• BIST 100

    10622,47%-1,54
  • DOLAR

    42,23% 0,00
  • EURO

    49,03% 0,40
  • GRAM ALTIN

    5624,02% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9304,15% 1,40

Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi

01 Ağustos 2025, Cuma 18:19
01 Ağustos 2025, Cuma 18:19
Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da aylardır süren altyapı çalışmaları nedeniyle bölge esnafı büyük mağduriyet yaşıyor. Koordinasyonsuzluk, sulama eksikliği ve yavaş ilerleyen çalışmalar vatandaşları adeta isyan ettirdi.

Batman'da Hürriyet Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin kesişim noktasında bulunan Dostlar Caddesi'nde yürütülen altyapı çalışmaları, bölge halkı ve esnafı zor durumda bırakıyor.

Yaklaşık 40 gündür devam eden çalışmaların yavaş ilerlemesi, toz ve duman nedeniyle yaşamı olumsuz etkilerken, belediyeye yapılan şikâyetlere rağmen sulama yapılmadığı ifade ediliyor.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan esnaf, çalışmaların daha koordineli ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını talep ediyor.

Belediyenin yeterli bilgilendirme yapmaması ve sahada görevli ekipler arasında koordinasyon eksikliği olduğu da vatandaşların ortak şikâyetleri arasında.

Çalışmalar sırasında doğal gaz gibi kritik altyapı borularının patlatılması, bu eksikliğin sonuçlarını gözler önüne seriyor. Sulama yapılmaması sebebiyle esnaf, caddeyi kendi imkânlarıyla yıkamak zorunda kalıyor ancak bu da yeterli olmuyor.

Bölge sakinleri, çalışmalara tamamen karşı olmadıklarını vurguluyor ancak sürecin hem plansız hem de özensiz yürütüldüğünü düşünüyor. En büyük beklentileri ise belediyenin daha etkin, koordineli ve hızlı bir şekilde müdahale ederek altyapı ve yol çalışmalarını bir an önce tamamlaması.

Muhammed Özen

"Yol çalışması sağlıklı ilerlemiyor"

Altyapı çalışmasına karşı olmadıklarını ancak daha düzgün ve koordineli bir şekilde çalışılıp bitirilmesi gerektiğini ifade eden esnaf Muhammed Özen, "Burası, Hürriyet Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin birleştiği Dostlar Caddesi'dir. Burada altyapı çalışmaları yapılıyor ve bu çalışmalar uzun süredir devam etmektedir. Altyapı çalışmasına karşı değiliz; ancak daha düzgün ve koordineli bir şekilde bitirilmesini istiyoruz. Bu yol çalışması bir türlü tamamlanamıyor. Araçlar geçtiğinde toz kalktığı için sulamayı sürekli biz yapıyoruz. Batman Belediyesi'ni defalarca aramamıza rağmen sulama yapılmıyor. Esnaf bilgi vermese, çalışanlar boruları patlatıyor. Hatta dün doğal gaz borusu patlatıldı. Çünkü burada yapılan çalışmada koordinasyon yok denecek kadar az. Bu nedenle çalışma sağlıklı ilerlemiyor ve yaklaşık 40 gündür bu durum sürüyor. Belediyeden tek isteğimiz, bu çalışmanın koordineli bir şekilde kısa sürede tamamlanmasıdır." dedi.

Haşim Güngör

"Tek isteğimiz, bu çalışmanın bir an önce bitirilmesi"

Çalışmaların uzun sürmesi işlerini olumsuz etkilediğini belirten bir diğer esnaf Haşim Güngör ise "Burada yaklaşık iki aydır süren altyapı ve yol çalışması bitmediği için toz ve duman içinde kaldık. Çalışmaya karşı değiliz; ama çok yavaş ilerliyor. Bu durum işlerimizi olumsuz etkiliyor. İnsanlar buradan geçemiyor, araçlar hızlı geçince daha da fazla toz kalkıyor. Her gün kendi imkânlarımızla yolu suluyoruz ama işe yaramıyor. Belediye yaklaşık iki aydır bir kere bile sulama yapmadı. Tek isteğimiz, bu çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve yolumuzun asfaltlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Ebedin Doğan

"ilk 15 gün iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık"

Koordine eksikliğinden dolayı çalışmaların çok ağır ilerlediğini söyleyen Ebedin Doğan, "Uzun süredir toz ve duman içerisindeyiz. Bu nedenle ilk 15 gün iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık. İçerideki tüm eşyalar toz içinde kalıyordu. Çalışmalara karşı değiliz; fakat süreç çok yavaş ilerliyor. Bir aydan fazladır mağdur durumdayız. Sulama ise 5-6 günde sadece bir kere yapılıyor ve bu da hiçbir işe yaramıyor. Bu süre içinde kiramız işliyor, elektrik ve diğer giderlerimiz devam ediyor. Bu yüzden yolun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor

Bakan Bayraktar Konya’daki enerji yatırımlarını değerlendirdi

Rusya: Zaporijya’da bir yerleşim yeri daha ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Mersin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla fidanlar toprakla buluştu

Malatya'da bir şahıs evinde ölü bulundu

Rus İHA'ları Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

ABD'de Dulles Uluslararası Havalimanı'nda kaza: 18 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü

Mardin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla 5 bin fidan toprakla buluştu

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi: 5 şüpheli yakalandı

Gaziantep’te silah ve uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çin'de Hongqi Köprüsü'nde çökme

Aksaray’da kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı

Hırsızlık suçundan 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Irak’ta genel seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi

İran: ABD ve israil'in casusluk şebekesi çökertildi

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Bangladeş 11 farklı noktada meydana gelen el yapımı bomba saldırılarıyla sarsıldı

Başsavcılıktan "CHP için kapatma talebi" iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz askeri kargo uçağını düşmesine ilişkin Azerbaycan Başbakanı'yla görüştü

Filipinler'de tayfun felaketi: 250 ölü, 112 kayıp

ABD'de yardım uçağı gölete düştü: 2 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor