• BIST 100

    14053,85%0,50
  • DOLAR

    42,61% 0,06
  • EURO

    50,05% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5780,72% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9307,31% 0,19

BÜSEM’de anahtar teslimleri devam ediyor

13 Aralık 2023, Çarşamba 12:55
13 Aralık 2023, Çarşamba 12:55
BÜSEM’de anahtar teslimleri devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

BÜSEM’de anahtar teslimleri devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve 12 meslek grubunu içinde barındıracak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde (BÜSEM) Fıstıkçılar Sitesi’nin ikinci tur kuraları çekildi.
Şehrin ekonomisine katkı sağlayarak üretimin ve rekabet gücünün artmasının hedeflendiği BÜSEM’de Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen, Antep Fıstığı İhtisas Organize Sanayi Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi tarafından yapımı yürütülen Fıstıkçılar Sitesi’nde yer alacak 400 dönüm arsa üzerine kurulu toplam 465 iş yerinin ikinci etabını kapsayan 130 iş yeri için kura çekimleri yapıldı.
Çekiliş törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Vekili Muhammed Önder, Gaziantep Fıstıkçılar Kooperatifi Başkanı Hızır Kök katıldı.
“Esnaf dediğimiz, bizim medeniyetimiz”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çekiliş töreninde yaptığı konuşmada esnafın toparlayıcı olduğunu belirtip teşekkür ederek, “Esnaf dediğimiz şey, bizim medeniyetimiz. Esnafımız, fıstıkçımız akıllıdır. Akıl ve alın teriyle bugüne kadar gelip ve daha da önemlisi ahlaklıdır. İşte tam bu bütün değerleri ne kadar iyi taşıdığınızın da son 22 yılına ben şahidim. Huzur ve mutluluk da para ile değil, şükretmekle olur. İşte bugün şikayet etmeyip çare bulduğumuz için, bugün hak ile sabır dileyip güzel ahlakınızla BÜSEM’e canlılık getirdiğiniz için, o dağı ekonomiye dönüştürdüğünüz için, o dağı büyük bir fırsata dönüştürdüğünüz için, ben her birinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Kim bilgisini üretirse o dünyanın sözünü söylüyor”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değinen Başkan Fatma Şahin teknolojinin kullanılması gerektiğini ifade ederek, “Bu dönem iki tane şirket kurduk. Bir belediye niye Bilişim AŞ. kurar. Çünkü sermaye sizsiniz. Şehir akıllı olacaksa teknolojiyi kullanmamız lazım. Sizin E-ticarete geçmeniz lazım. Sizin kendinizi yenilemeniz, yeni uygulamalara bakmanız lazım. Bu bilgiyle, teknolojiyle olacak. Kim bilgisini üretirse o dünyanın sözünü söylüyor. Kendimizi yenilemezsek yeniliriz. Rabbim bu topraklara verecek her şeyi vermiş. Kıpkırmızı topraklar, dünyanın en büyük fıstığı burada üretiliyor. En kaliteli, en iyi zeytin burada üretiliyor. En iyi biber, en iyi üzüm burada üretiliyor. Biz Tarım Daire Başkanlığı kurduk. Fıstığı daha çok üretmemiz gerekiyordu. Fıstığımızın her yıl bereketlenmesi için destek verdik. Fıstık ağacında zarar veren böcekler vardı. Onu biyolojik şekilde yaptığımız fenomen tuzaklarla ağaca zarar veren böcekleri yok ettik. Bir kere bu coğrafyada çok fazla fıstık üretmemiz lazım. Bu olmazsa olmazımız” şeklinde konuştu.
“Artık biz kabımıza sığmıyoruz”
Fıstığı şehre katkılarına değinerek fıstıkçı esnafına teşekkür eden Fatma Şahin, “Artık biz kabımıza sığmıyoruz. Biz işi ehline vererek çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmada önce BÜSEM’in yerini ayarladık. Biz neyden sorumluyuz çabadan. Ben hamd ediyorum. Sizin gibi yoldaşlarımız olduğu için. Yoldan kal, yoldaştan kalma diyorlar. Siz merhametin temsilcisisiniz. Siz alın, akıl terisiniz. İyilerin temsilcisisiniz. Fıstık dediğiniz şey ağız tadı, ekonomi, ailenin huzuru, mutluluğu, şehrin kültürel alt yapısı, bizi UNESCO’ya götüren tanıtım. Fıstık dediğin şey coğrafi işaret, ülke ekonomisi. Siz siz değilsiniz. Siz bizim kıymetlimizsiniz, canımız, ciğerimizsiniz” ifadelerini kullandı.
“Gelecekte burası altın olacak”
Gaziantep Vali Vekili Muhammed Önder, temelinden çatısına emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, “Gelecekte burası altın olacak. Fatma Şahin yeşil altın dedi. Altın gibi bir yatırım olmuş. Bereketli kazançlar diliyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Gaziantep Fıstıkçılar Kooperatifi Başkanı Hızır Kök, BÜSEM ile şehrin nefes aldığına değinerek, “Şu anda GATEM bize çok küçük geliyor. Fatma Şahin BÜSEMİ kurmamış olsaydı bizim halimiz ne olurdu bilmiyorum. BÜSEM ile Gaziantep nefes aldı. İnsanlar ve ulaşım nefes aldı. On sene sonra bütün ticaret dalları faaliyete geçtiği zaman burası bir başka olacak. Başka yörelerden gelen insanlar burada alışverişi yapacak ve gidecek. Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gaziantep 8’inci noter tarafından protokol çekilişinin yapıldığı programda ilk kura protokol tarafından çekildi.

Siyonist rejim ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de 3 şehit, çok sayıda yaralı

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Nijerya’da Lassa ateşi hastalığında can kayıpları artıyor

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 kişi tutuklandı

ABD'den Pakistan'ın F-16 filosunun modernizasyonu için askeri teknoloji satışına onay

Uşak’ta otomobilin çarptığı 3 kişi hayatını kaybetti

BM'den Gazze'de sel uyarısı: Nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı yüksek sel riskiyle karşı karşıya

Ordu’da kum şırlanı avcılığı yapanlara ceza uygulandı

İngiltere’de "süper grip" vakaları rekor seviyeye ulaştı

Macaristan ile Azerbaycan arasında gaz anlaşması

Mardin’deki feci kazada bir kişi daha hayatını kaybetti

Avrupa Komisyonu, Polonya’da ilk nükleer santral inşasını onayladı

Ukrayna'dan Hazar Denizi'nde Rusya'ya ait bir petrol platformuna saldırı

Rusya: Ordu, Seversk ve birçok stratejik noktayı kontrol altına aldı

Mardin’de zincirleme kaza: 3 ölü 6 yaralı

Giresun’daki Göksu Travertenleri ilgi görmeye devam ediyor

Malatya'da trafik kazası sonrası taraflar arasında kavga: 5 yaralı

Polonya, Ukrayna’ya savaş uçakları gönderecek

Malatya'da yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD ile Japonya'dan ortak tatbikat

Kocaeli’de 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya'dan "Venezuela'nın yanındayız" açıklaması

Dinç: Türkiye’de genç olmak, okurken burs ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek demektir

Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Adana’da 8 güzergahta EDS ortalama hız denetimi başlıyor

Merkez Bsı'nın faiz kararı sonrası euro ilk kez 50 lirayı aştı

THY, Kamboçya'nın başkentine ilk direkt uçuşlarını başlattı

Bingöl'de dere ıslah projesi için mahalle muhtarından yetkililere çağrı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de 3 şehit, çok sayıda yaralı

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Nijerya’da Lassa ateşi hastalığında can kayıpları artıyor

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 kişi tutuklandı

ABD'den Pakistan'ın F-16 filosunun modernizasyonu için askeri teknoloji satışına onay

Uşak’ta otomobilin çarptığı 3 kişi hayatını kaybetti

BM'den Gazze'de sel uyarısı: Nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı yüksek sel riskiyle karşı karşıya