DÜNYA 27.09.2024 19:08:26 0

BM’de utanç günü: Siyonist işgalci Netanyahu kürsüden seslendi

BM’de utanç günü: Siyonist işgalci Netanyahu kürsüden seslendi
Haberi Sesli Oku

New York sokaklarındaki çok sayıda protestocunun arasından geçerek Birleşmiş Milletler binasına gelen siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM kürsüsüne çıkarak yaptıkları katliamları aklamaya çalıştı.

İşgal ordusu, Gazze'de sivil katliamına devam ediyor.

Her gün bomba yağdırılan Gazze'de 42 bine yakın, çoğunluğu kadın ve çocuklarda oluşan sivil katledilirken, bu politikaların uygulayıcısı siyonist işgalci Binyamin Netanyahu, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılarak, burada Genel Kurul'a hitap etti.

Çoğu ülkenin katliam protestosuyla karşılaşan Netanyahu, neredeyse boş salona konuştu.

Delegelerin salonu terk ettiği konuşmasında haritalar kullanan Netanyahu'nun elinde tuttuğu çizimlerde Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "israil" olarak gösterilmesi dikkat çekti.

Bu sırada Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın öncülüğünde Türkiye heyeti, Netanyahu BM Genel Kurul hitabına başlamadan önce salondan ayrıldı. Birçok delegasyon, Türkiye heyetine eşlik etti. 

Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.

Boş bir salona hitap eden Netanyahu, HAMAS'ın teslim olması, rehineleri serbest bırakması ve silahlarını bırakması halinde savaşın sona erebileceğini belirtip, barış çağrılarını bir kez daha redderek, "HAMAS, Gazze'de iktidarda kalmaya devam ederse yeniden toparlanır ve yeniden israil'i vurur. Gazze'de barış içinde yaşamaya kararlı, yerel bir yönetimi desteklemeye hazırız. HAMAS teslim olur, silahları bırakır, rehineleri teslim ederse savaş sona erer" dedi.

Netanyahu, kürsede yaptığı konuşmasına İran'ı kendilerine saldırmaması konusunda küstahça uyararak, “Eğer siz bize saldırırsanız, biz de size saldırırız” dedi.

Netanyahu, bir elinde "Lanet" diğer elinde "Nimet" yazan harita göstererek birinin İran'ın saldırgan tutumu, diğerinin ise israil-Arap ilişkilerinin potansiyeli olduğu iddiasında bulundu.  (İLKHA)

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Yükleniyor