-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,23% -0,04
-
GRAM ALTIN
6414,10% 2,70
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
BM: Gazze'ye her gün yüzlerce yardım ve ticari tır girmeli
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yardımları kısıtladığı Gazze'ye her gün en az 600 yardım ve ticari tırın "engellenmeden" giriş yapması gerektiğini açıkladı. Açlık nedeniyle her gün can kayıpları yaşanırken, bölge kıtlığın eşiğinde.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), abluka altındaki Gazze Şeridi'ne her gün yüzlerce insani ve ticari yardım tırının, hiçbir engelle karşılaşmadan giriş yapması gerektiğini vurguladı.
Siyonist rejim, günlerdir yalnızca sınırlı sayıda yardım tırının Refah'ın doğusundaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan geçişine izin veriyor. Ancak OCHA, Gazze'deki 2 milyonu aşkın sivilin en temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için günde en az 600 tıra ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
OCHA Sözcüsü Jens Laerke, Cenevre'de yaptığı açıklamada, rejimin yardım geçişine izin verdiği yönündeki açıklamalarını eleştirerek, "İçeride insanlar her gün ölüyor. Bu kadar az yardım ile gerçek ihtiyaçlar arasındaki fark korkunç boyutta" dedi.
BM, Gazze'ye son bir hafta içinde yalnızca 29 bin litre yakıt ulaştırılabildiğini, bu miktarın ise temel hizmetleri dahi karşılamaya yetmediğini açıkladı. OCHA'nın verilerine göre, yardımlar sadece gıda ile sınırlı değil; hastaneler, su arıtma tesisleri ve hijyen hizmetleri için gereken yakıtın da acilen bölgeye girmesi gerekiyor.
Laerke, yalnızca insani yardımın değil, ticari ürünlerin de bölgeye girmesi gerektiğini söyledi. Ancak bunun da Gazze'deki siviller için yeterli bir çözüm olamayacağını belirtti:
"İnsanlar işsiz, alım gücü yok. Oysa elimizde zaten Gazze sınırında bekleyen, ödemesi yapılmış, dağıtılmayı bekleyen binlerce ton yardım var. Ama geçiş izni alamıyoruz."
Öte yandan, BM'ye bağlı UNRWA, Gazze'deki temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için günde 600 yardım tırının girişinin zorunlu olduğunu yineledi.
Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana ABD desteğiyle Gazze'de soykırım suçu işlemeye devam ediyor. 2 Mart 2025'te tüm sınır kapılarını yardımlara kapatan rejim, açlığı bir silah olarak kullanarak bölgede kıtlık seviyesini "felaket" düzeyine taşıdı.
Gazze'de 211 binden fazla sivilin şehit düştüğü veya yaralandığı, 10 binden fazla kişinin ise kayıp olduğu belirtiliyor. Açlık nedeniyle ölümler her geçen gün artarken, siyonist rejim uluslararası uyarıları yok saymayı sürdürüyor. (İLKHA)
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu
Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti
İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde başhekimlik görevinde devir teslim gerçekleştirildi
Başakşehir’de cezaevi araçlarının karıştığı kazada 15 kişi yaralandı
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 2 kişi tutuklandı
İDEV okullarda Mescid-i Aksa bilinci için etkinlikler düzenliyor
Yiğit: Tarımsal üretimin devamı için çiftçi desteklenmelidir
Şırnak’ta düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı
Lisede patlama: Dört öğrenci yaralandı
Yükleniyor







