• BIST 100

    9700,17%-0,48
  • DOLAR

    38,78% 0,00
  • EURO

    43,39% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4021,78% -0,78
  • Ç. ALTIN

    6535,31% 0,00

BM: Filistin halkına toplu ceza uygulanamaz

GÜNDEM 22.03.2025 07:56:49 0
BM: Filistin halkına toplu ceza uygulanamaz

BM Genel Sekreteri Guterres, Filistin'de insan hakları ihlallerinin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini, toplu cezalandırmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Vekili Sigrid Kaag, BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu 2334 sayılı karar raporunda, siyonist rejimin Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 106 bin yerleşim birimi için onay verdiğini belirtti. Ayrıca işgalcilerin Filistinlilere ait 460 binayı yıkarak 576 kişiyi yerinden ettiğini vurguladı.

Kaag, bu yerleşim politikalarının Batı Şeria’nın demografik yapısını ciddi şekilde değiştirdiğini ve Filistinlilerin birbirinden kopuk bölgelerde sıkışıp kaldığını ifade etti. Ayrıca, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik son saldırılarının çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce kişinin ölümüne yol açtığını belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'deki sivillerin geniş çaplı öldürülmesi ve sivil altyapının yok edilmesini kınadı. İnsan hakları ihlallerinin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini ifade eden Guterres, toplu cezalandırmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ayrıca, siyonist rejimin insani yardımları durdurmasını şiddetle kınayan Guterres, Gazze’ye acil insani yardım girişinin yeniden sağlanması gerektiğini belirtti.

Batı Şeria’daki durum daha da kötüleşiyor

Kaag, Batı Şeria’da artan şiddet olayları, yerleşimci saldırıları ve Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmesi konusundaki endişelerini dile getirdi. Guterres, bu durumun Filistinlilerin geri dönüş hakkını ihlal ettiğini ve Yahudi çetelerin saldırılarının işgal ordusunun desteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

Guterres, iki devletli çözümün daha fazla geciktirilmemesi gerektiğini vurguladı. "Gazze ve Batı Şeria, siyasi, ekonomik ve idari açıdan bir bütün olarak ele alınmalıdır," ifadelerini kullandı. Ayrıca, BM’nin Filistin halkına insani yardım sağlamaya devam edeceğini ve bu konuda hiçbir müzakerenin yapılamayacağını belirtti. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: bm: filistin halkına toplu ceza uygulanamaz

Memur-Sen’den toplu sözleşme öncesi aile ve kadın odaklı talepler

Batman Üniversitesi öğrencilerinden Gazze için yardım kermesi

Vanlı minik Ammar'dan Gazze’ye anlamlı bağış

Ortalama hanehalkı büyüklüğü 3,11 oldu

Erakın: Eczacılar krediyle ayakta kalıyor, yerli ilaç sanayi hızla desteklenmeli

Ensarullah, 24 saat içinde üçüncü kez işgal havalimanını hedef aldı

Aracın yakıt deposunda 93 litre sıvı uyuşturucu ele geçirildi

Tavuk eti üretimi arttı

Ticari süt işletmelerince 1 milyon 15 bin ton inek sütü toplandı

İran: ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları nükleer görüşmelerle bağdaşmıyor

İşgalciler, Cenin'i haritadan silmeye çalışıyor: 600 ev yıkıldı, 22 bin kişi yerinden edildi

Ziraat Odası Başkanı Aydiş: Türkiye'nin kalıcı bir tarım politikasına ihtiyacı var

Tulkerem ve Nur Şems Mülteci Kampı'nda saldırılar, zorla tahliyeler ve yıkımlar hız kesmiyor

Engelli Komisyonu Başkanı Dursun: Engelliler sosyal hayatta hâlâ dışlanıyor

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 4 ilde 18 gözaltı

7 il için "sarı" kodlu uyarı

Batman'da kaçak balık avcılığına ceza kesildi

Tarım Bakanlığı açıkladı: 7 sucuk markasında hile tespit edildi

49 ilde tefeci ve dolandırıcı operasyonu: 146 gözaltı

Altında düşüş sürüyor

Döviz kurlarında son durum

Atama ve HSK kararları Resmî Gazete'de yayımlandı

Meteorolojiden doğu kesimler için kuvvetli yağış uyarısı

Bakan Kurum: Akdeniz'deki deprem herhangi bir hasara yol açmadı

Macron: israilin Gazze'deki politikası kabul edilemez ve utanç verici

BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze Çağrısı: Daha ne bekliyorsunuz?

Gazze’de gece boyunca katliam: Siyonist rejim saldırılarında 51 şehit

Akdeniz'de 6 büyüklüğünde deprem

HAMAS: Faşist işgal, sağlık tesislerinde katliamlar yaparak benzeri görülmemiş suçlar işliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan Başbakanı Şerif'in "minnettarlık" paylaşımına yanıt

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ