-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Bursa MEB AKUB ekibi, acil barınmada ağır seviye akreditasyon alan ilk birim oldu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bursa’da görev yapan öğretmenlerden oluşan 89 kişilik MEB AKUB ekibi, "Acil Barınma Ağır Seviye Akreditasyon" sınavını başarıyla tamamlayarak Bakanlık bünyesinde bu seviyede tescil edilen ilk birim oldu.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, afet yönetimi hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen saha sınavında elde ettiği başarıyla Türkiye’nin öncü ili olduğunu bir kez daha kanıtladı. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut’un sorumluluğunda ve MEB AKUB lideri Arif Kevenoğlu idaresinde sahaya çıkan gönüllü kadro, AFAD tarafından gerçekleştirilen sınavdan tam not aldı.
Sınav operasyonunu yerinde takip eden AFAD yetkilileri, Bursa ekibinin teknik kabiliyeti ve saha disiplini sonucunda; ekibin, Bakanlığa bağlı tüm birimler içerisinde "Ağır Seviye" akreditasyonu alan Türkiye’deki ilk ekip olduğunu resmen tescilledi.
Buluşmada söz alan Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, saha disiplininden ödün vermeden sergilenen üstün gayretin Bursa eğitim camiası adına gurur verici olduğunu belirtti.
Bulut, kentin afet hazırlıklarındaki vizyonuna dikkat çekerek, "Gece gündüz demeden, büyük bir özveriyle hazırlanan her bir gönüllü meslektaşıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bakanlığımıza bağlı ekipler içerisinde bu akreditasyonu alan ilk ekip olmamız bizleri gururlandırdı. Fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum." dedi.
Bu akreditasyonla birlikte Bursa MEB AKUB, ulusal düzeydeki büyük ölçekli afetlerde; çadır ve konteyner kent kurulumu, lojistik yönetimi ve kapsamlı barınma koordinasyonu alanlarında en yüksek yetkiyle görev alma kapasitesine ulaştı.
Gönüllü öğretmenlerin, kazandıkları bu yetkinlikle ihtiyaç duyulan her an devletin ve milletin hizmetinde olmaya devam edeceği vurgulandı. (İLKHA)
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







