• BIST 100

    9333,42%0,61
  • DOLAR

    39,27% 0,30
  • EURO

    44,82% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4260,42% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6744,07% 0,00

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

GÜNDEM 3.06.2025 18:53:22 0
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er "İl genelinde bütün ilçelerimizde belirlemiş olduğumuz programlar dahilinde hizmet ve yatırımları gerçekleştireceğiz." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Arapgir İlçesini ziyaret ederek, bölge muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Er, muhtarlar toplantısı sonrasında Arapgir Sanayi Sitesi ve Çarşı Merkezindeki esnaflarla bir araya geldi.

Yapılan ziyaretlerde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er "Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde bütün ilçelerimizde belirlemiş olduğumuz programlar dahilinde hizmet ve yatırımları gerçekleştireceğiz. İstekler sınırsız ama kaynaklar sınırlı bu kaynakları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Arapgir'imiz için planladığımız program dâhilinde belirlenen yatırım ve hizmetlerimiz ivedi bir şekilde yapılacaktır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya büyük destekler verdiğini belirten Er "Malatya'da yaşanan depremlerden dolayı sorunlar büyük ve şehri yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Malatya'da şu anda 80 bin hak sahibimiz olmasına rağmen 101 bin 400 konutun ihalesi yapıldı. İnşallah 1 yıl içerisinde bu konutların hemen hemen tamamı neredeyse bitmiş olacak. 977 lokasyonda şantiyemiz var. Bu da devletimizin büyüklüğünü gösteriyor. Allah devletimize zeval vermesin. Tüm sıkıntılara rağmen deprem bölgesine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hiçbir kısıtlama yapmıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekten büyük işler oluyor. Toparlıyoruz, hiçbir endişeniz olmasın. Sadece konut değil, belediyemizin hizmetleri de var. 1 yıl içerisinde gerçekten kayda değer çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Arapgir'e yapacakları bazı çalışmaları da açıklayan Er "İlçemizde doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının akabinde Büyükşehir Belediyesi olarak Arapgir'imize yakışan bir meydan, asfalt veya parke taşı çalışması yapacağız. Ayrıca Arapgir'in mahallelerindeki istek ve talepleri muhtarlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte görüşüyoruz. Takdir edersiniz ki imkânlar sınırlı talepler çok fazla. Bunların hepsini birden yapma imkânımız yok. Mesela Arapgir'e bir meydanın yapılması acil, sonrasında grup yolları var. İnşallah bu çalışmalarımıza da yapacağız."  dedi.

Arapgir İlçesine yapılan ve yapılacak olan yatırım ve hizmetlerin değerlendirildiği muhtarlar toplantısı sonrasında bir konuşma yapan Arapgir Muhtarlar Dernek Başkanı Özgür Çataltaş "Gerçekten çok verimli bir toplantı geçirdik. Toplantımızda ilçemize yapılacak olan yatırımlar açıklandı. Büyükşehir Belediyemizin Arapgir'de güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Muhtarlar toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya genelinde sürdürülen çalışmalara değindi. Er, Geçtiğimiz aylarda Malatya'da meydana gelen zirai don hadisesi ile alakalı da çalışmaları yakinen takip ettiğini ifade eden Er "Malatya’mızda 12 Nisan gecesi meydana gelen don olayından kayısı başta olmak üzere birçok meyve bu don olayından etkilendi. Konuyla alakalı sorunlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik, akabinde de Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ile Malatya'mıza geldi. Tabii sadece kayısı değil bunun üzümü, kirazı, elması, cevizi var. Geçen gün Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya'mızda idi. İlimizde yanan tüm meyveleri komisyonumuzda görüştük.  Bu konuyla alakalı da çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi olarak 2025 Yılı Yatırım Programı dâhilinde ilçelere ve kırsal bölgelere yatırmalar yaptıklarından da bahseden Başkan Er "Malatya'mız eskisinden daha güzel olacak.  Bir taraftan şehrimizin merkezini inşa ederken bir taraftan da kırsal bölgelerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçelerimizde başlıca yol, kanalizasyon, sulama suyu çalışmalarımız oluyor. Bu konularda bizlere gelen talep ve istekler de var. İmkânlarımız dâhilinde istek ve taleplere cevap veriyoruz. Çalışmalarımızı sürdürebilmek adına belediyemizin bütçesinin yanı sıra Ankara’daki görüşmelerimiz neticesinde de kaynak temini sağlayamaya çalışıyoruz. Kırsalımızda ve ilçelerimizde 2025 yılı programına alınan yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Ayrıca aciliyet içeren bir durum varsa o sorunu da çözmeye gayret ediyoruz." dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramın Filisitin'in özgürlüğüne vesile olmasını diliyorum

Gazze'de şehit sayısı 54 bin 677'ye, yaralı sayısı 125 bin 530'a yükseldi

Vali Kızılkaya’dan Aile Çağrısı: Bayramları birlikte yaşayalım

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın'dan Kurban Bayramı mesajı

Büyüklerden “Nerede O Eski Bayramlar” özlemi

Diyetisyen Tanış: Sağlıklı ve lezzetli bir et yemek için eti dinlendirin

Avustralya eyaletinde e-scooter kiralaması bir yayanın ölümünün ardından süresiz durduruldu

İl il bayram namazı saatleri

Batman, Türkiye'nin en güvenli ikinci ili oldu

 Sıcak havalarda varise dikkat!

“Özgürlük Gemisi” işgal tehdidi altında Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

Baptist Hastanesi'nde basın katliamı: 4 gazeteci şehit edildi

Şanlıurfa'da bayram öncesi denetimler sıklaştı: 72 işletmeye ceza uygulandı

Ortak kesilen kurbanlarda niyet birliği şart mıdır?

Prof. Dr. Öztürkmen: “Doğa bize değil, biz doğaya muhtacız”

CHP'li 5 belediye başkanı görevden alındı

Kurban etleri hemen tüketilmemeli

Yahudi çeteler yine Mescid-i Aksa'ya saldırdı

Başkan Şahin’den Kurban Bayramı Mesajı

Şırnak’taki taşlı sopalı kavgada 9 tutuklama

Gıda mühendisi uyardı: Kurban Bayramı’nda gıda güvenliğine dikkat

Siyonist rejim akademik yalnızlığa sürükleniyor: Trinity Koleji'nden boykot kararı

Arife gününde tonluk hayvanlar görücüye çıktı

Mogadişu Uluslararası Havaalanı bölgesine havan topu atıldı

Yetimler Vakfı'ndan Filistin ve Doğu Türkistanlı çocuklara bayramlık giyim

Gazzeli esirlerin akıbeti belirsiz: Uluslararası soruşturma çağrısı

Putin, yakın tarihe İran’ı ziyaret edebilir

Yetimler Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

Gençlerden Gazze için örnek davranış: Kazandıkları ödülü bağışladılar

Teşrik tekbirlerini unutmayalım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ