• BIST 100

    16001,32%1,20
  • DOLAR

    43,36% 0,01
  • EURO

    51,59% 0,59
  • GRAM ALTIN

    7102,73% 2,28
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 2,83

BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor

21 Temmuz 2025, Pazartesi 08:16
21 Temmuz 2025, Pazartesi 08:16
BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Francesca Albanese, siyonist rejimin Gazze'deki uygulamalarının soykırım olduğunu söyleyerek, uluslararası toplumun sessizliğini ağır bir şekilde eleştirdi.

Birleşmiş Milletlerin Filistin topraklarındaki insan hakları özel raportörü Francesca Albanese, siyonist rejimi Filistinli çocukları öldürmek ve milyonlarca kişiyi açlığa mahkûm etmekle suçladı. Albanese, "israilin niyeti Gazze'deki Filistinlileri yok etmektir" dedi.

Gazze'de engelli bir Filistinlinin açlıktan hayatını kaybetmesine dair yaptığı yorumda Albanese, sosyal medya platformu X üzerinden, "Bizim neslimiz Nazizmin en büyük kötülük olduğunu öğrendi… Bugün ise demokrasi ve diktatörlüklerin koruduğu bir rejim, milyonları aç bırakıyor, çocukları hedef alıyor" ifadelerini kullandı.

Albanese, Al Jazeera'ye verdiği demeçte, Gazze'de yaşananların kelimelerle tarif edilemeyeceğini belirterek, "Gazze, dünyanın ihmalinin bir sonucu olarak çocuklar için bir mezarlığa dönüştü. Kuşatma ve yardımların engellenmesi ölümleri artırıyor. Bu felaket bir an önce durdurulmalı" dedi.

ABD ve siyonist rejimin yardım dağıtımını dahi ölümle ilişkilendiren bir yöntemle yaptığını belirten Albanese, bunun "cezai bir proje" olduğunu ve hiçbir dirençle karşılaşmadığını söyledi. Albanese ayrıca iki devletli çözümün artık mümkün olmadığını, çünkü siyonist rejimin "soykırım işlediğini" vurguladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) bölge sözcüsü Selim Oweis de siyonist rejimin yardım girişlerinin büyük kısmını reddettiğini ve bunun Gazze'deki açlık krizine katkı sağladığını belirtti.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Gideon Sa'ar ise BM'nin insani yardım koordinasyon ofisi başkanının vizesini uzatmayacağını açıkladı. Aynı şekilde siyonist rejim, BM'ye bağlı en az üç farklı ajansın Gazze'deki üst düzey yetkililerine vize vermeyi reddetti.

BM sözcüsü Stephane Dujarric, bu adımların doğrudan BM'nin sivillerin korunmasına dair yaptığı çalışmalara karşılık olarak atıldığını söyledi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Başkanı Tom Fletcher ise "Gazze'de yaşananlar tarif edilemez; insanlar yiyecek ararken üzerlerine ateş açılıyor" dedi. Fletcher, siyonist rejimin işgalci güç olarak Cenevre Sözleşmeleri kapsamında sivillerin ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu vurguladı.

Siyonist rejim ayrıca BM'nin Filistinli mültecilere yardım ajansı UNRWA'nın faaliyetlerini yasakladı. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin Gazze'ye girişine de izin verilmedi. Etkilenen diğer iki BM yetkilisi ise Güney Afrikalı insani Uzman Jonathan Whittall ve Britanya eğitimli insan hakları hukukçusu Ajith Sunghay oldu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Endonezya'daki toprak kaymasında 34 ölü, 46 kayıp

ABD’de şiddetli kar fırtınasında en az 11 ölü, 800 binden fazla hane hala elektriksiz

Muğla’da 1 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Kazakistan'da Nipah virüsü alarmı

Gazze Şeridi'nde can kaybı 71 bin 660'a yükseldi

Isparta'da scooter ve motorların trafiğe çıkışı yasaklandı

Ankara’da ticari araçta takograf manipülasyonu tespit edildi

Buzlanma nedeniyle Berlin tramvay seferleri durdu, Almanya genelinde ulaşım aksadı.

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Rusya Kamışlı'daki üssünü boşaltıyor

Mardin’de gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarına 5 günlük yasak

ABD'nin tarife tehdidine Çin'den tepki

Yunanistan'da patlama: 4 ölü bir kayıp

İran: Herhangi bir saldırıya "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğiz

Adalet Bakanı Tunç Doha Hukuk Forumu’na katıldı

Marangoz ustası Duyan: Rızkı veren Allah’tır. Kişi yeter ki, gayret etsin

Siirt’te 60 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu

Gaziantep'te unutulmaya yüz tutmuş sedef kakma işlemeciliği açılan kursla yaşatılmaya çalışılıyor

İşgal ordusu, Gazze'de esir alınan son askerinin cesedinin bulunduğunu duyurdu

45'inci İl Müftüleri İstişare Toplantısı başladı

Dubai Gulfood 2026 Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

YDUS uzmanlık dalı değişikliği yerleştirme sonuçları açıklandı

Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı: 5 gözaltı

Gaziantep’te uyuşturucu satıcılığından aranan 2 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatının yasaklanmasını onayladı

İslami düğünlere ilgi artıyor: "Helal dairesi geniştir"

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot Türkiye'ye geliyor

Endonezya'da bir aile, bebeklerinin ağlayışı sayesinde devasa heyelandan kurtuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İspanya Temsilciler Meclisi Başkanı Armengol ile ortak basın toplantısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Endonezya'daki toprak kaymasında 34 ölü, 46 kayıp

ABD’de şiddetli kar fırtınasında en az 11 ölü, 800 binden fazla hane hala elektriksiz

Muğla’da 1 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Kazakistan'da Nipah virüsü alarmı

Gazze Şeridi'nde can kaybı 71 bin 660'a yükseldi

Isparta'da scooter ve motorların trafiğe çıkışı yasaklandı

Ankara’da ticari araçta takograf manipülasyonu tespit edildi