• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,17
  • EURO

    50,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6269,36% 1,61
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi

01 Ağustos 2025, Cuma 18:19
01 Ağustos 2025, Cuma 18:19
Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da aylardır süren altyapı çalışmaları nedeniyle bölge esnafı büyük mağduriyet yaşıyor. Koordinasyonsuzluk, sulama eksikliği ve yavaş ilerleyen çalışmalar vatandaşları adeta isyan ettirdi.

Batman'da Hürriyet Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin kesişim noktasında bulunan Dostlar Caddesi'nde yürütülen altyapı çalışmaları, bölge halkı ve esnafı zor durumda bırakıyor.

Yaklaşık 40 gündür devam eden çalışmaların yavaş ilerlemesi, toz ve duman nedeniyle yaşamı olumsuz etkilerken, belediyeye yapılan şikâyetlere rağmen sulama yapılmadığı ifade ediliyor.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan esnaf, çalışmaların daha koordineli ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını talep ediyor.

Belediyenin yeterli bilgilendirme yapmaması ve sahada görevli ekipler arasında koordinasyon eksikliği olduğu da vatandaşların ortak şikâyetleri arasında.

Çalışmalar sırasında doğal gaz gibi kritik altyapı borularının patlatılması, bu eksikliğin sonuçlarını gözler önüne seriyor. Sulama yapılmaması sebebiyle esnaf, caddeyi kendi imkânlarıyla yıkamak zorunda kalıyor ancak bu da yeterli olmuyor.

Bölge sakinleri, çalışmalara tamamen karşı olmadıklarını vurguluyor ancak sürecin hem plansız hem de özensiz yürütüldüğünü düşünüyor. En büyük beklentileri ise belediyenin daha etkin, koordineli ve hızlı bir şekilde müdahale ederek altyapı ve yol çalışmalarını bir an önce tamamlaması.

Muhammed Özen

"Yol çalışması sağlıklı ilerlemiyor"

Altyapı çalışmasına karşı olmadıklarını ancak daha düzgün ve koordineli bir şekilde çalışılıp bitirilmesi gerektiğini ifade eden esnaf Muhammed Özen, "Burası, Hürriyet Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin birleştiği Dostlar Caddesi'dir. Burada altyapı çalışmaları yapılıyor ve bu çalışmalar uzun süredir devam etmektedir. Altyapı çalışmasına karşı değiliz; ancak daha düzgün ve koordineli bir şekilde bitirilmesini istiyoruz. Bu yol çalışması bir türlü tamamlanamıyor. Araçlar geçtiğinde toz kalktığı için sulamayı sürekli biz yapıyoruz. Batman Belediyesi'ni defalarca aramamıza rağmen sulama yapılmıyor. Esnaf bilgi vermese, çalışanlar boruları patlatıyor. Hatta dün doğal gaz borusu patlatıldı. Çünkü burada yapılan çalışmada koordinasyon yok denecek kadar az. Bu nedenle çalışma sağlıklı ilerlemiyor ve yaklaşık 40 gündür bu durum sürüyor. Belediyeden tek isteğimiz, bu çalışmanın koordineli bir şekilde kısa sürede tamamlanmasıdır." dedi.

Haşim Güngör

"Tek isteğimiz, bu çalışmanın bir an önce bitirilmesi"

Çalışmaların uzun sürmesi işlerini olumsuz etkilediğini belirten bir diğer esnaf Haşim Güngör ise "Burada yaklaşık iki aydır süren altyapı ve yol çalışması bitmediği için toz ve duman içinde kaldık. Çalışmaya karşı değiliz; ama çok yavaş ilerliyor. Bu durum işlerimizi olumsuz etkiliyor. İnsanlar buradan geçemiyor, araçlar hızlı geçince daha da fazla toz kalkıyor. Her gün kendi imkânlarımızla yolu suluyoruz ama işe yaramıyor. Belediye yaklaşık iki aydır bir kere bile sulama yapmadı. Tek isteğimiz, bu çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve yolumuzun asfaltlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Ebedin Doğan

"ilk 15 gün iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık"

Koordine eksikliğinden dolayı çalışmaların çok ağır ilerlediğini söyleyen Ebedin Doğan, "Uzun süredir toz ve duman içerisindeyiz. Bu nedenle ilk 15 gün iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık. İçerideki tüm eşyalar toz içinde kalıyordu. Çalışmalara karşı değiliz; fakat süreç çok yavaş ilerliyor. Bir aydan fazladır mağdur durumdayız. Sulama ise 5-6 günde sadece bir kere yapılıyor ve bu da hiçbir işe yaramıyor. Bu süre içinde kiramız işliyor, elektrik ve diğer giderlerimiz devam ediyor. Bu yüzden yolun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kızılay 3 milyon kan bağışı hedefine ulaştı

Gaziantep'te arazi kavgası: 2 kişi tutuklandı

Bir haftada 82 direniş eylemi: Batı Şeria ve Kudüs'te çatışma tırmanıyor

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor

Akdeniz için fırtına uyarısı

Uludağ’ın etekleri beyaza büründü, Bursa'da kar beklentisi sürüyor

Tekstil işçisinin boyun ağrısına bilimsel çözüm

Trambüs direğine çarpan araçta bir kişi hayatını kaybetti

Ankara'da bazı yollar iki gün kapatılacak

Öğrenciler Akkuyu santralini ziyaret etti

Mısır'dan Gazze için iki kırmızı çizgi

Otopark Yönetmeliği değişti

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı

Halep'te gerilim tırmanıyor: Suriye güvenlik güçlerine saldırı

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 14 ilde 112 tutuklama

Mardin güne yoğun sisle uyandı: Görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü

Akdeniz için fırtına uyarısı

Meteoroloji'den 38 il için kar yağışı uyarısı

Somali: Ülkemiz bir bütündür, israilin Somaliland'ı tanıması hükümsüzdür

Almanya kara kutu analizini reddetti: Libya uçağı için alternatif İngiltere

Trump: Zelenskiy benim onayım olmadan hiçbir karar alamaz

Maduro: ABD'nin hedefi doğal kaynaklarımızı yağmalamak

İşgal rejimi Bisan eyleminin failini açıkladı, Kabatiya'yı kuşattı

Gazze'de ateşkes yine delindi: 2 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kızılay 3 milyon kan bağışı hedefine ulaştı

Gaziantep'te arazi kavgası: 2 kişi tutuklandı

Bir haftada 82 direniş eylemi: Batı Şeria ve Kudüs'te çatışma tırmanıyor

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti