• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Bolat: Türkiye-İsveç ticaret hacmini 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz

03 Eylül 2024, Salı 07:51
03 Eylül 2024, Salı 07:51
Bolat: Türkiye-İsveç ticaret hacmini 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Özel sektör kuruluşlarımız, iş dünyamız, sanayicilerimiz ve şirketlerimizle el ele vererek (Türkiye-İsveç) ikili ticaret hacmimizi kısa süre içerisinde 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabınan yaptığı açıkmalada, İsveç’te Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile JETCO II. Dönem Toplantısı vesilesiyle bir araya geldiklerini belirtti.

Ülkeleri arasındaki işbirliğini ve fırsatları değerlendirdiklerini ifade eden Bolat, "Toplantıda, ikili ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesini teminen özellikle yenilenebilir enerji, sağlık turizmi, yeşil ekonomi, teknoloji, savunma, KOBİler ve start-uplar konusunda yeni işbirlikleri için güçlü bir zemin inşa ettik, yol haritamızı imzaladığımız JETCO Protokolü ile kayda geçirdik." dedi.

Bakan Bolat, "Özel sektör kuruluşlarımız, iş dünyamız, sanayicilerimiz ve şirketlerimizle el ele vererek ikili ticaret hacmimizi kısa süre içerisinde 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İsveç ile ikili düzeydeki işbirliğimizi ilerletmenin yanısıra Gümrük Birliğinin modernizasyonu için de ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ayrıca İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile birlikte JETCO toplantımız marjında Stokholm’de Türk ve İsveç iş dünyasından temsilcilerin katıldığı bir Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirdiklerini de bildirdi.

Bolat, şunları kaydetti:

"Küresel ticaretin dijitalleşme ve yeşil dönüşüm ekseninde yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye, Avrupa’daki ve dünyadaki ekonomik ve ticari gelişmeleri yakından takip etmekte; yeni gelişmelere yön vermekte ve inovatif politikaları ve etkin yatırım teşvik enstrümanlarıyla uluslarararası yatırımlara güvenli bir lokasyon olma konumunu kuvvetlendirmektedir.

Küresel ticaret ve tedarik zinciri için ortaya çıkan yeni sınamaların yanıbaşında, İsveçli iş insanlarının da Türkiye’yi güvenilir bir ticari ortak olarak, gelecek planlarının merkezine koymuş olmaları ve Türk ekonomisine güvenleri son derece memnuniyet vericidir.

Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıların önümüzdeki dönemde yeni iş birliği alanlarının ortaya çıkmasına ve İsveç ile ilişkilerimizi daha da derinleştireceğine inanıyoruz." (İLKHA)

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı

Çin deney ve gözlem uydusunu fırlattı

Pakistan'da sel felaketi: 645 can kaybı

Gaziantep'te feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

İspanya'da 14 büyük yangın kontrolden çıktı, can kayıpları artıyor

Ukrayna: Donetsk’te 6 yerleşim yerini geri aldık

Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı

Bolivya devlet başkanını seçiyor

Şırnak AFAD gönüllüleri kaynaşma etkinliğinde buluştu

Çanakkale'de orman yangını 2. gününde devam ediyor

ABD'den Rusya'ya yaptırım tehditi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan PKK/YPG'ye uyarı: Bir karış topraktan bile vazgeçmeyiz

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek

HÜDA PAR: Depreme hazırlıksız yakalanmak ihmalkârlığın bir sonucu

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Batman'da yere yığılan kadının alkol etkisinde olduğu belirlendi

Almanya Başbakanı Ukrayna görüşmeleri için Washington'a gidecek

Pakistan'da tren kazası: 1 ölü, 24 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı

Çin deney ve gözlem uydusunu fırlattı

Pakistan'da sel felaketi: 645 can kaybı