• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Büyükkılıç: “Kayseri, deprem bölgesi için tek yürek oldu”

GÜNDEM 11.02.2023 13:05:03 0
Büyükkılıç: “Kayseri, deprem bölgesi için tek yürek oldu”

Büyükkılıç: “Kayseri, deprem bölgesi için tek yürek oldu”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’den deprem bölgesinde 500 tır civarında ekipman, gıda gibi yardımlar gitti ve halen organize sanayimizdeki depoda gerekli çalışmalar hızla devam ediyor. Kayseri, deprem bölgesi için tek yürek oldu” dedi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki ayrı depremin ardından, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yönetiminde deprem bölgelerinde afetin yaralarını sarmak için tüm birimleriyle var gücüyle çalışıyor.
“Devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla alandadır”
Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son yüzyılın en önemli depremi 10 ili içeriyor, Türkiye genelini etkiledi, komşu iller olarak biz de etkilendik. Burada hasar çok, yara çok, tablo ağır ama devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla alandadır. Hayırsever Türk milleti, bunun içerisinde Kayseri’nin özel bir yeri de var, hakikaten canla başla bütün imkânlarını seferber eden konumdadır” dedi.
Depremin yaralarını sarmak için tüm birimleriyle üstün gayret göstererek çalıştığını ifade eden Büyükkılıç, “İtfaiyemizin yaptığı çalışmalar hayat kurtarıyor. Elitaş bakanım aradı, İskenderun’daki ekibin orada kalması yönünde istekte bulundu, yangındaki söndürme çalışmaları devam ediyormuş, bir süre daha oradaki ekibimiz de görevinin başında olacak” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, bölgeye ilave olarak desteklerin hızla gönderildiğini de vurgulayarak, şunları söyledi:
“60 civarında sırf tırla giden 309 personel, 117 iş makinası, 64 binek aracı, 5 tane mobil mutfak da değişik il ve ilçelere yönlendirildi. Ayrıca Kayseri, deprem bölgesi için tek yürek oldu. Vatandaşlarımızın bilgi vererek, yönlendirdiği, Kayseri’mizden totalde 500 tır civarında oraya ekipman, gıda gibi yardımlar gittiği, halen organize sanayimizdeki depoda gerekli çalışmaların hızla devam ettiği, vatandaşlarımızın da o yöndeki yaptığı katkıları takip ediyoruz. KASKİ en büyük hizmetleri veren kurum ve kuruluş oldu. Elektrik şirketimiz tecrübesiyle orada gerekli katkıları sağladı. Mesela zabıta istediler, 26 zabıta gönderdik. Elbistan’dan temizlik ekibi istendi, gerek çadır kent gerekse hastane ile ilgili temizlik işlerinde ekipler gönderildi.”
“İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz ilacımız olur”
Yardım seferberliğine devam ettiklerini belirten Büyükkılıç, “Araç, gereç, imkân ve personel ile seferberliğe devam diyoruz. Kayserili vatandaşlarımıza ve 16 ilçemize de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşallah, birliğimiz, beraberliğimiz ilacımız olur. Bu milletin yarasını saracak güçteyiz, yeter ki birbirimize sahip çıkalım. Allah sabır versin, metanetimizi artırsın, kardeşlik duygularımızı perçinlesin diye dua ve temennide bulunuyorum” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',105259,105260,105261,105262,105263,105264,105265,105266,105267,105268,105269']

Hakkari'de şap karantinası

İstanbul Gazze'deki soykırıma tepki için yürüdü

Arnavutluk'ta oy verme işlemi sona erdi

Kırıkkale'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Zelenskiy: Putin ile perşembe günü Türkiye'de görüşeceğim

İran'dan nükleer program açıklaması

Trump'tan Ukrayna'ya: Putin'in İstanbul'da müzakere teklifini derhal kabul etmeliler

Sakarya'da Filistin'e destek

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

HAMAS: israil'in açlık politikasıyla sivilleri hedef alması çifte savaş suçudur

Bangladeş, devrik başbakan Hasina’nın partisinin faaliyetlerini yasakladı

Port Sudan'da yangınlar söndürüldü, elektrik hizmeti normale döndü

Minibüs yayaların arasına daldı: 1 ölü, 5 yaralı

Kuzey Lübnan'da belediye ve yerel seçimlerin 2. turu yapıldı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüştü

UNRWA, ablukanın uzamasıyla Gazze’de telafisi mümkün olmayan hasarlar konusunda uyardı

ABD-Çin ticaret müzakerelerinde ikinci gün

Suriye’nin kıyı kesimlerinde orman yangını: 30 hektardan fazla alan yandı

HAKSİAD'dan İnşaat Sektörü Buluşması: İnşaatla değil, irade ile kalkınırız

Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı

Edirne'de trafik kazası: 5 yaralı

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur görüşmeler sona erdi

Sanatçılardan Gazze vurgusu: Bu coşku Gazze’ye kadar ulaşsın istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Rubıo Türkiye'ye geliyor

Gülsever: Çüngüş'ün baraj, içme suyu, yol ve elektrik sorunu çözülmeli

Adanalılardan Gazze'ye destek için birlik çağrısı: Bir olmazsak, bir bir gideriz

İlahiyatçı Göktaş: Siyonizmi yüzlerine tüküre tüküre çökerteceğiz

Pakistan hava sahası uçuşlara yeniden açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ