GÜNDEM 11.03.2025 11:18:26 0

Bürokratlar ve STK temsilcileri Adana Sivil İnisiyatif Meclisi iftarında buluştu

Bürokratlar ve STK temsilcileri Adana Sivil İnisiyatif Meclisi iftarında buluştu
Haberi Sesli Oku

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi’nin (ASİM), Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlediği iftar programına bürokratlar ve ASİM bileşeni sivil toplum temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi’nin (ASİM) şubat ayı toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin ev sahipliğinde Uygulama Oteli'nde düzenlenen iftar programı ile gerçekleştirildi.

Program, ASİM bileşenlerinin yanı sıra çok sayıda bürokratın katılımıyla geniş bir buluşmaya sahne oldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, akşam ezanının okunmasının ardında oruçların açılmasıyla devam etti.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından yapılan yemek duasının ardından Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili ve ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusuyla katılımcılara hitap etti.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Sarıgeçili, sendikanın eğitim çalışanlarının haklarını koruma noktasındaki mücadelesine dikkat çekti.

Ramazan ayının manevi atmosferinin önemine de değinen Sarıgeçili “Bu mübarek ay, sadece oruç ibadetimizi yerine getirdiğimiz bir zaman dilimi değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, dayanışmayı en güçlü şekilde hissettiğimiz bir zaman dilimidir. Toplumumuzun huzuru ve refahı için bir araya gelmemiz büyük önem taşıyor” dedi.

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan ise yaptığı konuşmada, ASİM’in Adana’da yürüttüğü faaliyetleri anlattı. Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ayı olduğuna vurgu yapan Eraslan "Sivil toplum kuruluşları olarak bu ayda, toplumun her kesimine ulaşarak destek olmalıyız. Adana için ortak akılla ürettiğimiz projeler, şehrimizin sosyal dokusunu güçlendirmeye yönelik önemli adımlardır. ASİM olarak, her zaman birlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Program, günün anısına aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

İzmir açıklarında 31 düzensiz göçmen yakalandı

Ensarullah ABD'nin USS Harry S. Truman uçak gemisini hedef aldı

İşgalci ABD, Yemen'in Sana ve Amran kentlerine hava saldırısı düzenledi

Nevşehir'de trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı

Güney Afrika'da orman yangını

ABD'ye ait bir savaş uçağı denize düştü

Gazze'de gıda tedarikiyle ilgili durum giderek kötüleşiyor

Çin ve Filipinler arasında Güney Çin Denizi'nde gerginlik

Mardin’de “Türkiye Sohbetleri” toplantısı düzenlendi

İran ve Azerbaycan arasında 5 anlaşma imzalandı

İran'da limandaki patlamada can kaybı 65'e yükseldi

Lavrov: Kırım'ı müzakere etmek söz konusu değil

Muğla açıklarında 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

Güney Kore'de orman yangını

Çin, Tianlian-2 05 uydusunu fırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tıpkı Doğu Kudüs ve Batı Şeria gibi Gazze de Filistin halkınındır

Bingöl’de firari olan 88 kişi yakalandı

Bingöl'de jandarma uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi

Hindistan ile Fransa arasında savaş uçağı anlaşması

Manisa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan TBMM Başkan Vekili Önder'e ziyaret

İran ve Suudi dışişleri bakanları görüştü

Pakistan: Hindistan her an bir askeri müdahalede bulunabilir

Putin, Ukrayna'da geçici ateşkes ilan etti

Tunus Açıklarında tekne faciası: 8 ölü

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan, Büyükşehir Belediyesine hizmet eleştirisi 

Pakistan'da petrol tankeri patladı: 40 yaralı

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile Trump görüşmedi

Hüseyin El Şeyh'in Abbas'ın vekili olarak atanması ne anlama geliyor?

Yükleniyor