DÜNYA 14.01.2025 14:59:59 0

BM: El Cezire'nin Batı Şeria'da yasaklanması ifade özgürlüğüne saldırı

BM: El Cezire
Haberi Sesli Oku

Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.

Uzmanlar açıklamalarında, "Filistin Yönetimi'nin ifade özgürlüğüne saldırısından rahatsızlık duyduklarını" belirterek, "Uluslararası önde gelen bir medya organının kapatılması, Filistin halkının bilgi edinme hakkını engellemektedir" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, El Cezire kanalının yasaklanması kararının, "artan şiddet ve insan hakları ihlalleri ortamında belirsiz ve doğrulanmamış iddialar temelinde alınmasının, Filistin Yönetimi'nin asıl amacının uluslararası denetimi engellemek ve eleştirileri susturmak olduğunu gösterdiğini" vurguladı.

Ayrıca, kararın, "5 Aralık 2024'ten bu yana Filistin güvenlik güçlerinin Cenin mülteci kampında ve işgal altındaki Batı Şeria genelinde yürüttüğü şiddetli saldırılara dair kanalın yayınladığı eleştirel raporların ardından alındığı" belirtildi.

Açıklamada, Filistin Yönetimi'ne Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklama kararını sonlandırma çağrısı yapıldı ve Filistin Yönetimi'nin, kanalı yasaklayan siyonist rejimin yolunu takip etmemesi gerektiği ifade edildi.

Filistin Yönetimi, bu ayın başlarında El Cezire kanalının yayınlarını durdurma ve ofis ile çalışanlarının faaliyetlerini dondurma kararı almıştı. Yönetim, kanalın Filistin yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek, "Bu tedbirlerin, El Cezire temel medya etik kurallarına uygun çalışmayı seçene kadar devam edeceğini, bunlar arasında kasıtlı yanıltmayı önleme, şiddeti yüceltme yasağı ve silahlı isyana teşvikin sonlandırılması gibi yükümlülüklerin bulunduğunu" savunmuştu.

El Cezire ağı ise, Filistin Yönetimi'nin kararını kınayarak, bunu işgal güçlerinin ekibine yönelik uygulamalarına paralel bir adım ve işgal hükümetinin Ramallah'taki ofisini kapatma kararına uyumlu bir hamle olarak nitelendirdi. Ayrıca, kararın, işgal altındaki topraklarda artan olayların haber yapılmasını engelleme çabası olduğunu ifade etti. (İLKHA)

Ticaret Bakanlığı 617 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle gemi geçişlerine kapatıldı

Çileğin faydaları saymakla bitmiyor!

Dışişleri Bakanlığından Rümeysa Öztürk açıklaması

İstanbul Valisi Gül'den CHP'nin yapmak istediği gösteriye ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Fidan Cezayir'e gidiyor

Servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Tır, tur otobüsüne çarptı: 13 yaralı

Ülke genelinde sağanak yağış ve toz taşınımı bekleniyor

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Yükleniyor