• BIST 100

    9579,23%0,40
  • DOLAR

    38,80% 0,24
  • EURO

    43,43% -0,10
  • GRAM ALTIN

    3994,44% -0,96
  • Ç. ALTIN

    6518,04% 0,66

Bursa'da bal hasadı başladı

GÜNDEM 24.08.2024 12:42:57 0
Bursa

Endemik bitki örtüsü zengin bir floraya sahip olan Bursa'nın İnegöl ilçesinde bal hasadı başladı. Geçtiğimiz yıl 52 ton ürün elde edilen İnegöl’de arıcılar bu yıl yüzde 40 dolayında bir artışla 70 ton rekolte hedeflerken, her geçen yıl üretim ve arı kolo

Bursa'nın İnegöl ilçesinde tarım ve arıcılık sektörü temsilcileri ile birlikte Hocaköy Mahallesinde ilk hasat yapıldı.

Yapılan hasat programına İnegöl Kaymakam Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi Zeynullah Soylu katıldı.

Bir süre iklime bağlı olaylar, arı ölümleri ve benzeri sebeplerden dolayı azalan bal rekoltesinde son yıllarda artışın yeniden başladığı görüldü.

"Daha iyi noktalara gelmek için çalışıyoruz"

Kovanların açılıp bal hasadının yapılmasının ardından açıklamalarda bulunan Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi ve İnegöllü bal üreticisi Zeynullah Soylu, "Biz arıcılar olarak İnegöl’de çok detaylı çalışmalarımız var. Daha iyi noktalara gelmek için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye Başkanımız da bizlere arı kovanları konusunda destek veriyorlar. Arıcıların şu an en büyük beklentisi kovan. Üreticilerimiz arıları çoğaltma konusunda bilinçlendi. Yeter ki ellerinde kovan olsun."  dedi.

"İnegöl'de 12 bin arı kolonisi var"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "İnegöl bereketli bir şehirdir. Belki İnegöl deyince akla ilk olarak mobilya, köfte, sanayi, kaplıca gelir ama verimli topraklarıyla bu şehirde tarım ve hayvancılıkta iyi manada gerçekleştiriliyor. Özellikle son dönemde arıcılarımızın yaptıkları çalışmalarla şehrimiz bu alanda da kendinden söz ettiriyor. Burada özellikle iklim ve florasıyla önemli bir alana sahip İnegöl. Özellikle çiçek balı ağırlıklı olmak üzere; kestane balı ve akasya karışımlı bal üretimleri gerçekleştiriliyor. Arıcılık sistemine kayıt olanda yaklaşık 235 arıcımız mevcut. İnegöl’deki aktif arı kolonisinin de 12 bin dolayında olduğunu ifade edebiliriz. Şehrimizde yıl yıl verimin de arttığını gördük. Geçen yıl 52 ton bal üretildi şehrimizde, bu yıl beklenti 70 tondur." diye belirtti.

"Ülkemiz de bal üretiminde önde gelen ülkelerden"

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan da İnegöl’ün bereketlerinden bir başkasının hasadı için bir arada olduklarını kaydederek şöyle konuştu:

"İlçemiz sahip olduğu doğal örtüsüyle birlikte aslında arıcılık konusunda da üretim üssü olmaya müsait bir bölge. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan da bugün yaptığımız hasatla çok olumlu sonuçlar aldığımızı gördük. Bu noktada destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Arı ve arı ürünleri bugün dünyada sadece bir gıda maddesi değil, sağlık alanında da yoğun olarak kullanılan, önemi giderek artan bir ürün. Ülkemiz de bal üretiminde önde gelen ülkelerden. İnşallah bizim de burada yapacağımız çalışmalarla birlikte ilçemizin de bu alandaki üretim gücünü daha da arttıracağız. Hasadın bereketli olmasını diliyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: bursa'da bal hasadı başladı

Kuvvetli rüzgâr ve yağış nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

7 Avrupa ülkesinden ortak açıklama: Gazze'deki insanlık dramı karşısında sessiz kalmayacağız

UNICEF: israil Gazze’de 2 günde 45 çocuğu öldürdü

Şiddetli bombardıman altındaki Gazze'nin kuzeyinde sistematik yıkım başladı

Trump'tan yeni sürgün planı: 1 milyon Gazzeli Libya'ya gönderilecek

Siyonist rejim Gazze'nin tamamını işgal için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 7 üniversiteye yeni rektör atandı

Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile Ağrı'da program gerçekleştirildi

Rusya: Donetsk'te 6 yerleşim birimini ele geçirdik

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Geleceğin umudunu inşa etmek için çalışıyoruz

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Kumluca’da vatandaşın sorunlarını dinledi

AB ülkeleri, Suriye gündemiyle toplanıyor

Mardin Valisi Akkoyun, kurban vekâletini Gazze’ye verdi

Arnavutluk'ta düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi sona erdi

Polonya Başbakanı Tusk: Ruslar bize siber saldırı başlattı

Nijerya'dan savaş hazırlığı gibi karar: 49 yeni hava aracı satın alacaklar

Ukrayna bir F-16 savaş uçağı daha kaybetti

İran: Uranyum zenginleştirme hakkından vazgeçmeyeceğiz

İstanbul için gök gürültülü sağanak uyarısı

Bingöl'de “Gazze’ye Destek Sofrası” kermesi

Gaziantep'te kavga çıkaran 2 kişi yakalandı

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Hatay'da düzensiz göçmen operasyonu

Bakan Göktaş: Nice zorlukları ailemizin gücüyle aştık

İkametinde ruhsatsız silah bulunduran şahıs yakalandı

Kamu personeli depremzedelerden konteyner kent tahliye kararına tepki

Bilecik'te ormanlara giriş yasağı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ