• BIST 100

    10366,20%-0,04
  • DOLAR

    40,40% 0,04
  • EURO

    46,97% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4357,84% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6950,62% 0,00

BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor

21 Temmuz 2025, Pazartesi 08:16
21 Temmuz 2025, Pazartesi 08:16
BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Francesca Albanese, siyonist rejimin Gazze'deki uygulamalarının soykırım olduğunu söyleyerek, uluslararası toplumun sessizliğini ağır bir şekilde eleştirdi.

Birleşmiş Milletlerin Filistin topraklarındaki insan hakları özel raportörü Francesca Albanese, siyonist rejimi Filistinli çocukları öldürmek ve milyonlarca kişiyi açlığa mahkûm etmekle suçladı. Albanese, "israilin niyeti Gazze'deki Filistinlileri yok etmektir" dedi.

Gazze'de engelli bir Filistinlinin açlıktan hayatını kaybetmesine dair yaptığı yorumda Albanese, sosyal medya platformu X üzerinden, "Bizim neslimiz Nazizmin en büyük kötülük olduğunu öğrendi… Bugün ise demokrasi ve diktatörlüklerin koruduğu bir rejim, milyonları aç bırakıyor, çocukları hedef alıyor" ifadelerini kullandı.

Albanese, Al Jazeera'ye verdiği demeçte, Gazze'de yaşananların kelimelerle tarif edilemeyeceğini belirterek, "Gazze, dünyanın ihmalinin bir sonucu olarak çocuklar için bir mezarlığa dönüştü. Kuşatma ve yardımların engellenmesi ölümleri artırıyor. Bu felaket bir an önce durdurulmalı" dedi.

ABD ve siyonist rejimin yardım dağıtımını dahi ölümle ilişkilendiren bir yöntemle yaptığını belirten Albanese, bunun "cezai bir proje" olduğunu ve hiçbir dirençle karşılaşmadığını söyledi. Albanese ayrıca iki devletli çözümün artık mümkün olmadığını, çünkü siyonist rejimin "soykırım işlediğini" vurguladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) bölge sözcüsü Selim Oweis de siyonist rejimin yardım girişlerinin büyük kısmını reddettiğini ve bunun Gazze'deki açlık krizine katkı sağladığını belirtti.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Gideon Sa'ar ise BM'nin insani yardım koordinasyon ofisi başkanının vizesini uzatmayacağını açıkladı. Aynı şekilde siyonist rejim, BM'ye bağlı en az üç farklı ajansın Gazze'deki üst düzey yetkililerine vize vermeyi reddetti.

BM sözcüsü Stephane Dujarric, bu adımların doğrudan BM'nin sivillerin korunmasına dair yaptığı çalışmalara karşılık olarak atıldığını söyledi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Başkanı Tom Fletcher ise "Gazze'de yaşananlar tarif edilemez; insanlar yiyecek ararken üzerlerine ateş açılıyor" dedi. Fletcher, siyonist rejimin işgalci güç olarak Cenevre Sözleşmeleri kapsamında sivillerin ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu vurguladı.

Siyonist rejim ayrıca BM'nin Filistinli mültecilere yardım ajansı UNRWA'nın faaliyetlerini yasakladı. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin Gazze'ye girişine de izin verilmedi. Etkilenen diğer iki BM yetkilisi ise Güney Afrikalı insani Uzman Jonathan Whittall ve Britanya eğitimli insan hakları hukukçusu Ajith Sunghay oldu. (İLKHA)

Hindistan'da uçak pistten çıktı

Bekayi: Gazze'de yaşananlar insanlık vicdanının felç olduğunu gösteriyor

Belçika Kralı Phillippe’den Gazze için tarihi sözler: Bu, insanlık için bir utançtır

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'ya yine baskın düzenledi

Microsoft’a siber saldırı

Türkiye’de ilk: "Ağız ve Diş Sağlığı Evde Sağlık Uygulaması" başladı

BM: Gazze'de her 3 kişiden 1'i günlerce hiçbir şey yiyemiyor

Depremler, yeraltı yaşamı için "yakıt" sağlıyor olabilir

ICE'den düzensiz göçmenler ve kaçak işçi çalıştıranlara karşı sert uyarı

Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar: Hocalarımız bizimle çok ilgileniyor

Gazze'nin güneyinde yardım kuyruklarına yeni saldırı: Şehit sayısı artıyor

Diyarbakır'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: Tır alev aldı

Dijital bağımlılık beyin yapısını değiştiriyor

Eski tip ehliyetler için son 10 gün: 1 Ağustos'ta süre doluyor!

Yıl sonu enflasyon beklentisi düştü

Batman'da yangın paniği: Ulaşım güçlüğü müdahaleyi geciktirdi

Düğün Yemeğinden Sonra 91 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Afganistan İslam Emirliği'nden Gazze'deki açlığa ve katliamlara tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Vietnam’daki tekne kazası için taziye mesajı

Kaldırımı işgal eden iş yerine ceza

Siyonist Yahudiler ekini ve nesli ifsat etmeyi sürdürüyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi için son gün 31 Temmuz

Afganistan, 7,3 milyon çocuğu hedefleyen çocuk felci aşılamasını başlattı

İran’da MOSSAD ajanlarına yönelik operasyonlar devam ediyor: 2 kişi daha yakalandı

Geri ödeme listesine 12 ilaç daha eklendi

Avrupa talep etti: İran, İstanbul’da yapılacak görüşmeyi kabul etti

Japonya'nın iktidar bloğu, seçimde tarihi bir yenilgi aldı

Batman'da SUT eğitimi ve emektar teknisyenlere plaket töreni düzenlendi

Adıyamanlı imamdan örnek davranış

Brent petrol 68,64 dolardan işlem görüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan'da uçak pistten çıktı

Bekayi: Gazze'de yaşananlar insanlık vicdanının felç olduğunu gösteriyor

Belçika Kralı Phillippe’den Gazze için tarihi sözler: Bu, insanlık için bir utançtır

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'ya yine baskın düzenledi

Microsoft’a siber saldırı

Türkiye’de ilk: "Ağız ve Diş Sağlığı Evde Sağlık Uygulaması" başladı

BM: Gazze'de her 3 kişiden 1'i günlerce hiçbir şey yiyemiyor