• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma geleneklerinin en güzel şekilde yaşandığı zamanlardır

28 Mart 2025, Cuma 07:31
28 Mart 2025, Cuma 07:31
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma geleneklerinin en güzel şekilde yaşandığı zamanlardır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların sosyal dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğunu vurguladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Er mesajında, Bayramların yalnızca sofralarda değil, gönüllerde de bayram havası estirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Er mesajında, "Rahmetiyle bizleri kucaklayan, şefkatiyle bizi bir araya toplayan on bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının yayıldığı Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel şekilde yaşandığı dini bayramlar, özlemleri gideren, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, hoşgörü duygusunu güçlendiren müstesna günlerdir. Bayramlar; sadece sofralarda değil, gönüllerde de bayram havası estirmelidir." dedi.

Bayramda, komşuları hatırlama, yaşlıları ziyaret etme ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin önemini dile getiren Er, "Kalbimizi kin, nefret ve bencillikten arındırıp; sevgiyle, umutla, dayanışmayla dolduralım." ifadelerini kullandı. Ayrıca Er, Ramazan'ın özünde yer alan manevi duygularla gönüllerinin tüm dünyadaki kardeşlere açılması gerektiğini belirtti.

"Bayram sevincinin yerine gözyaşının düştüğü bu topraklar, sadece Filistinlilerin değil, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi tüm insanlığın ortak acısıdır"

"Bayram sevincinin yerine gözyaşının düştüğü bu topraklar, sadece Filistinlilerin değil, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi tüm insanlığın ortak acısıdır." diyen Er, Ramazan Bayramı vesilesiyle dünya genelindeki zulüm altında yaşayan kardeşlere de dua edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Bayramlar, sadece gelenek değil, aynı zamanda bir uyanış, bir toparlanma, bir yeniden diriliş çağrısıdır"

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Er, "Bayramlar, sadece gelenek değil, aynı zamanda bir uyanış, bir toparlanma, bir yeniden diriliş çağrısıdır" diyerek, milletin yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Er, hemşehrilerine, milletine ve tüm İslam âlemine Ramazan Bayramı'nın sağlık, huzur ve barış getirmesini dileyerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Ramazan Bayramı'nın bütün insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini yüce Rabbim'den niyaz ediyorum." (İLKHA)

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi

5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'daki orman yangınları yerleşim yerine yaklaştı

Pakistan'da sel felaketi: 194 can kaybı

Gazze'de can kaybı 61 bin 827’ye yükseldi

Konya’da çıkan yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi

Anamur'da bir ilk: Hafızlık icazet merasimi

Kocaeli'de orman yangını

HAMAS ve Filistinli gruplardan “büyük israil” planına karşı çağrı

Suriye'de orman yangınları sürüyor

DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

İBB, 7 yıldır kesintisiz hizmet veren İstinye–Çubuklu feribot hattını kapattı

Bursa’da aynı çeşmeden su içen tilki ve sincap, foto kapanla görüntülendi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 6 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit