GÜNDEM 27.02.2025 10:47:28 0

Bitlis'te "Kudüs ve Şehadet" temalı program düzenlendi

Bitlis
Haberi Sesli Oku

Bitlis Peygamber Sevdalıları tarafından "Kudüs ve Şehadet" temasıyla düzenlenen programa katılan İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman, şehidlerin yaşarken verdiği mücadeleye vurgu yaptı.

Bitlis Peygamber Sevdalıları, şubat ayı şehadet ayı dolayısıyla "Kudüs ve Şehadet" temasıyla bir program düzenledi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Yılmaz Demir Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Özlem Ajans ilahi ses sanatçılarının şehadet üzerine Kürdçe ve Türkçe seslendirdikleri birbirinden güzel ezgilerle devam etti.

Sinevizyon gösteriminin olduğu programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İsmail Elban, dondurucu havaya rağmen salonu dolduran katılımcılara teşekkür etti.

Programda günün anlam ve önemine binaen konuşan İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman, şehidlerin cennetten Rablerinden isteklerinin kabul edildiğinin altını çizdi.

Gazze'de verilen mücadelenin akabinde şehadet mertebesine ulaşan şehidlerin ve 90'lı yıllarda ve 6-8 Ekim olaylarında şehadete kavuşan şehidlerin hayatlarından kesitler sundu.

Şehidlerin cennette Rablerinden isteklerinin kabul edildiğine dikkat çeken Yaman, "Nereden anlıyoruz kabul edildiğini? Gördüğümüz her hadiseden, her olaydan anlıyoruz. Mesela Şeyh Ahmet Yasin, cennette ne demiştir? Ya Rabbi! Biz hep taş attık. Şu azgın siyonistlere karşı füzemiz, bir silahımız olmadı. Bir savaş yürütemedik. Ya Rabbim! Bizim askerlerimize, gençlerimize, silahlar, füzeler nasip etki siyonistleri öldürsünler. Bakın daha ne dualar yapmış. Bize öyle bir zafer ver ki 16 ay boyunca dünyanın en süper güçleri, en büyük zalimleri bizi mağlup edemezsin. Bizim başımızı eğdiremezsinler, elimizdeki bir esiri bile alamazsın demişler. Yani daha neler neler dua etmişler." dedi.

Sözlerinin devamında Yaman, "Peki sadece o coğrafyada mı? Hayır. Bu coğrafyadaki şehitler de çok dua etmişler. Mesela 90'lı yılları hatırlıyor çok kişiler. Çok zorlu yıllardı. Böyle bir araya geleceğiz, konferanslar vereceğiz, paneller düzenleyeceğiz… Peki, o şehitler ne demişler? Ya Rabbi! Biz gizli saklı kuytu köşelerde senin dinin için iki üç kişi zorla bir araya geldik.  Aman bize bir şey olmasın, aman ha yakalanmayalım falan gibi. Ya Rabbi bizden sonraki kardeşlerimize meydanlarda onlara mitingler yapmayı nasip eyle. Biz senin adını böyle kalabalıklara haykıramadık, bizden sonrakiler toplansınlar, tekbirler getirsinler, salavatlar getirsinler, haykırsınlar demişler. Ya Rabbi! Bitlis'inden Muş'una, Batman'a İstanbul'a böyle salonlarda rahatça toplansınlar, bizden bahsetsinler, bizi asınlar, kimse onlara engel olmasın diye dua etmişler. Şu bir araya gelişimiz biraz değil, belki de tamamen şehitlerin cennetteki duasıdır. Allah'u Teala onlara karşı yüzümüzü mahçup eylemesin." diye konuştu.

Yaman, konuşmasına şehidlerin hayatlarından kesitler sunarak sürdür. Program, Erkan Yaşar Hoca'nın yaptığı duanın ardından, şehidlerin fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Polonya'da cumhurbaşkanlığı sonuçları, hükümeti güven oylamasına sevk etti

Lee, Güney Kore'de sıkıyönetim kargaşasının ardından devlet başkanı seçildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Uluslararası havayolları Tel Aviv'e uçuşların askıya alınmasını uzattı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani: Katar ziyaretinde bir dizi mutabakata vardık

Numan Kurtulmuş, TBMM başkanlığına yeniden seçildi

İşgal askeri Şucaiye'deki direniş pususunda öldü

Adana'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Trafo merkezinde aşırı yüklenmeden yangın çıktı: 150 kırsal mahalle elektriksiz kaldı

Balıkesir'de orman yangını

Gazze Şeridi'nde yardım almak isteyenlere yönelik yeni katliamda 27 kişi şehit oldu

BM Güvenlik Konseyi'nde beş ülke seçildi

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'de yaşanan felaketten uluslararası toplumu ve ABD'yi sorumlu tuttu

Öğretmenlerin yer değiştirme sonuçları açıklandı

Sınır Tanımayan Doktorlar: Sudanlı mülteciler Çad'da "zor koşullarla" karşı karşıya

Ukrayna, Kırım Köprüsü'nü su altı patlayıcılarıyla vurduğunu açıkladı

Bingöl’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Battalgazi'ye yeni millet bahçesi yapılacak

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme yoğunluğu başladı

Hollanda Başbakanı istifa etti

MASFED Başkanı Erkoç: En büyük önlem sürücünün sorumluluğudur

Şırnak’ta sokak kavgasında taş ve sopalar havada uçuştu

Bakanlıktan, CHP Genel Başkanı Özel'in "akaryakıt istasyonları" hakkındaki iddialarına yanıt

2025 Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

Adana'da bir haftada 12 bin 740 sürücüye ceza kesildi

Mardin Umut Kervanı’ndan bayram öncesi yüzlerce aileye şeker yardımı

Yükleniyor