DÜNYA 20.12.2024 23:36:12 0

BM, Güney Sudan’daki mülteciler için 468 milyon dolar arıyor

BM, Güney Sudan’daki mülteciler için 468 milyon dolar arıyor
Haberi Sesli Oku

BM, 2025'te Güney Sudan'daki mültecileri desteklemek için 468 milyon ABD dolara ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

BM Mülteci Ajansı, 48 ortağıyla birlikte, 2025 yılında Güney Sudan'daki mültecileri ve ev sahibi toplulukları desteklemek için 468 milyon ABD dolarına ihtiyaç duyacaklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Güney Sudan Temsilcisi Marie-Helene Verney, Güney Sudan'a gelen göçmen sayısındaki son artışın sınır bölgelerindeki hizmetleri aksattığını ve insani yardım için ayrılan fonların yetersiz kaldığını söyledi.

Verney yaptığı açıklamada, "Finansman eksikliği, bu yeni acil duruma çözüm bulma ve yeni gelenleri ve onları barındıran toplulukları anlamlı bir şekilde destekleme çabalarını tehdit ediyor" dedi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilisine göre, Sudan'daki çatışmaların başladığı Nisan 2023'ten bu yana Güney Sudan'a yaklaşık bir milyon kişi geldi.

Bu ani akını destekleme çabalarına rağmen insani müdahalenin yetersiz kaldığını, Güney Sudan'daki yardım ortaklarının bu yıl insanların ihtiyaçlarını karşılamak için gereken miktarın yalnızca yüzde 24'ünü aldığını söyledi.

Verney, Sudan'daki çatışmaların 20 aydan fazla bir süredir devam ettiğini ve yavaşlama belirtisi göstermediğini söyledi.

Verney, "Sudan'ın Beyaz Nil, Sennar ve Mavi Nil eyaletlerinde artan çatışmaların ardından üç haftadan kısa bir sürede 80 binden fazla kişi Güney Sudan'a sığındı. Bu sayı, önceki haftalara kıyasla günlük ortalama varış sayısının üç katından fazla." dedi.

Bu yeni akına yanıt olarak UNHCR ve ortakları, özellikle yeni gelenlerin geldiği bazı bölgelerde insani yardım ortaklarının bulunmaması nedeniyle koruma ve yardımı artırıyor.

Verney, "Şu anda su ve temel sağlık bakımı da dahil olmak üzere hayat kurtarıcı yardım sağlamaya odaklanıyoruz." diye ekledi. (İLKHA)

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çin uzaya internet test uydusu gönderdi

Elektrik akımına kapılan büyükbaş hayvanlar telef oldu

Sağlık Bakanlığından kanser taraması uyarısı

İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Bakan Işıkhan: Kanser tedavilerinde ilave ücret almıyoruz

Yükleniyor