• BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Bozgeyik: “Gaziantep spor turizminin odağı olacak”

04 Mayıs 2023, Perşembe 14:20
04 Mayıs 2023, Perşembe 14:20
Bozgeyik: “Gaziantep spor turizminin odağı olacak”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bozgeyik: “Gaziantep spor turizminin odağı olacak”

Spor Toto Teşkilatı Başkanı ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Bünyamin Bozgeyik basın toplantısı düzenleyerek, gençlere ve spor faaliyetlerine yönelik projelerini açıkladı.
Bozgeyik, Gaziantep’i spor turizmi olarak en üst konuma taşımak ve 700 milyar doları bulan spor turizmi gelirlerinden ülkenin ve Gaziantep’in payını alması yönünde projeleri ve Gaziantep’i spor turizminin önde gelen merkezlerinden biri haline getirme hedefleri olduğunu söyledi. Gaziantep’in spor turizmi ile Gaziantep ve Türkiye’ye döviz kazandıracağından bahsede Ak Parti Milletvekili adayı Bünyamin Bozgeyik, “Temel hedeflerimizin başında yılda yaklaşık 700 milyar doları bulan spor turizmi pastasından Gaziantep ve ülkemize döviz kazandıracak projeler üretmek var. Hazırlanan tesisler ve sportif alt yapının ulusal ve uluslararası kulüplerin kampları için pazarlanmasını sağlamak, şehrimizi spor turizminin önde gelen merkezlerinden biri haline getirmek var” dedi. Gençlere yönelik projelerle Gaziantep’e fayda sağlayacağını söyleyen Bozgeyik, “Gaziantep yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip ve Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden biri. Nüfusumuzun yaklaşık 500 bine yakını da 18-24 arası gençlerden oluşuyor. Biz de bu genç nüfusu ve dinamizmi kullanacak projelerle şehrimize fayda sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yatırımlar ile gençleri spor ile buluşturmayı hedeflediğini belirten Bozgeyik, “2002 yılında Gaziantep’te 73 spor kulübü ve 5 bin 219 sporcu bulunuyordu. 2022 yılı sonu itibariyle sporcu sayımız 305 binin üzerinde, spor kulübü sayımız ise bin 37. ve 70 bine yakın genç kardeşimiz, gençlik merkezi üyesi oldu. 20 yılda yaklaşık 2 milyar TL Gaziantep’e sadece spor tesisleri için yatırım yapıldı. 20 yılda spor tesisi sayımız 42’ye çıktı ve 5 gençlik merkezi oluşturuldu. Yurtların kapasitesi 2 bin 123’den 12 bin 810’a yükseldi. Bu hizmetlerin artırılmasını ve mevcut yatırımların spor endüstrisi ile birleştirilmesini hedefliyoruz' şeklinde konuştu.
Yapılan spor tesislerini çocuk ve gençlerin aktif bir şekilde kullanımına açılacağı yönünde projeyi açıklayan Bozgeyik, “Spor toto Teşkilat başkanlığındaki tecrübemizin sonunda Gaziantep’imizden milletvekili adayı olarak vatandaşlarımızın karşısındayız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz. Yaklaşık 2 milyar TL’lik tesis yatırımlarının neticesinde bugün artık spor tesislerimizin aktif bir şekilde gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından kullanılmasıyla ilgili projelerimizi başlatıyoruz” diye konuştu.

Mardin’de hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı

İzmir'de selde kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Motorine 3 lira 4 kuruş zam gelecek

İşgalcilerin Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi şehit oldu

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Özdemirci'den okul ziyaretleri

Bazı kurumlara yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Sigara ve cep telefonlarında ÖTV oranları yeniden belirlendi

Mersinli esnaflardan çağrı: "Kira, vergi ve işsizlik belimizi büktü"

Ekrem İmamoğlu hakkında casusluk soruşturması başlatıldı

17 ilde siber suç operasyonu: 189 şüpheli gözaltına alındı

ABD ile Kanada arasında gerilimi: Ticaret görüşmeleri askıya alındı

Tele 1 Televizyonu Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltında

Türkiye, İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

Türkiye İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

İstanbul'da trafik kazası: 4 yaralı

Meteoroloji’den uyarı: Batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Erzurum'da korkutan deprem

Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor

İrlanda yeni cumhurbaşkanını seçecek

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı

İzmir'de selde kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Motorine 3 lira 4 kuruş zam gelecek

İşgalcilerin Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi şehit oldu

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Özdemirci'den okul ziyaretleri

Bazı kurumlara yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Sigara ve cep telefonlarında ÖTV oranları yeniden belirlendi