EĞİTİM 12.04.2025 18:12:23 0

Bitlis’te Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi

Bitlis’te Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi
Haberi Sesli Oku

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca lise ve üniversiteli öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’ Bitlis İl Müftülüğü koordinesinde yoğun bir katımla tamamlandı.

İl genelinde 116 lise ve üniversite öğrencisinin katılım sağladığı  ‘Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’ Merkez Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlendi.

Türkiye genelinde dereceye giren 90 öğrencinin umreye gönderileceği sınavla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora, Bitlis’te öğrencilerin sınava yoğun bir katılım gösterdiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2 yıldır hem lise hem de üniversiteli gençlere yönelik umre ödüllü yarışma düzenlendiğini kaydeden Bora, “Son birkaç yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı’mız hem lise hem de üniversiteli gençlere yönelik bu yarışmayı düzenlemektedir. Dereceye girenleri de umreye göndermektedir. Bu sene üniversite ve lise kategorisinde, il ve ilçe merkezlerinde bu sınav yapılmaktadır. Kasım ayından itibaren başvuruları aldık ve işte 12 Nisan itibari ile de bu sınavı yapıyoruz. Sabah saat 11.00’de lise öğrencileri sınavlarını tamamlarken öğleden sonra 14.30’da da üniversite öğrencilerinin sınavları başladı. Bitlis ilinde de güzel bir katılım olduğunu gördük. 61 üniversite öğrencisi ve 55 lise öğrencisi olmak üzere toplam 116 kişi başvuru yaptı. Hava şartlarından dolayı gelemeyenlerin olmasına rağmen yine de güzel bir katılımla sınav gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

Sınava giren öğrencilere başarılar dileyen Bora, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sınav sonuçları belli olduktan sonra Türkiye’de dereceye giren ilk 90 öğrenci umreye gönderilecektir. Yarışmamız iki yıldır ÖSYM usulü bir sınav sistemiyle yapılmaktadır. Biz de artık öğrencilerimize başarılar diliyoruz.  Allah haklarında en hayırlı sonucu nasip etsin diyoruz. Öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV yayınlarından olan temel dini bilgiler ve gençler için 99 soruda Peygamberimiz isimli kitaptan sorumlu tutuldular. Bu kitaplara hazırlanarak sınava girdiler.” dedi. (İLKHA)

"DEM Parti 13 talepte bulundu" iddiasına resmî yalanlama

İşgalci ABD'den Yemen'e hava saldırısı: Beyda’daki Meslek Enstitüsü vuruldu

HAMAS’tan El-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırıya tepki: Bu vahşetin sorumluluğu sessiz kalan tüm dünyaya aittir

Siyonist rejim El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu: Yaralılar sokaklara taşındı

Mekke'ye sadece hac vizesi olanlar alınacak

Öğrencilerden Gazze'ye anlamlı destek

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile görüştü

Bingöl’de Siyer Yarışması'nda kazanılan ödüller Gazze’ye bağışlandı

Bingöl’de 850 bin TL’lik dolandırıcılık olayı: 1 gözaltı

ABD'den teknoloji ürünleri için yeni karar

Malatya'da nitelikli yağma ve kasten yaralama suçundan 3 tutuklama

Sudan, Kosova'yı resmen tanıdı

Bingöl'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Malatya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Sudan için açlık ve kıtlık uyarısı

Drift atan sürücüye 47 bin 378 lira ceza

Rusya: Anlaşmaya rağmen Ukrayna enerji altyapılarımıza saldırıyor

Gaziantep Muhammedi sevdaya hazırlanıyor

Taşlıçay'da aniden bastıran tipi, besiciyi geri dönmek zorunda bıraktı

Dışişleri Bakanı Fidan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Sağlıksız gıda satışına 210 bin lira ceza

Ağrı'da PKK/KCK üyesi şüpheli tutuklandı

Gazze'de can kaybı 50 bin 933'e yükseldi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Balata kokusunu yangın sandı, yangın tüpüyle müdahale etti

Siirt’te feyezan dönemi denetimleri başladı

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolu ulaşıma açıldı

Don kayısı bahçelerini vurdu, üreticiler destek bekliyor

Yükleniyor