• BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,93% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4268,16% 0,96
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00

Bosna-Hersekli Müslümanların inşa edeceği 4-6 yaş Kur'an kursunun temeli atıldı

29 Mart 2025, Cumartesi 12:56
29 Mart 2025, Cumartesi 12:56
Bosna-Hersekli Müslümanların inşa edeceği 4-6 yaş Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, Bosna-Hersek İslam Birliği ve Bosnalı hayırseverlerin finansmanıyla inşa edilecek olan 4-6 yaş grubu Kur'an kursunun temeli dualarla atıldı.

Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde yıkılan Çöşnük Hafızlık Kur'an Kursu'nun yerine, Bosna Hersek İslam Birliği ve Bosnalı hayırseverler tarafından 4-6 Kur'an kursu inşa edilecek. Yeni yapılacak 4-6 yaş grubu Kur'an kursu için temel atma töreni düzenlendi.

"Mekânımız, bir dönem hafızlık kursu olarak hizmet verdi, şimdi ise 4-6 yaş grubu çocuklarımıza din, diyanet ve ahlak eğitimi vermeye hazırlanıyor"

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, açıklamasında söz konusu mekânın yıllarca Malatya'nın hafızlık mekânı olarak hizmet verdiğini belirterek, "Burada onlarca hafız yetişti. Bu hafızlar, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve özellikle Malatya'mızda camilerimizde, Kur'an kurslarımızda milletimize din hizmeti sunmaktadırlar. Mekânımız, bir dönem hafızlık kursu olarak hizmet verdi, şimdi ise 4-6 yaş grubu çocuklarımıza din, diyanet ve ahlak eğitimi vermeye hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.

"Savaş yıllarında bizden destek bekleyen Bosna Hersek halkı, bugün Malatya'da çocuklarımızın eğitimine vesile oluyor"

Dolu, kursun arsasını bağışlayan hayırsevere teşekkür ederek, "Arsayı bağışlayan kardeşimizin sadaka-i cariyesi Allah'ın izniyle kıyamete kadar devam edecek. Bu kursun finansmanı Bosna Hersek Dini İdaresi öncülüğünde Bosna Hersek'teki kardeşlerimiz tarafından sağlanıyor. Bir zamanlar savaş yıllarında yönlerini Anadolu'ya dönüp bizden destek bekleyen Bosna Hersek halkı, bugün Malatya'da çocuklarımızın eğitimine vesile oluyor. Merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın 'Bosna Hersek davası Türkiye'nin davasıdır' diyerek öncülük ettiği bu mücadele sayesinde bugün burada büyük bir buluşma gerçekleşiyor. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in mirası, bizlere iyilik, cesaret ve örneklik mesajı bırakmıştır." dedi.

"Bu eserin yapılması Bosna Hersek ve Anadolu arasındaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor"

Bosna Hersek halkına teşekkür eden Dolu, "Allah hayırlarını kabul eylesin. Malatya'da çocuklarımızın din eğitimi almasını sağlayan bu eserin yapılması, Bosna Hersek ve Anadolu arasındaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor" ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

"Yaklaşık 40 milyon TL maliyeti olan kursumuzda 8 derslik bulunacak ve yaklaşık 200 öğrenci burada eğitim görecek"

Kursun maliyetine ve kapasitesine değinen Dolu, "Yaklaşık 40 milyon TL maliyeti olan kursumuzda 8 derslik bulunacak, bina kapasitesine bağlı olarak bu sayı artabilir. Şu anda hedefimiz toplamda yaklaşık 200 öğrencimizin burada eğitim görmesi. Tam gün eğitim verecek şekilde tasarlanan kursumuzda çocukların dinlenebileceği yatakhaneler, yemeklerini yiyebileceği yemekhaneler ve çok amaçlı salonlar ile idari kısımlar yer alacak. Kursumuz, 4-6 yaş grubuna üst seviyede hizmet sunacak." şeklinde konuştu.

"Depreme rağmen 4-6 yaş kurslarında, Türkiye ortalamasının üstündeyiz"

Türkiye genelindeki 4-6 yaş grubu din eğitim kurslarının prestij projeler olduğunu belirten Dolu, "Bu projeler, Türkiye'nin tüm bölgelerinde yaygınlaştı, köylere kadar ulaşmış durumda. Malatya olarak 4-6 yaş kurslarında, hem derslik hem öğrenci sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Türkiye genelinde 22. sıradayız. Depreme rağmen bu başarıyı elde ettik. İnşallah yeni yapılarla bu sayıyı daha da artıracağız" ifadeleriyle hedeflerini dile getirdi.


Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ise kursta nice değerli şahsiyetlerin yetiştirilmesi temennisinde bulunarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Battalgazi İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan'ın yaptığı duanın ardından kursun temeli atıldı.

Temel atma törenine; İl Müftüsü Ramazan Dolu, Battalgazi İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Sason’daki elim kazada hayatını kaybeden kamu görevlileri için mevlid programı düzenlendi

30 ilde FETÖ operasyonu: 156 şüpheli yakalandı, 65 kişi tutuklandı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: 157 gözaltı

Seferihisar'da yangından geriye kül yığını kaldı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Manisa'da feci kaza: Baba ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

Maduro: Filistin'deki katliamda Berlin, Paris, Londra ve Washington suç ortaklığı yapıyor

Dışişleri Bakanı Fidan: İslam düşmanlığına karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

AB ve diplomatlar Kafr Malik'te: İşgalcilerin saldırısı açık bir terör

Soykırımcı rejim, Gazze'de 97 Filistinliyi daha şehit etti

Altun: Bu çirkin saldırıya karşı devletimiz gerekli müdahaleyi yapmaktadır

Halk, İslam düşmanı Leman dergisini protesto etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Leman dergisini lanetliyorum

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Alçakça karikatürü çizen şahıs gözaltında  

Peygamber Sevdalıları: Charlie Hebdo’nun yerli uşaklarını lanetliyoruz!

Leman Dergisine Türkiye Yazarlar Birliğinden sert tepki

Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

Seyhan; Kutsalımıza Dil Uzatan Kalem Susturulmalıdır!

Yangının ortasında kalan köylülerden yetkililere "daha fazla destek verin" çağrısı

Rusya'nın dış borcu 317,5 milyar dolar oldu

Leman Dergisinden alçaklık! Hazreti Muhammed'e hakaret ettiler

5 akıllı kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı

Gazze'de direnişin karma operasyonunda en az iki işgal askeri öldürüldü

Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın

Gazze'de bir gazeteci daha şehit edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını: Müdahale sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sason’daki elim kazada hayatını kaybeden kamu görevlileri için mevlid programı düzenlendi

30 ilde FETÖ operasyonu: 156 şüpheli yakalandı, 65 kişi tutuklandı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: 157 gözaltı

Seferihisar'da yangından geriye kül yığını kaldı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı