• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

“Boykot ürünleri okul kantinlerine girmemeli”

28 Ağustos 2024, Çarşamba 01:04
28 Ağustos 2024, Çarşamba 01:04
“Boykot ürünleri okul kantinlerine girmemeli”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

“Boykot ürünleri okul kantinlerine girmemeli”

Gazze Şeridinde siyonistlerin okul yaşındaki çocukları vahşice katletmeye devam ettiklerini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, çocuk katillerine destek veren firmaların ürünlerinin okul kantinlerinde satılmaması çağrısında bulundu. 

9 Eylül'de orta öğretimlerin ders başı yapacaklarını hatırlatan ve hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Şahin, “Bizim burada özellikle HÜDA PAR olarak önümüze aldığımız, üzerinde durduğumuz, hassasiyet gösterdiğimiz ve halkımıza, eğitim kurumlarımızın yöneticilerine hatırlatmak istediğimiz husus şudur: Okullardaki kantinlerde siyonist israil'e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması konusunda hassas olmalılar” dedi. 

Başkan Şahin devamla, “Bakın sevinçle diyoruz ki işte 9 Eylül'de okullarımız açılacak, evlatlarımız, çocuklarımız okullara gidip artık eğitim görmeye tekrar başlayacaklar bir tatilin sonunda. Fakat bahsini ettiğimiz İsrail Filistin'de, Gazze'de bizim çocuklarımızı, o okullara gidecek yaştaki çocuklarımızı durmadan öldürüyor. Bombalarla, insanlık dışı bir muameleyle parçalıyor ve bazı firmalar bütün kamuoyunun bütün ısrarlarına, bütün itirazlarına, bütün karşı çıkışlarına rağmen İsrail'e olan desteklerini, Siyonistlere olan desteklerini gizlemiyorlar, devam ettiriyorlar” ifadelerini kullandı. 

Yetkililere çağrıda bulunan Başkan Şahin, “Biz de diyoruz ki insan olan herkesin bu firmaların ürettikleri ürünleri almaması noktasında bizim ısrarcı bir tavrımız vardır ve kesinlikle bu ürünlerin alınmaması noktasındaki ısrarımızın sürülmesi lazım. Tabi bu tavır bütün kurumlara düşer. Özellikle de Milli Eğitim kurumlarının yöneticilerine çağrımızı yapıyoruz. Lütfen Gazze'de, Filistin'de çocuklarımızı öldüren, İsrail'e destek veren firmaların ürünlerini okullarınızın kantinlerine sokmayın. Bunu engelleyin.” diye konuştu. 

Söz konusu firmaların dolaylı olarak katliama ortak olduklarını belirten Başkan Şahin, “Zira eğittiğimiz o çocuklarımızın kardeşleri Filistin'de, Gazze'de siyonistlerin bombalarıyla parçalanıyorlar ve bu firmalar da o çocuklarımızın öldürülmelerine bir anlamda, zımnen de olsa destek veriyorlar. Dolayısıyla HÜDA PAR olarak çağrımızı yine ediyoruz. Okullarımızın kantinlerine İsrail’i destekleyen firmaların ürünleri konulmasın.” dedi. 

Okul kantinlerin yerli ürünleri tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, “Tabii dediğiniz gibi yani bu kantinlerde o firmaların hangi ürünleri satılıyorsa mutlaka yerli alternatifleri de var. Mutlaka bunu üreten Türk firmaları, Müslüman ülkelerin firmaları, daha doğrusu; İsrail’e siyonistlere destek vermeyen firmalar da bu ürünlerin bir benzerini, bir alternatifini üretiyordur. Kalitesi düşük de olsa biz çocuklarımıza siyonistlere destek veren firmaların ürünlerinin verilmesini istemiyoruz. Ebeveynler olarak istemiyoruz, Müslümanlar olarak istemiyoruz, halk olarak istemiyoruz. Mutlaka bu ürünlerin muadilleri bulunarak onlar tercih edilsin. Mutlaka benzer kalitede ürünler vardır. Mutlaka alışkanlıklardan vazgeçilmeli, siyonistlere destek veren firmaların ürünlerini kantinlerimizde satılmasına, çocuklarımıza teşhir edilmesine ve çocuklarımızın ulaşabileceği yerlerde olmasını istemiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Çocuklara boykot kültürünün aşılanması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Diğer bir çağrımız da hem eğitimcilere hem de velilerin, ebeveynlerine çocuklarımıza boykot kültürünü aşılayalım, öğretelim. Yani çocuklarımız da gidip kantinden, marketten bir şey aldıklarında dikkat etsinler, bu alacağımız, bu tüketeceğimiz, yiyeceğimiz, içeceğimiz ürün boykot etmemiz gereken bir ürün mü değil mi bilsinler” dedi.

Ağrı – İstanbul uçağı iptal oldu vatandaşlar yetkili bulamamaktan şikâyet etti

Alacak verecek meselesi kanlı bitti: 1 yaralı

İran ve Katar dışişleri bakanları: Gazze halkına acil yardım yapılmalı

İranlı alimden papa 14. Leon’a Gazze konulu mektup

UNRWA’dan çaresizlik çığlığı: Gazze’de insanlar acı çekiyor

Farkında olmadan obez olabilirsiniz!

Şehit Sacid Pişgin, şehadetinin 2’nci yılında unutulmadı

Türkiye'den Endonezya'ya 48 adet KAAN savaş uçağı satışı için imzalar atıldı

"Yüksek sıcak havalarda sulu klimalarda ciddi manada bir furya yaşanıyor"

Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 59 bin 733'e yükseldi

Batmanlı vatandaş, kumru yuvasını korumak için klimayı günlerdir kapatıyor

İran'da adliye binasına silahlı saldırı: 6 ölü, 20 yaralı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya: Yeni hal projesiyle esnafımız kazanacak, şehrimiz gelişecek

Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye ayrıldı: 1 yaralı

Siirt’te sıcak havanın etkisiyle samanlar alev aldı

Bariyerlere çarpan otomobil hurdaya döndü

Şehitkamil'de polislere ateş açarak yaralayan hırsızlar yakalandı

3 ilde orman yangınlarına müdahale devam ediyor

Serumu çıkarmak isterken yanlışlıkla bebeğin parmağını kesti iddiası

Kuruyemişçinin önünden fıstık çuvalı çalındı: Güvenlik kamerası her şeyi kaydetti

Batman Havalimanı'nda yolcular sıcakla boğuşuyor

Gazze'de açlıktan şehit sayısı 124'e yükseldi

Recebanlılar Derneği'nden uyuşturucuya karşı toplumsal seferberlik çağrısı

Şanlıurfa'dan İslam dünyasına çağrı: Sessiz kalmak ihanettir

Altınlarını satarak Gazze’ye bağışladı

Gazze Hükümeti: 100 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölümle yüz yüze

Husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Erhan'dan Batman İl Müftülüğüne ziyaret

Avrupa Yetim Eli Kuzey Makedonya'da sünnet organizasyonuna başladı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü: Hastane kapanmayacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ağrı – İstanbul uçağı iptal oldu vatandaşlar yetkili bulamamaktan şikâyet etti

Alacak verecek meselesi kanlı bitti: 1 yaralı

İran ve Katar dışişleri bakanları: Gazze halkına acil yardım yapılmalı

İranlı alimden papa 14. Leon’a Gazze konulu mektup

UNRWA’dan çaresizlik çığlığı: Gazze’de insanlar acı çekiyor

Farkında olmadan obez olabilirsiniz!

Şehit Sacid Pişgin, şehadetinin 2’nci yılında unutulmadı