• BIST 100

    15571,06%0,33
  • DOLAR

    43,30% 0,03
  • EURO

    50,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6727,69% 0,14
  • Ç. ALTIN

    11020,92% 0,00

BUFDER Başkanı Yazıcı: Gerçek ateşkes israilin ortadan kaldırılmasıyla olacak

16 Ocak 2025, Perşembe 14:41
16 Ocak 2025, Perşembe 14:41
BUFDER Başkanı Yazıcı: Gerçek ateşkes israilin ortadan kaldırılmasıyla olacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammed Yazıcı, "Filistin'de şehitlerin kanıyla kazanılan zafer sadece bir ara duraktır. Gerçek ateşkes, israilin ortadan kaldırılmasıdır ve mücadele buna kadar sürecek." dedi.

İşgalci siyonistlerin, Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşı sürerken, dün akşam Katar, Mısır ve ABD'nin arabuluculuğuyla ateşkes anlaşmasına varıldığı açıklandı.

Ateşkes anlaşmasının 19 Ocak 2025 Pazar günü başlamasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

467 gündür süren işgal ve soykırım savaşının ardından, Filistinli mücahitlerin gösterdiği kararlı direnişin sonunda sağlanması beklenen ateşkes anlaşması gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammed Yazıcı, Netanyahu'nun, arkasındaki ABD ve Avrupa devletlerinin tüm desteklerine rağmen direnişin koyduğu şartları kabul ederek ateşkesi imzalamak zorunda kaldığını belirtti.

Yazıcı, direnişin her ihtimale karşı hazır olduğunu da söyledi.

"Zafer direnişin gösterdiği fedakarlık ve dayanışma aracılığıyla oldu"

467 gündür devam eden siyonist saldırganlığın ateşkesle sonuçlandığını söyleyen Yazıcı, "Yapılan soykırım ve katliamlara rağmen şehitlerimizin kanıyla ateşkes ilan edildi. Kaybettiğimiz şehitlerimiz ve acılarımız çoktur. Ama sonunda Netanyahu arkasındaki ABD ve Avrupa devletlerinin, tüm desteklerine rağmen direnişin koyduğu şartları kabul ederek ateşkesi imzalamak zorunda kaldılar. israilin esir askerleri, direnişin kararlarına göre serbest bırakılacak. Aksa Tufanı başladığı günlerde Netanyahu büyük şartlar koymuştu. Direniş ortadan kaldırılacak, esirler serbest bırakılacak demişti. Bir buçuk yıl sonra bir şey olmadan zaferimizi aldık. Zafer, öncelikle önce Allah'tan, sonra halkımız ve direnişimizin gösterdiği fedakarlık ve dayanışma aracılığıyla oldu." dedi.

"Her ihtimale karşı halkımız ve direniş savaşa hazırdır"

"Aksa Tufanı" operasyonunun Filistin özgürlük savaşının bir aşaması olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bu ilk ve son savaş değildir. Kur'an-ı Kerim'de bir ayette 'dönersiniz döneriz' diye buyuruluyor. Onun için direniş her zaman hazırdır. Her ihtimale karşı halkımız ve direniş savaşa hazırdır. Bu savaş 7 Ekim 'Aksa Tufanı' operasyonuyla başlamadı. 70 yıldır devam eden siyonist zulüm var. 7 Ekim 'Aksa Tufanı' operasyonu, esirlerimizin serbest olması ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için yapıldı. Netanyahu ve arkasındaki ABD ve Avrupa devletleri, 7 Ekim'de kazandığımız zaferi ortadan kaldırmak istediler. Elhamdülillah yapılan ateşkesle yeni bir zafer daha kazandık." şeklinde konuştu.

"Mücadele için hem askeri hem de insani yardımlar yapılmalı"

"Aksa Tufanı" operasyonu başladığında İslam ülkelerinden destek beklediklerini belirten Yazıcı, "Ama sonrasında fark ettik ki umut ve yardım sadece Allah'tandır. İslam ülkelerinin yaptıkları karşısında mahcup olduk. Bazı devletler yanımızda durdular. Türkiye başta olmak üzere İran, Yemen, Hizbullah ve Suriye'deki bazı cemaatlerden yardımlar geldi. Ama tüm bunlar yetersiz kaldı, daha fazla yardım bekledik. Mücadele için hem askeri hem de insani açıdan daha çok yardımlar yapılması gerekir." diye belirtti.

"israil ortadan kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek"

Avrupa devletleri ve ABD'nin işgalcileri korumak için uçak gemisi yolladığını vurgulayan Yazıcı, "Müslüman devletler ise kefen gönderdiler. Bizler böyle bir şey beklemedik. Direniş hala güçlüdür. Çünkü imana göre cihad ediyoruz. Biz sadece toprak için mücadele etmiyoruz. Biz Kur'an'dan, imandan güç alıyoruz. israil ortadan kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşgalciler el-Halil'de saldırılarını yeniden başlattı

Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Siirt’te “Sigarayı Bırak–Kazan” kampanyası sonuçlandı: Ödüller sahiplerini buldu

Battalgazi'de market denetimleri sürüyor

Yapay zekâ öğrenciyi geliştiriyor mu, tembelleştiriyor mu?

Artan yem ve girdi maliyetleri hububat ticaretini durgunluğa sürükledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'yı yeniden inşa ederken gençlerimizi unutmadık

Prof. Dr. Uncu: Sigara, en ölümcül kronik hastalıkların temel nedeni

Sudan'daki savaş 8 milyon çocuğu eğitimden mahrum bıraktı

Mersin’de müstakil evde yangın: 58 yaşındaki adam ağır yaralandı

Doğunun Nabzı Gazetesi 11 Yıl Tebrik Mesajları

Sel ve heyelan Yeni Zelanda’yı vurdu: En az 2 ölü ve çok sayıda kayıp var

Yeşilyurt Belediyesi personelleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Filistin diasporası: ABD yaptırımları meşru hak arayışını ve sivil faaliyetleri hedef aldı

Hakkari'de 860 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gazze Belediyesi: Kentin yüzde 85’i susuz, altyapı çökme noktasında

Adana'da iki ilçede operasyon: İki hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 84’e yükseldi

Libya askeri heyetini taşıyan uçakla ilgili ön rapor açıklandı

YÖK himayesinde kurulan Enerji Akademisi’ne kayıtlar başladı

Irak, Suriye sınırına güvenlik duvarı örüyor

Uzm. Dr. Özdemir: Çocuklarda yüksek ateşte panik yapılmamalı

Tunus ve Fas’ta şiddetli yağışlar: 8 ölü

Gazze’de soğuktan 3 aylık bebek şehit oldu

MSB haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

Sömestr tatilinde gençlere değerler eğitimi dolu kamp

Batman Valiliği: Kahvehanedeki terör propagandasına 1 gözaltı

Konya Selçuklu Tepekent Barajı’nda su tutuldu

Chevron ile anlaşma şubatta İstanbul’da imzalanacak

Diyarbakır semt pazarlarında satışlar durma noktasında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler el-Halil'de saldırılarını yeniden başlattı

Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Siirt’te “Sigarayı Bırak–Kazan” kampanyası sonuçlandı: Ödüller sahiplerini buldu

Battalgazi'de market denetimleri sürüyor

Yapay zekâ öğrenciyi geliştiriyor mu, tembelleştiriyor mu?

Artan yem ve girdi maliyetleri hububat ticaretini durgunluğa sürükledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'yı yeniden inşa ederken gençlerimizi unutmadık