• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

BUFDER Başkanı Yazıcı: Gerçek ateşkes israilin ortadan kaldırılmasıyla olacak

16 Ocak 2025, Perşembe 14:41
16 Ocak 2025, Perşembe 14:41
BUFDER Başkanı Yazıcı: Gerçek ateşkes israilin ortadan kaldırılmasıyla olacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammed Yazıcı, "Filistin'de şehitlerin kanıyla kazanılan zafer sadece bir ara duraktır. Gerçek ateşkes, israilin ortadan kaldırılmasıdır ve mücadele buna kadar sürecek." dedi.

İşgalci siyonistlerin, Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşı sürerken, dün akşam Katar, Mısır ve ABD'nin arabuluculuğuyla ateşkes anlaşmasına varıldığı açıklandı.

Ateşkes anlaşmasının 19 Ocak 2025 Pazar günü başlamasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

467 gündür süren işgal ve soykırım savaşının ardından, Filistinli mücahitlerin gösterdiği kararlı direnişin sonunda sağlanması beklenen ateşkes anlaşması gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammed Yazıcı, Netanyahu'nun, arkasındaki ABD ve Avrupa devletlerinin tüm desteklerine rağmen direnişin koyduğu şartları kabul ederek ateşkesi imzalamak zorunda kaldığını belirtti.

Yazıcı, direnişin her ihtimale karşı hazır olduğunu da söyledi.

"Zafer direnişin gösterdiği fedakarlık ve dayanışma aracılığıyla oldu"

467 gündür devam eden siyonist saldırganlığın ateşkesle sonuçlandığını söyleyen Yazıcı, "Yapılan soykırım ve katliamlara rağmen şehitlerimizin kanıyla ateşkes ilan edildi. Kaybettiğimiz şehitlerimiz ve acılarımız çoktur. Ama sonunda Netanyahu arkasındaki ABD ve Avrupa devletlerinin, tüm desteklerine rağmen direnişin koyduğu şartları kabul ederek ateşkesi imzalamak zorunda kaldılar. israilin esir askerleri, direnişin kararlarına göre serbest bırakılacak. Aksa Tufanı başladığı günlerde Netanyahu büyük şartlar koymuştu. Direniş ortadan kaldırılacak, esirler serbest bırakılacak demişti. Bir buçuk yıl sonra bir şey olmadan zaferimizi aldık. Zafer, öncelikle önce Allah'tan, sonra halkımız ve direnişimizin gösterdiği fedakarlık ve dayanışma aracılığıyla oldu." dedi.

"Her ihtimale karşı halkımız ve direniş savaşa hazırdır"

"Aksa Tufanı" operasyonunun Filistin özgürlük savaşının bir aşaması olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bu ilk ve son savaş değildir. Kur'an-ı Kerim'de bir ayette 'dönersiniz döneriz' diye buyuruluyor. Onun için direniş her zaman hazırdır. Her ihtimale karşı halkımız ve direniş savaşa hazırdır. Bu savaş 7 Ekim 'Aksa Tufanı' operasyonuyla başlamadı. 70 yıldır devam eden siyonist zulüm var. 7 Ekim 'Aksa Tufanı' operasyonu, esirlerimizin serbest olması ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için yapıldı. Netanyahu ve arkasındaki ABD ve Avrupa devletleri, 7 Ekim'de kazandığımız zaferi ortadan kaldırmak istediler. Elhamdülillah yapılan ateşkesle yeni bir zafer daha kazandık." şeklinde konuştu.

"Mücadele için hem askeri hem de insani yardımlar yapılmalı"

"Aksa Tufanı" operasyonu başladığında İslam ülkelerinden destek beklediklerini belirten Yazıcı, "Ama sonrasında fark ettik ki umut ve yardım sadece Allah'tandır. İslam ülkelerinin yaptıkları karşısında mahcup olduk. Bazı devletler yanımızda durdular. Türkiye başta olmak üzere İran, Yemen, Hizbullah ve Suriye'deki bazı cemaatlerden yardımlar geldi. Ama tüm bunlar yetersiz kaldı, daha fazla yardım bekledik. Mücadele için hem askeri hem de insani açıdan daha çok yardımlar yapılması gerekir." diye belirtti.

"israil ortadan kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek"

Avrupa devletleri ve ABD'nin işgalcileri korumak için uçak gemisi yolladığını vurgulayan Yazıcı, "Müslüman devletler ise kefen gönderdiler. Bizler böyle bir şey beklemedik. Direniş hala güçlüdür. Çünkü imana göre cihad ediyoruz. Biz sadece toprak için mücadele etmiyoruz. Biz Kur'an'dan, imandan güç alıyoruz. israil ortadan kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek." diye konuştu. (İLKHA)

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

İslam İşbirliği Teşkilatı, işgalci rejimin Somaliland'ı tanımasını kınadı

Şanlıurfa'da otomobil kanala düştü

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlık Seçimini M. Salih Kaplan Kazandı

Gaziantep’te hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Malezya, müstehcen içerik nedeniyle Grok'a erişimi geçici olarak askıya aldı

Antalya'da hafif ticari araç bariyere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Trump: Küba'ya artık petrol veya para akmayacak!

TBMM’de bu hafta: Trafik cezalarında sert artış gündemde

Manisa'ya 810 milyon liralık sulama yatırımı

Avustralya'da Koji Tropikal Siklonu etkili oluyor

Alman Konsolosluğu'nda "Filistin eylemlerinde tutuklananlar serbest bırakılsın" çağrısı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

AFAD’dan Sudan’a 6’ncı İyilik Gemisi

Sudan hükümeti yaklaşık 3 yıllık savaşın ardından Hartum'a geri dönüyor

Slovakya: Ukrayna’ya askeri yardım yapmayacağız

Kahramanmaraş’ta eğitime bir gün ara verildi

Sivas, Kayseri ve çevreleri için kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 412'ye yükseldi

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çiftçi oyunu kullandı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Malatya için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Elazığ için kuvvetli kar ve karla karışık yağmur uyarısı

Trump'tan Küba'ya yaptırım kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleneksel İslam sanatları medeniyetimizin estetik hafızasıdır

HÜDA PAR şehir içi ulaşım sorununu belediye meclisi gündemine taşıdı

Gaziantep'te düşünce kuruluşlarının toplum üzerindeki rolü ele alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

İslam İşbirliği Teşkilatı, işgalci rejimin Somaliland'ı tanımasını kınadı

Şanlıurfa'da otomobil kanala düştü

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlık Seçimini M. Salih Kaplan Kazandı