• BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Bitlisliler "Direnişe selam siyonizme lanet" sloganıyla yürüyüş yaptı

GÜNDEM 6.10.2024 18:35:53 0
Bitlisliler

Bitlis Filsitin Dayanışma Platformu öncülüğünde yüzlerce kişi "Direnişe selam siyonizme lanet" sloganıyla Gazze ve Lübnan'da yaşanan soykırım ve katliamları protesto etmek için yürüdü.

Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için Kazımpaşa İlkokulu'nun önünde toplanan kalabalık, ellerinde Filistin, Türkiye Tevhid bayraklarıyla yürüdü.

Sık sık tekbir getiren kalabalık, HAMAS lehinde ve işgalci katiller aleyhinde prtlar açarak slogan attı.

Merkez Ulu Cami önüne kadar yürüyen kalabalık, burada basın açıklaması düzenledi. Behzat Durak Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasının metnini gurup adına Memur-Sen Bitlis Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak okudu.

Basın açıklamasında Durak, Gazze ve Lübnan'da yaşanan katliamlara dikkat çekti. 365 gündür katliam ve soykırımın devam ettiğini belirten Durak, "siyonist israil, Gazze’de tam 365 gündür soykırım yapıyor. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun… Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor." dedi.

"Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur!" diyen Durak, "Batılı emperyalist güçler, İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını israil denen siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca, bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere 'insanımsı' diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor. Dilimiz varmıyor ama hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir." diye konuştu.

Uluslararası sistemin ahlaken, fiilen ve fikren çöktüğüne vurgu yapan Durak, "Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü. Uluslararası kurumlar çöktü. Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız." dedi.

"Hala dengeleri gözetleyen, küçük çıkarlarının kaybolmasından korkan bir İslam dünyası manzarası ile karşı karşıyayız." diyerek sözlerine devam ettiren Durak, şunları kaydetti:

"İbrahim anlaşmasının peşinde israile ve ABD’ye yardım ve yataklık yapan bölge ülkeleri, maalesef onurumuzu zedeliyorlar. Batı’yı arkasına alan israil, bütün bölgeyi ateşe vermeye başladı.  Geçen yıl Gazze’de başlayan vahşet ve soykırım bugün Lübnan ve Yemen’e de sıçramış durumda. Bugün Üsküdar Meydanı’nda, Filistin halkının haklı mücadelesine ve direnişine destek olmak, Gazze'den sonra Lübnan’a sıçrayan, Yemen'i de hedef alan bu alçakça işgale, katliam ve soykırıma dur demek için buradayız. Türkiye, uzun zamandır bu uyarıyı yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın geçen haftaki uyarısı bu noktada çok önemli. Bir kere şunun altını net bir şekilde çizelim. Emperyalist stratejilerle siyonist israilin Arz-ı Mevud hedefi birbiriyle örtüşüyor. Doğu Akdeniz’deki savaş gemilerini, katil rejime yapılan silah yardımlarını başka nasıl açıklayabiliriz? Kirli bir oyunla karşı karşıyayız. Onun için tekrar altını çizmekte fayda var. Türkiye’nin savunması Gazze’den başlar! Lübnan saldırısı, savaşın yeni bir evreye geçtiğini gösteriyor. Batılı başkentlerde ise aynı kalıpta açıklamalar devam ediyor. Dün komplo denilerek küçümsenen stratejilerin bugün gerçekleştiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Onun için, kimse olayları bizden uzak zannetmesin. Aymazlık ve gaflet sonumuz olur. Vakit, teyakkuz vakti. Vakit Gazze hattına destek olma vakti. Vakit insanlık haysiyetini sahiplenme, vicdanın sesi olma vakti. Vakit kardeşlerimize sahip çıkma vakti."

Programa AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, HÜDA PAR İl Başkanı Cengiz Karakaya, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Program, Muhammed Zahid Kuldaş'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)


Şanlıurfa’da "Direnişe Selam, siyonizme Lanet" mitingi gerçekleştirildi

İşgalci siyonistlerin katlettiği 17 bin çocuğu temsilen Kürecik NATO Radar Üssü'ne kanlı kefenler bırakıldı

Anız yangınında 70 dönüm arazi zarar gördü

Vergili: siyonist israilin agresif, hukuk tanımaz tutumu can çekiştiğinin alametidir

İşgal rejiminin Gazze’deki soykırımı birinci yılında: Türkiye'den ve Siirt'ten büyük tepki

Erbaş: Katlettikleri masum insanların ve çocukların ahı siyonizmin sonunu getirecek

"Soykırıma İsyan, Filistin'e Destek Yürüyüşü" sloganıyla Ankara'da on binler toplandı

siyonist rejim Filistinli esirlere sistematik işkence uyguluyor

Van’da “Soykırıma İsyan Filistin’e Destek” yürüyüşü düzenlendi

HAMAS Sözcüsü Ebu Zuhri: siyonistler zelil bir şekilde topraklarımızı terk edecek

Bitlisliler "Direnişe selam siyonizme lanet" sloganıyla yürüyüş yaptı

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında bir gazeteci katletti

Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

18 günlük bebek, ambulans helikopterle Batman'dan Konya'ya nakledildi

Aracının kapısı açık seyreden sürücüye 32 bin lira ceza

Ukrayna: Rusya ile çatışmalar 4 bölgede yoğunlaştı

Batman'da iki araç çarpıştı: Anne ve bebeği yaralandı

Yeni Zelanda donanmasına ait gemi battı

Irak'ın kuzeyinde 12 PKK elemanı öldürüldü

Yapıcıoğlu'ndan "Aksa Tufanı'na Destek Yürüyüşü"ne davet

İstanbul için gök gürültülü sağanak uyarısı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 6 yaralı

Alimler Buluşması'nda Gazze ve Filistin'in ancak cihatla özgür olacağına dikkat çekildi

HÜDA PAR: Sapkın ideolojilerin, insan ruhunda oluşturduğu tahribat küçümsenmemeli!

Sivas'ta orman yangını

Antalya'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Kendi ektikleri 3 çeşit biberle salça ve pul biber üreterek satışını yapıyorlar

İstanbul'da binlerce kişi soykırımın yıldönümünde Gazze'ye destek için bir araya geldi

Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem

Yrd. Doç. Dr. Mustafa:  Müslümanlar her anlamda siyonistlere karşı cihat etmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku