• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

BM: Gazze'de öldürülenlerin yaklaşık yüzde 70'i kadın ve çocuk

DÜNYA 8.11.2024 17:59:13 0
BM: Gazze

BM İnsan Hakları Ofisi, işgalci siyonist katillerin saldırıları altındaki Gazze'de şehid edilenlerin yaklaşık yüzde 70'ini kadın ve çocukların oluşturduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi, Kasım 2023 ile Nisan 2024 tarihleri arasında Gazze'de savaş suçu teşkil edebilecek sivillerin şehid edilmesi ve uluslararası hukuk ihlallerine ilişkin raporunu paylaştı.

Sivil nüfusa yönelik yaygın veya sistematik saldırıların insanlığa karşı suç teşkil edebileceği belirtilen raporda, ulusal, etnik veya dini bir grubu tamamen veya kısmen yok etme niyetiyle yapılan saldırıların ise, "soykırım suçu" teşkil edebileceği uyarısı yapıldı.

Raporda, işgalci siyonist katillerin, çatışmanın sona ermesinin Gazze'nin tamamen yıkılmasına ve Filistin halkının göçüne bağlı olduğu yönündeki tekrarlanan açıklamalarına dikkati çekilerek, Filistinlilere yönelik ayrımcılığı, düşmanlığı ve şiddeti, hatta Filistinlilerin ortadan kaldırılmasını meşrulaştırma çabalarına yönelik açıklamaların da belgelendiği kaydedildi.

BM İnsan Hakları Ofisi'nin, Gazze'de saldırılar, bombardımanlar ve diğer saldırı eylemleri sonucu şehid edilenlerin kişisel bilgilerini doğruladığı aktarılan raporda, "Bu ölümlerin şu ana kadar yaklaşık yüzde 70'inin çocuk ve kadın olduğunu tespit ettik. Bu durum, ayrımcılık ve orantılılık da dahil uluslararası insancıl hukukun temel ilkelerinin sistematik olarak ihlal edildiğini gösteriyor. Doğrulanmış ölümlerin yaklaşık yüzde 80'i konut veya benzeri mekanlarda öldürüldü. Bunların yüzde 44'ü çocuk ve yüzde 26'sı kadın." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'deki korkunç ihlaller ve muhtemel vahşet suçları için hesap verilmesi yönünde çağrı da yapılan raporda, "Uluslararası Adalet Divanının (UAD) geçici tedbirlerle ilgili kararlarında, İsrail'in soykırım ve bununla ilişkili yasaklanmış davranışları önleme, koruma ve cezalandırma konusundaki uluslararası yükümlülüklerinin altını çizdi." denildi.

Raporda görüşlerine yer verilen BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, işgalci siyonist katillerin bu yükümlülüklere tam olarak ve acilen uymak zorunda olduğunu vurguladı. (İLKHA)

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Gaziantep'te iş yerinde patlama: 5 yaralı

Siirt’te silahlı saldırı: 5 gözaltı

Dr. Dağılma: Gençlerin gelişimine katkı sunacak alanların çoğalması lazım

Gazze’de şehit sayısı 53 bini aştı

Yazar Tunç: Hasan Saklanan, şehadetiyle İbrahimi duruş sergiledi

Bağdat'ta 34. Arap Birliği Zirvesi başladı: Gazze'nin yeniden imarı ve zorunlu göçe karşı net mesajlar

Şanlıurfa’da tır otomobile çarptı: 1 kişi ağır yaralandı

Siyonist rejim Yemen'e saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı

Şanlıurfa’da araç şarampole uçtu: Sürücü hafif yaralandı

Kitap fuarına katılan gençler: Okumayan bir nesille karşı karşıyayız

7 ilde eş zamanlı DAİŞ operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Siyonist vekil Waldiger: Gazze'de çocuklar dahil herkes ölmeli

Ankara'da sağlığa zararlı 40 ton ürünün satışı engellendi

Pezeşkiyan'dan Trump'a: Gazze'deki katliama sessiz kalan biri barıştan söz edemez

Bağdat zirvesi başladı: Gazze için somut adımlar bekleniyor

Altın fiyatlarındaki artış evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

İşgalciler Batı Şeria'da ev baskınlarını sürdürüyor

HÜDA PAR'dan DEM'li belediyeye tepki: O yazılar yerlere değil yükseklere asılmalı

10 ilde 11 suç örgütüne operasyonu: 86 tutuklama

"Özgürlük" kılıfıyla sürgün: Trump'ın Gazze planı ve yeni Nekbe hazırlığı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç madde bağımlığına dikkat çekti: Vatandaşlar ‘evlatlarımızı kurtarın’ diyor!

Kayseri'de sosyal medya dolandırıcılığı: 3,5 milyon liralık vurgun

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ