GÜNDEM 16.01.2025 14:41:23 0

BUFDER Başkanı Yazıcı: Gerçek ateşkes israilin ortadan kaldırılmasıyla olacak

BUFDER Başkanı Yazıcı: Gerçek ateşkes israilin ortadan kaldırılmasıyla olacak
Haberi Sesli Oku

Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammed Yazıcı, "Filistin'de şehitlerin kanıyla kazanılan zafer sadece bir ara duraktır. Gerçek ateşkes, israilin ortadan kaldırılmasıdır ve mücadele buna kadar sürecek." dedi.

İşgalci siyonistlerin, Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşı sürerken, dün akşam Katar, Mısır ve ABD'nin arabuluculuğuyla ateşkes anlaşmasına varıldığı açıklandı.

Ateşkes anlaşmasının 19 Ocak 2025 Pazar günü başlamasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

467 gündür süren işgal ve soykırım savaşının ardından, Filistinli mücahitlerin gösterdiği kararlı direnişin sonunda sağlanması beklenen ateşkes anlaşması gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Bursa Filistin Evi Derneği Başkanı Muhammed Yazıcı, Netanyahu'nun, arkasındaki ABD ve Avrupa devletlerinin tüm desteklerine rağmen direnişin koyduğu şartları kabul ederek ateşkesi imzalamak zorunda kaldığını belirtti.

Yazıcı, direnişin her ihtimale karşı hazır olduğunu da söyledi.

"Zafer direnişin gösterdiği fedakarlık ve dayanışma aracılığıyla oldu"

467 gündür devam eden siyonist saldırganlığın ateşkesle sonuçlandığını söyleyen Yazıcı, "Yapılan soykırım ve katliamlara rağmen şehitlerimizin kanıyla ateşkes ilan edildi. Kaybettiğimiz şehitlerimiz ve acılarımız çoktur. Ama sonunda Netanyahu arkasındaki ABD ve Avrupa devletlerinin, tüm desteklerine rağmen direnişin koyduğu şartları kabul ederek ateşkesi imzalamak zorunda kaldılar. israilin esir askerleri, direnişin kararlarına göre serbest bırakılacak. Aksa Tufanı başladığı günlerde Netanyahu büyük şartlar koymuştu. Direniş ortadan kaldırılacak, esirler serbest bırakılacak demişti. Bir buçuk yıl sonra bir şey olmadan zaferimizi aldık. Zafer, öncelikle önce Allah'tan, sonra halkımız ve direnişimizin gösterdiği fedakarlık ve dayanışma aracılığıyla oldu." dedi.

"Her ihtimale karşı halkımız ve direniş savaşa hazırdır"

"Aksa Tufanı" operasyonunun Filistin özgürlük savaşının bir aşaması olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bu ilk ve son savaş değildir. Kur'an-ı Kerim'de bir ayette 'dönersiniz döneriz' diye buyuruluyor. Onun için direniş her zaman hazırdır. Her ihtimale karşı halkımız ve direniş savaşa hazırdır. Bu savaş 7 Ekim 'Aksa Tufanı' operasyonuyla başlamadı. 70 yıldır devam eden siyonist zulüm var. 7 Ekim 'Aksa Tufanı' operasyonu, esirlerimizin serbest olması ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için yapıldı. Netanyahu ve arkasındaki ABD ve Avrupa devletleri, 7 Ekim'de kazandığımız zaferi ortadan kaldırmak istediler. Elhamdülillah yapılan ateşkesle yeni bir zafer daha kazandık." şeklinde konuştu.

"Mücadele için hem askeri hem de insani yardımlar yapılmalı"

"Aksa Tufanı" operasyonu başladığında İslam ülkelerinden destek beklediklerini belirten Yazıcı, "Ama sonrasında fark ettik ki umut ve yardım sadece Allah'tandır. İslam ülkelerinin yaptıkları karşısında mahcup olduk. Bazı devletler yanımızda durdular. Türkiye başta olmak üzere İran, Yemen, Hizbullah ve Suriye'deki bazı cemaatlerden yardımlar geldi. Ama tüm bunlar yetersiz kaldı, daha fazla yardım bekledik. Mücadele için hem askeri hem de insani açıdan daha çok yardımlar yapılması gerekir." diye belirtti.

"israil ortadan kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek"

Avrupa devletleri ve ABD'nin işgalcileri korumak için uçak gemisi yolladığını vurgulayan Yazıcı, "Müslüman devletler ise kefen gönderdiler. Bizler böyle bir şey beklemedik. Direniş hala güçlüdür. Çünkü imana göre cihad ediyoruz. Biz sadece toprak için mücadele etmiyoruz. Biz Kur'an'dan, imandan güç alıyoruz. israil ortadan kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek." diye konuştu. (İLKHA)

Bingöl'de otomobil direğe çarptı: Bir ölü bir yaralı

Vali Gül: Öğrencilerimiz, provakasyonlara karşı dikkatli olun

HÜDA PAR’ın girişimiyle Kovancılar’da anadil hassasiyeti ortak zemine taşındı

CHP Genel Başkanı Özel, tazminat verecek

Fransa'dan Cezayir'e diplomasi misillemesi

HÜDA PAR Esendere ve Derecik Umurlu sınır kapılarındaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Meclis’te “Zirai Don” çağrısı: Çiftçiye acil destek verilsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlattık

Pütürge Ziraat Odası: Kar yağışı devam ediyor ve doğal afet etkisini sürdürüyor!

Her 30 dakikada bir yudum suyla ses tellerinizi koruyun!

Ebu Ubeyde: Esirlerin bulundukları yer doğrudan bombalandı

Bursalı hafız öğrenci Türkiye birincisi oldu

MBB'den kaçak yapı abonelikleri ile ilgili önemli karar

Mardin'deki hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı

Kayısıda 600 milyon dolarlık kayıp!

İran rehberi Hamanei: ABD'yle görüşmelere ne aşırı derecede iyimseriz ne de aşırı derecede kötümseriz

HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla bir husumet daha sona erdi

MBB Başkanı Er, zirai donun etkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı

52'nci Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda kaza: 1 yaralı

Mardin OSB: 2023 yılındaki 1 milyar 50 milyon dolar ihracatı 2024’te 1 milyar 20 milyon dolarla kapattık

Kalp krizi anında yapılması gereken ilk müdahaleler

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliği için geri sayım başladı

Don hasarından sonra meyve bahçelerinde yapılması gerekenler ile ilgili önemli uyarılar

Mısır üreticileri: Artan maliyetler kazanç bırakmıyor

Bakan Uraloğlu'ndan Discord ve Roblox açıklaması

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 16 gözaltı

Maldivler, siyonist rejim pasaportu sahiplerinin ülkeye girişini yasakladı

Malatya'da 2025 Yılı 2'inci İl İstihdam Kurulu toplantısı yapıldı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Yükleniyor