• BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,43% 0,01
  • EURO

    49,32% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5726,69% -0,93
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

Bu cami teravih namazında çocuklarla doluyor

27 Mart 2023, Pazartesi 12:15
27 Mart 2023, Pazartesi 12:15
Bu cami teravih namazında çocuklarla doluyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bu cami teravih namazında çocuklarla doluyor

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Hacı Ramazan Acar Camisi teravih namazında çocuklarla doluyor. Camiye gelen çocuklar, Ramazan ayının ilk gününden itibaren teravih namazlarında ilk sırada saf tutuyor.
Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi’nde bulunan Hacı Ramazan Acar Camisi’ne aileleriyle gelen çocuklar, teravih namazında ilk sırada saf tutuyor. Camiye gelen çocuklar, teravih namazından sonra cami imamı eşliğinde mukabele yaparak Kur’an-ı Kerim okuyor.
Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde karşılayan çocuklar, rahmet ve mağfiret ayının güzelliğinden faydalanmak için her akşam teravih namazı için camilere akın ediyor. Duygularını anlatan çocuklar, camiye geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.
Cami imamı Hüseyin Yaldız, çocukların Allah’ın evine sımsıkı sarıldığını kaydederek, 'Namaz alışkanlığı kazandırmak için çocuklarımızı camiye getiriyoruz. Bazen çeşitli hediyelerde veriyoruz. Okuldan sonra erkenden camiye gelen çocuklarımız var. Teravih namazları için çocuklarımıza ’Camiye gelin’ dedik, hepsi iftardan sonra geliyorlar. Namaz esnasında sessiz şekilde durup namazlarını kılıyorlar. Bu şekilde hem camiye hem namaza alışıyorlar. Namaz öncesi vaaz veriyoruz. Torunlarını, çocuklarını getirenler var. Zaten istediğimiz, her anne-babanın çocuğunu camiye getirip aynı safta namaz kılmalarıdır. Çocuklarımız geleceğimizin gençleridir' dedi.
Dedesiyle camiye gelen Ömer Uca, camiye geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, dedesiyle beraber camiye gelip namaz kılarak dua ettiği için camiyi sevdiğini dile getirdi.
Her gün camiye geldiğini belirten Asmin Üzeni, 'Çok mutluyum. İftarımızı açtıktan sonra camiye geliyoruz. İlk önce Kur’an-ı Kerim okuyoruz, daha sonra teravih namazımızı kılıyoruz. Bu yaşımda camiye geldiğim için çok mutluyum. Camimize gelip dinimizi öğreniyoruz' diye konuştu.
Mahallenin çocukları olarak her akşam camiye geldiklerini aktaran Gülistan Yaldız ise, 'Burada namazlarımızı cemaatle kılıyoruz. Teravih namazlarımızı kılıyoruz. Ramazan ayı boyunca teravih namazı için camiye geleceğiz. Teravih namazına gelerek namaz kılma alışkanlığı kazanıyorum. Burada vaazlar da veriyorlar, dinliyorum. Dini bilgiler de alıyorum. Buraya geldiğim için mutluyum' şeklinde konuştu.
Ağabeyiyle camiye gelen Asmin Havva Yılmaz da, 'Aksam namazından sonra ağabeyim ve kuzenimle camiye geliyoruz. Teravihleri kılıyoruz, mukabele yapıyoruz. Camiye gelirken mutlu oluyoruz. Hep gelmek istiyoruz. Camimizi çok seviyorum' ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Duşanbe’de Türkiyeli iş insanlarıyla buluştu

Engelli hükümlü ve tutuklular açık görüş yapabilecek

İki örnek, tek davet: Mus’ab ve Nesibe Hatun’un iman yolculuğu

Amasya’da tırda gizlenen 13 düzensiz göçmen yakalandı

Norveç, artan kazalar nedeniyle e-scooter düzenlemelerini daha sıkı hale getirmeyi planlıyor

Bakan Göktaş: Hiç kimsenin geride kalmadığı bir Türkiye için yeni eylem planı tamamlandı

Şanlıurfa’da piknik tüpü patladı: 2 yaralı

Batman tekstili çökerse, bir neslin geleceği de çöker

Endonezya'da sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 712'ye yükseldi

İçişleri Bakanlığı, Cizre'deki "koruma görüntüleri" hakkında inceleme başlattı

Bakan Fidan, Brüksel'de temaslarda bulundu

Bilecik’te 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 1 tutuklama

Putin'in, Kremlin'de Witkoff ve Kushner ile toplantısı başladı

Aksaray’da 5,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi

Siyonistlerin Gazze'ye saldırısında biri gazeteci, biri çocuk 3 kişi şehit oldu

Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi

Türkiye ile Pakistan arasında petrol ve doğal gaz işbirliği anlaşması imzalandı

ABD, Maduro'nun istifası durumunda bir plan hazırladı

İşgalciler, Gazze'den bir siyonist esirin eşyalarını teslim aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten sosyal medya için yaş sınırlaması ve kimlik doğrulaması talebi

Mersin Limanı’nda konteynerde 44 düzensiz göçmen yakalandı

Çoban koyunları ile tipiye yakalandı

Gazze Direniş Güvenliği, Şeyh Muhammed Ebu Mustafa suikastında işgalci ajanların rolünü ortaya koydu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er: Eskimalatya'yı hak ettiği yere getireceğiz

Kurtulmuş: Filistin meselesiyle ilgili belki uzun yıllar sürecek yeni bir diplomatik mücadele dönemi başlıyor

Mardin’de engelliler günü programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TBMM Başkanı Kurtulmuş, Duşanbe’de Türkiyeli iş insanlarıyla buluştu

Engelli hükümlü ve tutuklular açık görüş yapabilecek

İki örnek, tek davet: Mus’ab ve Nesibe Hatun’un iman yolculuğu

Amasya’da tırda gizlenen 13 düzensiz göçmen yakalandı

Norveç, artan kazalar nedeniyle e-scooter düzenlemelerini daha sıkı hale getirmeyi planlıyor

Bakan Göktaş: Hiç kimsenin geride kalmadığı bir Türkiye için yeni eylem planı tamamlandı

Şanlıurfa’da piknik tüpü patladı: 2 yaralı