• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,46% 0,12
  • EURO

    49,23% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5677,62% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,00

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Yıldırım: Hastalık durumlarında ilk tercih aile hekimleri olmalıdır

05 Eylül 2024, Perşembe 13:56
05 Eylül 2024, Perşembe 13:56
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Yıldırım: Hastalık durumlarında ilk tercih aile hekimleri olmalıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, vatandaşların hastalık durumlarında ya da hastalık şüphesi olduğu durumlarda ilk tercihi aile hekimlerinin olması gerektiğini söyledi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası kapsamında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki temaları; “Aşının gücüne inan, aşılan”, “Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle”, “Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır”, “Ekranı değil, hayatı yaşa”, “Her adımında aile hekimin yanında”, “Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz” ve “Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller” olarak belirlendi.

"Aile hekimleri, vatandaşlarımızın hastalık durumlarında ilk tercihi olmalıdır"

Aile hekiminin kendi sorumluluğu altındaki bireyleri bir hastalık çerçevesinde değil, bütüncül bir yaklaşımla ele aldığını belirten Dr. Yıldırım, "Aile hekimleri hastayı; riskleri, sağlık koşulları, psikososyal çevre ve mevcut diğer akut veya kronik sağlık sorunları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirir. Sorumluluğunu üstlendiği kişinin hastalıklardan korunması için gerekli tedbirleri alır. Hastalık halinde bilgi ve tecrübesi çerçevesinde tedaviyi gerçekleştirir ya da ihtiyaçlarınıza yönelik rehberlik yapar. Bu sebeple aile hekimleri, vatandaşlarımızın hastalık durumlarında ilk tercihi olmalıdır." diye belirtti.

"Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde sağlığı korumayı öğretiyoruz"

Sağlık hizmetleri sunumunun yalnızca tedaviye yönelik değil, halk sağlığını korumak ve geliştirmek için yapılan çalışmaları da kapsadığı, bu amaçla sağlıklı hayat merkezlerinde koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik birçok çalışmanın yapıldığı söyleyen Yıldırım, "Bu merkezlerimizde vatandaşlarımıza bir nevi hasta olmadan sağlıklarını korumayı öğretiyoruz. Sağlıklı hayat merkezleri içerisinde bulunan çeşitli birimleri ile kronik hastalıkların, kanser taramalarının, anne sütü ve sağlıklı gebelik çalışmalarının etkin bir şekilde yapılabildiği yerler olarak tasarlandı. Yine sigara bırakma konusunda danışmanlık hizmeti ve psiko-sosyal destek hizmetlerinin de verildiği merkezlerimiz koruyucu sağlık hizmetleri sunumunda oldukça önem arz ediyor. İlimizde hali hazırda 13 sağlıklı hayat merkezimiz hizmet veriyor. Tüm vatandaşlarımızı bu merkezlerimizden ücretsiz hizmet almaya bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

31 asker hastalanınca 5.5 milyar sterlinlik Ajax Programı yeniden durduruldu

Batman'da hafif ticari taksi ile cip çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul’da DAİŞ operasyon: 14 şüpheli yakalandı

Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda

Sahte altın operasyonuna 5 gözaltı

Hal Kanunu’nun yılbaşında Meclis’e sunulması bekleniyor

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


31 asker hastalanınca 5.5 milyar sterlinlik Ajax Programı yeniden durduruldu

Batman'da hafif ticari taksi ile cip çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul’da DAİŞ operasyon: 14 şüpheli yakalandı

Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda