Bu uyarıyı kulak ardı etmeyin: “Araç bakımları düzenli yapılmalı”

Tarih: 09.05.2023 12:50
Bu uyarıyı kulak ardı etmeyin: “Araç bakımları düzenli yapılmalı”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Bu uyarıyı kulak ardı etmeyin: “Araç bakımları düzenli yapılmalı”

Otomobilin düzgün ve güvenli bir şekilde çalışması için düzenli bakım yaptırılması konusunda uyaran uzmanlar, sık sık kontrolden geçirmek ve servislerini aksatmamanın aracın ömrünü uzattığını belirtiyor.
Araçların düzgün çalışmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için yapılması gereken en önemli bakım işlemlerinden birinin motor olduğu bilinirken, düzenli bakımlarının aksatılmaması gerekiyor.
Araç motorunun yağ bakımları yapılmadığı takdirde arızaların meydana gelebileceğine vurgu yapan 25 yıllık otomotiv tamircisi Hasan Balta, sürücülere uyarılarda bulundu. Bir insan için gıda ihtiyacı nasıl gideriliyorsa, araç için de yağ bakımlarının ihtiyaç olduğunu dile getiren Balta, “Araç bakımında kilometre bakımı geçerse motorda yorgunlaşma, yağ yakma, motora zarar verme, yağ eksiltme gibi olumsuzluklar meydana gelir. Araç bakımı, bir nevi ihtiyacın giderilmesidir. Bu bakımların muhakkak yapılması lazım. Aracın kullanımında konforun oluşması için bakım şarttır. Bir insan için gıda ihtiyacı nasıl gideriliyorsa, araçlar için de yağ bakımları ihtiyaçtır” dedi.
Otomobilin gereğinden fazla yakıt tüketmesinin motor bakımının ertelenmesinden kaynaklı olabileceğine değinen Balta, “Araç bakımı yapılmadığı takdirde motorda yüksek sesli çalışmalar olur. En önemli boyutlardan biri de aracın çekiç verimi düşer, yakıt daha fazla harcamaya başlar ve aracın beyni düzensiz çalışır. Bu da zamanla o motoru yıpratarak ölmesine neden olur. Özellikle uzun yolda sürücüler araç bakımları konusunda 4 teker balata fren sistemi, lastik basınç havalarının kontrolü, sileceklerimizin kontrolü, özellikle de emniyet kemerlerinin kontrolü çok önemlidir. Muhakkak aracın periyodik bakımının hepsi yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor