GÜNDEM 24.04.2025 11:54:49 0

"Bu programda Kudüs'ü kendi vatanları gibi sevenlerin taşıdığı duygular görünüyor"

Haberi Sesli Oku

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan  ​ FİMED Medya Birimi Müdürü İbrahim Medhun ile Kassam Tugayları mücahidlerin İshak Arafe, programda halkın Kudüs davasına olan sevdasını değerlendirdi.

20 Nisan Pazar günü Peygamber Sevdalıları Vakfının Diyarbakır'da düzenlediği Mevlid-i Nebi programına farklı ülkelerden alim, kanaat önderi ve siyasilerin yanı sıra ​Filistin Medya Birimi Müdürü İbrahim Medhun ve Kassam Tugayları mücahidlerin İshak Arafe gibi isimler konuk olarak katıldı.

Gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde Gazze ve Kudüs davasının sıklıkla vurgulanması başta Filistinli konuklar olmak üzere katılımcılarca takdirle karşılandı.

İbrahim Medhun

Düzenlenen program hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan FİMED medya birimi müdürü İbrahim Medhun, bunun büyük bir kutlama olduğunu vurgulayarak "Bu kalabalık dinleri, peygamberleri uğruna kalpleri ve duygularıyla davalarına ve ümmetin meselelerine bağlılıkları için buraya geldiler. Böylesi kutlamalar, daha önce Gazze'de de yapılıyordu; Mevlid Kandil'inde, Hamas'ın kuruluş yıldönümünde… Ben bu manzarayı Gazze'de de görmüştüm. İnşallah bu manzara yakında Kudüs'te de yaşanır." dedi.

"Basının Filistinli gazetecilerin yaşadığı acıyı dünyaya duyurması gerekir"

Medhun, "Resulullah'a ve dinimize bağlılıkla oluşan bu sevgi, inşallah Mescid-i Aksa'yı özgürleştirecek olan sevgidir. Nasıl ki Selahaddin Eyyubi Mescid-i Aksa'yı özgürleştirdiyse, onun gibi binlerce Selahaddin yeniden çıkacak ve Aksa'yı gasıp zelil işgalcilerin kirinden arındıracaktır, inşallah. Ben inanıyorum ki bugün Netenyahu, 'Gazze'den sonra Orta Doğu'yu kontrol edeceğim.' diyor. Bu nedenle, İslam'ımızı ve bölgemizi yok etmeyi amaçlayan tüm kötü niyetli israil planlarına ve düşüncelerine odaklanmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Filistinde yaşananların duyurulması hususunda basının rolüne de dikkat çeken Medhun, "Bir diğer önemli mesele de gazetecilerin rolüdür. Özellikle Gazze'deki gazetecilere dikkat edilmelidir. Bugün Gazze'de çok sayıda gazeteci ve medya çalışanı şehid edildi. Sizlerin, onların davalarını sahiplenmeniz, mesajlarını taşımanız ve Filistinli gazetecinin yaşadığı bu acıyı dünyaya duyurmanız gerekiyor. Orada yüzlerce gazeteci şehid oldu ve her gün Filistinli gazeteciler sadece sesleri duyulmasın diye hedef alınarak susturuluyor." şeklinde konuştu.

İshak Arafe

"İnşallah birkaç yıl içinde bu kutlamayı Mescid-i Aksa'nın avlularında gerçekleştireceğiz"

Aksa Tufanı sürecinde esir takasında serbest bırakılan esirlerden Kassam Tugayları mücahidi İshak Arafe, gözlemlerini şu ifadeler ile aktardı:

"Burada Filistin davasını tutkuyla seven insanlar var. Hatta bu direnişi, bizzat Filistin halkından daha çok sevenler de var. Ben bunu, Mevlid-i Nebi etkinliğinde açıkça görüyorum. Bu kutlama, Kudüs'ü kendi canları gibi, kendi vatanları gibi seven bu kardeşlerin taşıdığı duyguların büyüklüğünü gösteriyor. Aklıma Peygamber Efendimizin 'Sevgili dostlarımı özledim.' hadisi geliyor. İşte o sevgili dostları, onun doğumunu kutluyor; onun diyarına hasretle bakıyor, ziyaret etmeyi umut ediyor. İçimde güçlü bir his doğdu. Allah'ın izniyle, önümüzdeki yıl ve onu takip eden birkaç yıl içinde bu kutlamayı Mescid-i Aksa'nın avlularında gerçekleştireceğiz inşallah."

İşgal rejiminin zindanlarında yaşananlardan da söz eden Arafe, "Guantanamo'daki acı ve mahkûmiyet, şu anda israil hapishanelerinde karşımıza çıkıyor. Esirler tarif edilemez bir acıya maruz kalıyor. Rakamlarla konuşacak olursak; Guantanamo'da bir buçuk yılda şehid olanların sayısı, bizim esaret altındaki şehitlerimizin on katına denk geliyor. Bugün Filistin'de, siyonist hapishanelerinde 63 şehitten bahsediyoruz. Bu da Filistinli esirlerin ne kadar büyük bir acı yaşadığını açıkça ortaya koyuyor." dedi.

"Direniş bedenimi özgürleştirdi, Allah'ın izniyle yakında toprağımızı da özgürleştirecek"

Arafe, "Ben de bu acıyı bizzat yaşadım. Son zamanlarda koşullar artık dayanılmaz hale gelmişti. Sadece bir umuda tutunuyorduk. Bir gün bu hapishanelerin gardiyanların burnu yere sürtünerek de olsa açılacağına dair bir umut… Ve gerçekten de öyle oldu. Bize kapıları kilitleyen o gardiyan, kendi iradesi dışında o kapıları açmak zorunda kaldı. İşte ben de şimdi Diyarbakır'da, sizinle birlikteyim ve 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' temalı Mevlid etkinliğine katılıyorum. Bu, Allah'ın lütfuyla ve direnişin çabalarıyla gerçekleşti. Direniş bedenimi özgürleştirdi, Allah'ın izniyle yakında toprağımızı da özgürleştirecek. Hem de çok yakında, Allah'ın izniyle." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı Malatya'da yapıldı

Malatya'da sahipsiz hayvanlara yaklaşma ve müdahale teknikleri eğitimi verildi

Kundaklama ve kurşunlama suçlarından aranan 10 kişi yakalandı

23 Nisan'da çocuk ruhuna aykırı etkinlikler tepki çekiyor

Büyükşehir Belediyesi semt konağı öğrencileri bursluluk sınavına hazır

Cizre'de 17 hafız ve hafize için belge takdim töreni düzenlendi

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Gaziantep'te izinsiz kazı yapan 3 kişi yakalandı

"Çatalca İçin Çeltik" projesi kapsamında tohum dağıtım yapıldı

İstanbul'da 3.7 büyüklüğünde deprem

Rusya ve Türkiye, Libya'da çözümü ilerletme çabalarını görüştü

Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Avusturya ve Macaristan'dan AB'nin göç politikasına karşı yeni ittifak

Kıkırdak tümörü olduğu 10 yıl sonra ortaya çıktı

Yeni Zelanda Başbakanı Luxon Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marjinallerin ne dediğine bakmadan, kentsel dönüşümü hayata geçirmeye odaklanmalıyız

Otomobil ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Pakistan'dan Hindistan'a misilleme: Ticaret anlaşmaları, ikili anlaşmalar ve hava sahaları askıya alındı

“Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Türkiye finali Mardin’de yapıldı

Hindistan, Pakistan vatandaşlarının vizeleri askıya alındı

HÜDA PAR'dan zirai don felaketi yaşayan iller için "Afet bölgesi" çağrısı

Motosiklet üstünde limonata satarak geçimini sağlıyor

STK'lardan ortak çağrı: Mevlid-i Nebi etkinliğinde buluşalım

Şanlıurfa’da kanser tedavisinde TARE uygulaması başladı

Fransa'da okula bıçaklı saldırı: Bir ölü 3 yaralı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yıldırımın düştüğü cami büyük hasar aldı

Şanlıurfa’da Gazze için farkındalık etkinliği düzenlendi

Çin, Trump’ı yalanladı: Gümrük müzakeresi yok, iddialar gerçek dışı

Diyarbakır'da 16'ncı Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı devam ediyor

Yükleniyor