• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Yıldırım: Hastalık durumlarında ilk tercih aile hekimleri olmalıdır

SAĞLIK 5.09.2024 13:56:39 0
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Yıldırım: Hastalık durumlarında ilk tercih aile hekimleri olmalıdır

Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, vatandaşların hastalık durumlarında ya da hastalık şüphesi olduğu durumlarda ilk tercihi aile hekimlerinin olması gerektiğini söyledi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası kapsamında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki temaları; “Aşının gücüne inan, aşılan”, “Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle”, “Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır”, “Ekranı değil, hayatı yaşa”, “Her adımında aile hekimin yanında”, “Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz” ve “Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller” olarak belirlendi.

"Aile hekimleri, vatandaşlarımızın hastalık durumlarında ilk tercihi olmalıdır"

Aile hekiminin kendi sorumluluğu altındaki bireyleri bir hastalık çerçevesinde değil, bütüncül bir yaklaşımla ele aldığını belirten Dr. Yıldırım, "Aile hekimleri hastayı; riskleri, sağlık koşulları, psikososyal çevre ve mevcut diğer akut veya kronik sağlık sorunları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirir. Sorumluluğunu üstlendiği kişinin hastalıklardan korunması için gerekli tedbirleri alır. Hastalık halinde bilgi ve tecrübesi çerçevesinde tedaviyi gerçekleştirir ya da ihtiyaçlarınıza yönelik rehberlik yapar. Bu sebeple aile hekimleri, vatandaşlarımızın hastalık durumlarında ilk tercihi olmalıdır." diye belirtti.

"Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde sağlığı korumayı öğretiyoruz"

Sağlık hizmetleri sunumunun yalnızca tedaviye yönelik değil, halk sağlığını korumak ve geliştirmek için yapılan çalışmaları da kapsadığı, bu amaçla sağlıklı hayat merkezlerinde koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik birçok çalışmanın yapıldığı söyleyen Yıldırım, "Bu merkezlerimizde vatandaşlarımıza bir nevi hasta olmadan sağlıklarını korumayı öğretiyoruz. Sağlıklı hayat merkezleri içerisinde bulunan çeşitli birimleri ile kronik hastalıkların, kanser taramalarının, anne sütü ve sağlıklı gebelik çalışmalarının etkin bir şekilde yapılabildiği yerler olarak tasarlandı. Yine sigara bırakma konusunda danışmanlık hizmeti ve psiko-sosyal destek hizmetlerinin de verildiği merkezlerimiz koruyucu sağlık hizmetleri sunumunda oldukça önem arz ediyor. İlimizde hali hazırda 13 sağlıklı hayat merkezimiz hizmet veriyor. Tüm vatandaşlarımızı bu merkezlerimizden ücretsiz hizmet almaya bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ