• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

Bitlis'te Gazze'ye destek için basın açıklaması düzenlendi

23 Ağustos 2024, Cuma 18:35
23 Ağustos 2024, Cuma 18:35
Bitlis
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bitlis’te, Gazze’ye yönelik devam eden katliam ve soykırımlara tepki göstermek ve destek olma amacıyla Peygamber Sevdalıları öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi.

Dünyanın her kesiminden Gazze’deki katliam ve soykırıma karşı destekler devam ediyorken, Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde yapılan ve Bitlis'teki STK'ların da desteklediği basın açıklaması cuma namazına müteakip Merkez Ulu Cami önünde yapıldı.

Namaz sonrasında toplanan kalabalık Gazze'ye destek sloganları atarken işgal rejimini lanetledi.

Zekeriya İlkılıç Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması öncesi halka seslenen Emrullah Uysal Hoca, yaşanan sürece değinerek, boykot çağrısında bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı İsmail Elban, Gazze’de yaşanan katliam ve soykırımlara dikkat çekti.

ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa'nın destekleriyle ortaya çıkan işgal çetesinin yıllardan beridir Gazze’de büyük acıları ve zulümleri yaşattığına değinen Elban, soykırım ve katliamların, siyonizmin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu söyledi.

Elban, "Soykırımcı israil’in yaşattığı zulümlere, yaptığı katliamlar ve sürgünlere, namus-u Ekber’e karşı saldırılarına, namus-u mahreme hücumlarına, tüm insani ve İslami değerlere tecavüzlerine, işgal edilmiş Filistin topraklarına karşılık verilen mücadele örneklerinden 7 Ekim sonrası başlattığı soykırım ve canlı yayınlarda sergilenen mezalim, siyonizmin ve İsrail’in insanlık ailesi içinde nasıl habis bir ur ve zehirli bir hançer olduğunu bir daha ispatlamıştır." dedi.

"Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır." diyen Elban, "Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir? Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist israil’in Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve âmâsız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler; mahşer-i vicdanda ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir. Doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler. Hal böyleyken insanlığın yerle bir edildiği, soykırımların canlı yayımlandığı biçare Gazze’deki vahamet karşısında her devlete, kişi, kurum ve STK’lara; mevcudiyeti, imkân ve kabiliyetleri kapsamında iş ve sorumluluk düşmektedir." ifadesini kullandı.

İslam devlerine Kudüs ve Gazze’nin yalnız bırakılmaması çağrısında bulunan Elban, sözlerine şöyle devam etti:

“Müslümanların resmi, sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalıdır. Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Bizlerin, ferd-î vahit veya STK’lar olarak, bu bağlamda yapmamız ve süreklilik kazandırmamız gereken hususlar; israil’in kanlı tarihini bilmek, Kudüs’ün ve Filistin’in tarihini idrak etmek, Selahaddin örneğindeki gibi İslam’ın fethini ve dirilişini çağa taşımak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının bilincinde olmak, bireysel ve kitlesel bilinçlenmeyi artırmak, farkındalığı çoğaltmak, boykot ile düşmanı yerle bir edecek psikolojik ve ekonomik harpte aktif olmaktır.”

Filistin özgür olana dek yapılacak her türlü eylemlere destek vereceklerinin altını çizen Elban, işgal çetesi ürünlerinin boykot etme çağrısında bulundu.

Elban, "Ey insanlık onuruna sahip olanlar, ey iman ettim diyenler! Basın organlarınızda Gazze’ye yer verin. Çeşitli platformlarda, konuşmalarda Gazze’yi dillendirin. Ey hayırseverler, yardım kuruluşları listeniz, Gazze’siz olmasın! Ey İnsanlar! Yiyip içtiklerinize, alıp harcadıklarınıza dikkat edin. Haram olan sadece domuz eti değildir, domuzların ürettikleri de haramdır. En büyük maddi vazifeleriniz, boykot etmek ve kardeşlerinize yardım etmektir. Bunu iyice bilmelisiniz! Küdüs Sevdalıları olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. Canımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı da yapmaya hazırız. Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm mücahitlere selam olsun! Filistin halkına selam olsun! Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen İzzeddin el-Kassam, İslami Cihad ve adını saymadığımız tüm direniş hattına selam olsun!” diye konuştu. (İLKHA)

Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"

BM, israilin Katar’da HAMAS yetkililerine yönelik saldırısını kınadı

Mardin'de pikap hayvan sürüsüne daldı: 14 hayvan telef oldu

Sebastien Lecornu, Fransa’nın yeni başbakanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıyı lanetledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Kassam, işgal mevzilerine baskın düzenledi: Ölü ve yaralılar var

Tunus’taki drone saldırısı, filodaki insanları yıldırmak ve vazgeçirmeye yöneliktir

Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"