EKONOMİ 21.01.2023 14:10:02 0

Bozova üretilen narlar Avrupa’ya ihraç ediliyor

Bozova üretilen narlar Avrupa’ya ihraç ediliyor
Haberi Sesli Oku

Bozova üretilen narlar Avrupa’ya ihraç ediliyor

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yetiştirilen narlar başta Almanya ve İngiltere olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde üretilen narlar, belediyeye ait soğuk hava deposunda muhafaza edildikten sonra başta Almanya ve İngiltere olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesine ihraç ediliyor. Tesiste paketlenen narlar, tırlara yüklenerek Avrupa’nın yolunu tutuyor.
Narlarını Bozova Belediyesi Soğuk Hava Deposunda muhafaza ettikten sonra Avrupa ülkelerine gönderen, GAP-Urfa Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mahmut Avcı, “İlçemizde yetiştirilen narlarımızı mevsiminde toplayarak belediyemizin soğuk hava deposunda muhafaza ederek yılın belirli tarihlerinde ihtiyaca göre Almanya ve İngiltere’ye ihraç ediyoruz. İlçemizin en büyük eksikliklerinden biri olan modern soğuk hava deposunu ilçemize ve biz üretici ve halkımıza kazandıran Belediye Başkanımız Suphi Aksoy ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bugün burada ilçemizde yetiştirilen narların Avrupa’ya ihraç edilmesinde belediye başkanımızın emeği çoktur. Yıllık olarak ilçemizden Avrupa’ya yaklaşık olarak 300 ton nar ihraç ediyoruz. İhracatın yanı sıra ilçemizde istihdama da katkı sağlıyoruz. Önümüzdeki yıl ihracat rakamını iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. İlçemizde yetiştirilen narları Avrupa’ya ihraç etmemiz bizleri ayrıca gururlandırmaktadır’ dedi.
Soğuk hava deposunda muhafaza edilerek Almanya ve İngiltere’ye ihraç edilen narları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Abdüsselam Öncü, “Bugün belediyemize ait soğuk hava deposundan Avrupa’ya ihraç edilen narları görmek bizleri de sevindirmiştir. Belediye Başkanımız Suphi Aksoy göreve geldiği ilk gün büyük bir eksiklik olarak gördüğü soğuk hava deposunu ilçemize kazandırdı. Belediye başkanımız tek bir sevdası vardır, o da Bozova’ya hizmet aşkıdır. Bugün burada Almanya ve İngiltere’ye nar ihracatını yapan GAP-Urfa Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahmut Avcı’yı ve ekibini bende tebrik ediyorum” diye konuştu.
[gallery ids=',80714,80715,80716,80717']

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

Yükleniyor