara karşı değiliz; fakat süreç çok yavaş ilerliyor. Bir aydan fazladır mağdur durumdayız. Sulama ise 5-6 günde sadece bir kere yapılıyor ve bu da hiçbir işe yaramıyor. Bu süre içinde kiramız işliyor, elektrik ve diğer giderlerimiz devam ediyor. Bu yüzden yolun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Afganistan, ekonomiyi ve istihdamı artırmak için önemli bir balıkçılık geliştirme planını onayladı

Batso Başkanı Demir, DİKA 2026 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Bangladeş, perşembe günü genel seçim ve referanduma gidiyor

Çocuklar için sosyal medya düzenlemesi geliyor

Konya Büyükşehir’den aile destek paketi açıklandı

Batman'da sigarayı bırakma günü etkinlikleri düzenlendi

Şanlıurfa’da Umut Kervan’ından Ramazan öncesi yardım

Huzurevinde şiddet iddiası dezenformasyon çıktı

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 çocuk hayatını kaybetti

Batman'da kemik yetersizliği olan hastaya sinüs lift ameliyatı yapıldı

Konya’da ocak ayında trafik bilonçusu açıklandı

Op. Dr. Özkaya'dan çocuklarda yabancı cisim ve kimyasal madde uyarısı

Konya Büyükşehir’den gençlere eğitim ve askerlik desteği

Nepal'de otobüs nehre düştü: 10 ölü

Batı Akdeniz’in batısında kısa süreli fırtına uyarısı

Olumsuz hava koşullarından dolayı Doğu'da 5 ile bağlı 420 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Tarsus’ta motosiklet kazası can aldı

İşgal rejiminin Gazze’de ateşkes ihlalleri sürüyor

Şırnak’ta uyuşturucu suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Makine hızında saldırı dönemi: AI destekli siber saldırılar hız kazandı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı İnallı Mahallesi esnafını ziyaret etti

Psikolog Bozkuş: Panik atak sandığınız kadar korkunç bir şey değil

Kremlin, Bakan Fidan'ın nükleer silahlarla ilgili açıklamasına ilişkin yorumda bulundu

Batman’da yeşil kuşak projesi fidanları için kış bakımı başlatıldı

Diyarbakırlılar: Gündüz kuşağı programları aile ve toplumda hasara yol açıyor

TÜİK açıkladı: Karlıova’nın nüfusu 2025’te geriledi

Prof. Dr. Dilaver Taş: Sigara alışkanlık değil, tedavi edilmesi gereken bir bağımlılık

Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmi 2,2 milyar dolara ulaştı

Gazze'de 2 bin 842'den fazla şehidin naaşı uluslararası yasaklı silahlar nedeniyle buharlaştı

Siirt’in kadim lezzeti "Pırtike Çorbası" coğrafi işaretle tescillendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Afganistan, ekonomiyi ve istihdamı artırmak için önemli bir balıkçılık geliştirme planını onayladı

Batso Başkanı Demir, DİKA 2026 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Bangladeş, perşembe günü genel seçim ve referanduma gidiyor

Çocuklar için sosyal medya düzenlemesi geliyor

Konya Büyükşehir’den aile destek paketi açıklandı

Batman'da sigarayı bırakma günü etkinlikleri düzenlendi

Şanlıurfa’da Umut Kervan’ından Ramazan öncesi yardım