• BIST 100

    16116,66%-0,31
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    7346,36% -0,11
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu

09 Temmuz 2025, Çarşamba 20:14
09 Temmuz 2025, Çarşamba 20:14
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya'nın geleceğini inşa etme yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Şehrimizi daha güçlü daha dirençli ve yaşanabilir bir hale getirmek için aralıksız bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı'nda, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in gündemi değerlendiren konuşmalarıyla başladı.

Başkan Er, "Pençe-Kilit Harekât bölgesinde metan gazına maruz kalarak şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Bu şehitlerimizden 3'ü Malatyalı bu şehitlerimizin de ailelerine sabırlar diliyorum. Silahlı Kuvvetlerimiz ve milletimizin başı sağ olsun. Tedavisi süren Mehmetçiklerimize de Yüce Rabbimden acil şifalar diliyorum." dedi.

Ülkede meydana gelen yangınlara da değinen Er, "Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ege ve Akdeniz Bölgesinde çıkan yangınlar gerçekten yüreğimizi dağladı. Yangınla mücadele sırasında şehit olan itfaiyecilerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Hatay’da meydana gelen yangına Büyükşehir Belediyemizin itfaiyesi de yardıma gitti, itfaiyecilerimizi de özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Er, "Hazreti Hüseyin Efendimiz ve Kerbela şehitleri olmak üzere, vatan uğruna, bayrak uğruna, ezan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Rabbim mekânlarını cennet eylesin." dileğinde bulundu.

Meclis toplantılarında aldıkları kararlarla Malatya'nın geleceğini inşa etme yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Er, Hep birlikte aldıkları kararla şehri daha güçlü daha dirençli ve yaşanabilir bir hale getirmek için aralıksız bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

19 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen 8 bin 65 konut ve 1.097 iş yerinin kura çekimine de değinen Er, "Böylelikle 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu. Evine, iş yerine kavuşan her bir hemşehrime hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Er, "MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından günlük 30 bin metreküp atıksuyu arıtacak olan ve yapımı hızla devam eden İkizce Duranlar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. 200 bin kişilik nüfusa hizmet edecek olan arıtma tesisinde günde 30 bin metreküp su arıtacak. Tesis çıkış suyu ise çiftçilerimiz için tarımsal sulamada kullanılmak üzere planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kavşak düzenleme çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini hatırlatan Er, "Sivas Yolu, Adıyaman Yolu ve Turgut Özal Bulvarı’nın kesişim noktasında yer alan Sivas- Hekimhan (İpaş) Kavşağı'nda kapsamlı bir yol ve kavşak düzenleme çalışması başlattık. Kısa süre sonra inşallah çalışmalarımızı tamamlayacağız. Trafiğin daha konforlu ve güvenli bir şekilde olması için bu çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Er, ayrıca il genelinde kırsal mahallelerdeki sulama sorununa çare bulmak, çiftçilerin daha verimli bir tarım yapmalarını sağlamak amacıyla kapalı ve açık sulama kanalları yaparak çiftçilerin hizmetine sunduklarını anımsattı.

Yoğun programı nedeniyle konuşmalarını tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısından ayrılan Er'in yerine meclis gündem görüşmelerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan devam etti.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddelerin birçoğu görüşülerek, karara bağlandı. Diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere oylanarak ertelendi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Romanya, ABD birliklerinin topraklarında geçici olarak konuşlandırılmasına onay verdi

Devrim Muhafızları: El Udeyri Üssü'ne yönelik saldırımızda 100 ABD personeli yaralandı

Avrupa Yetim Eli Gazze'de binlerce kişiye ulaşmaya devam ediyor

Cadde üzerindeki çukur tepki topladı: Vatandaş çözüm bekliyor

Batman girişinde tır devrildi: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kollarından Gazze’de 1000 kişilik iftar

Van’da iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 3 yaralı!

Hafriyat kaldırma çalışması 4 binayı etkiledi: Bina sakinlerinden "mağduriyetimiz giderilsin" talebi

Sözleşmeli öğretmen ek atama sonuçları açıklandı

HÜDA PAR: İran’a yönelik saldırlar bölgesel felaketin habercisi

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’nda ABD-siyonist rejime ait iki gemi füzelerle vuruldu

Batman'da fırın ve lokantalara sıkı takip

İstanbul’da "Yüzyılın Konut Projesi" için hak sahipleri bayram sonrası belirlenecek

Minik yürekler ilk seccadeleriyle namazla tanıştı

Sason Balı'nın AB tescili için toplantı gerçekleştirildi

İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti

Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor

Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı

Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor

Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz

İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi

Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı

DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız

Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama

Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır

Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı

Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Romanya, ABD birliklerinin topraklarında geçici olarak konuşlandırılmasına onay verdi

Devrim Muhafızları: El Udeyri Üssü'ne yönelik saldırımızda 100 ABD personeli yaralandı

Avrupa Yetim Eli Gazze'de binlerce kişiye ulaşmaya devam ediyor

Cadde üzerindeki çukur tepki topladı: Vatandaş çözüm bekliyor

Batman girişinde tır devrildi: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kollarından Gazze’de 1000 kişilik iftar

Van’da iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 3 yaralı!