• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,59% 0,08
  • EURO

    48,87% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5168,63% 0,06
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

Bursa'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

13 Nisan 2025, Pazar 20:36
13 Nisan 2025, Pazar 20:36
Bursa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bursa'da Gazze ile Dayanışma Platformu tarafından " Zulme Sessiz Kalma, Gazze İçin Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş ve basın açıklaması etkinliği yapıldı.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğunu gibi Türkiye'de de Filistin topraklarındaki katliamlar nedeniyle işgalci rejim lanetleniyor. 7'den 70'e on binlerce kişinin katıldığı etkinlikte halk, Gazze'ye desteklerini, işgalci siyonist rejime tepkilerini gösteriyor.

Ulu Camii önünde bir araya gelen binlerce kişi, sloganlar eşliğinde 15 Temmuz (Fomara) Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca "Yaşasın Özgür Filistin! Direne direne özgür Kudüs'e, HAMAS'a selam direnişe devam, katil siyonistler hesap verecek" " Boykota devam" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından hazırlanan platformda, bir program gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, basın açıklamasıyla devam etti.

Grup adına basın açıklamasını, İsmail Deviren okudu.

"Gazze düşerse tüm ümmet düşecektir"

Başta ABD olmak üzere dünyanın egemen güçlerinin desteğini arkalarına alan işgalci siyonist çetenin, sadece Filistin'e değil geniş İslam coğrafyasına da gözlerini diktiğini belirten Deviren, "Unutmayalım ki, Gazze düşerse tüm ümmet düşecektir. Gazze'de ümmetin aslanları Aksa Tufanı ile vahşi çeteye karşı büyük bir cephe açmış ve işgalcinin yenilmezlik algısını yerle bir etmişlerdir. Aksa Tufanı ile açılan bu cephe göstermiştir ki israil'in, ellerinde doğru dürüst silah bulunmayan yalın ayakla savaşan mücahitlere karşı bir varlık gösteremediği ortaya çıkmıştır." dedi.

"İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır"

Siyonistlerin, ABD ve müstekbir güçlerin desteğini yanına alarak insanlık dışı bir vahşetle ve hiçbir ahlâkî kuralı gözetmeden her türlü cürmü işlemekten geri durmadıklarını söyleyen Deviren, "Kahraman mücahitler en iyilerini feda etmekten, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vermekten çekinmeden cihatlarını sürdürmekte, Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına dair yüce Allah'a söz vermektedirler. Ey Müslümanlar! Kudüs, işgalcisi siyonistler ve destekçileri olan Haçlılar ile savaşa tutuşmuşlardır. Onlara yardım edin. Kudüs davasının savunucusu kahraman evlatlar yöneticisiyle, yönetileniyle İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır. On binlerce şehit verme pahasına şehirlerinin yerle bir olması evsiz barksız, aç ve çıplak kalma pahasına Aksa Tufanı destanıyla siyonist cephe karşısında tarihin en büyük direnişini başlatmış bulunan kardeşlerimi bizleri bekliyor, İslam ümmetini bekliyor." diye belirtti.

"Halkı Müslüman olan ülkeler, siyonist çeteye yaptırımlar uygulamalı"

Bu soykırımın durması ve siyonist çete ve suç ortakları olan ABD ve diğer emperyalist odakların amaçlarına ulaşmasını engellemek için halkı Müslüman olan ülkelerin liderlere seslenen Deviren, "Bunun için öncelikli olarak ülkemizde iktidarın siyonist çeteye yaptırım uygulaması, israil'in enerji ihtiyacının büyük kısmını karşılayan, BOTAŞ tarafından işletilen Bakü Ceyhan hattının kapatılması, israil'e sevkiyat yapan firmalara yaptırım uygulanması, siyonizmi ve katliamları öven yaklaşımların, paylaşımların nefret suçu kapsamına alınması, israil'e gidip savaşan çifte vatandaşlığa sahip siyonistlere yaptırım uygulanması, başlıca beklentilerimizdir." ifadelerini kullandı.

"Emperyalistler, siyonistler bu katliamlarla ümmetin direncini kırmaya çalışıyorlar"

17 ay boyunca Türkiye'deki Müslümanlar olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Deviren, "Bundan sonra da Bursa ve Türkiye'nin her yerinden Gazze'nin yalnız olmadığını, mücahitlerin yalnız olmadığını ve Allah'ın izniyle mücahitler zafere ulaşana kadar, Gazze halkının yanında olduğumuzu haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz. Emperyalistler, siyonistler bu katliamlarla ümmetin direncini kırmaya çalışıyorlar. HAMAS'ı tartışmaya açıyorlar. Gazze'yi boşaltma planlarına, birilerini ikna etmeye çalışıyorlar. Direnişin sonuç vermeyeceği imajını güçlendirmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Altın tarihi zirve sonrası fren yaptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde yer yer sağanak yağış bekleniyor

İstanbul merkezli 8 ilde torbacı operasyonu: 171 tutuklama

Siyonist rejimin Direniş Filosuna saldırısına yoğun uluslararası tepki

Dünya ayakta: Siyonist korsanlığa karşı milyonlar yürüdü

Kolombiya'dan siyonist rejime diplomatik tokat

Malatyalılar Sumud Filosu'na destek için meydanlara inip Kürecik'e gitti

Siyonist rejim 13 gemiyi gasp etti, aktivistler alıkonuldu

Gazze'de katliam: 85 şehit daha

Ankara’da “Siyonizme Lanet ve İsyan” buluşması

Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Bursa Küresel Sumud Filosu için meydanlarda

Mardin halkı Sumud Filosu için meydanlarda bir araya geldi

Siirt'te halk, Sumud Filosuna saldırıyı protesto etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sumud Filosu’na yapılacak her saldırı uluslararası hukuk ihlalidir

Şırnak'ta vatandaşlar Sumud Filosu’na destek için sokaklara çıktı

Yapıcıoğlu: Terör rejimi bir kez daha korsanlık yapıyor

İşgal rejimi toplamda 7 gemiye müdahale etti, Türkiye'den Sumud Filosuna katılan 9 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da Sumud Filosuna destek nöbeti

HAMAS: Sumud Filosu'na müdahale dünya halklarının öfkesini artıracaktır

İtalya cuma günü Sumud Filosu’na destek için greve gidiyor

Batman halkı, işgalcilerin Sumud Filosu'na saldırısı için toplandı

Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın tarihi zirve sonrası fren yaptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde yer yer sağanak yağış bekleniyor

İstanbul merkezli 8 ilde torbacı operasyonu: 171 tutuklama

Siyonist rejimin Direniş Filosuna saldırısına yoğun uluslararası tepki

Dünya ayakta: Siyonist korsanlığa karşı milyonlar yürüdü

Kolombiya'dan siyonist rejime diplomatik tokat