• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

EKONOMİ 10.04.2025 19:50:36 0
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Malatya'yı sadece bir tarım şehri değil, aynı zamanda sanayi, turizm ve kültür şehri olarak da geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

Malatya Ziraat Odaları Nisan Ayı İl Koordinasyon Toplantısı, Battalgazi Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda, geniş katılımla gerçekleştirildi.

İl Koordinatörü Yunus Kılınç, konuşmasına Başkan Sami Er'e teşekkür ederek başlayarak, "Sami Başkan, Malatya için bir değerdir. İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreterlik yaptığı dönemden beri dürüstlüğünü ve çalışkanlığını tanıyoruz. Şehrimiz için çok güzel projeler kazandıracağına hiç şüphemiz yok. Ancak bu kolay bir mesele değil; Sami Başkan, deprem sonrası yıkılmış bir şehri devraldı." dedi.

"Eğer bir ülkede üretim durursa o ülke batar"

Tarımsal üretimin önemine dikkat çeken Kılınç, "Eğer bir ülkede üretim durursa o ülke batar. Tarımsal üretime destek verilmesi elzemdir. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Tarım Daire Başkanlığı’nın bütçesinin güçlendirilmesini ve tüm çiftçilerimize destek sağlanmasını talep ediyoruz. Ayrıca ziraat odalarına yer tahsisi yapılmasını da Başkanımızdan rica ediyoruz." şeklinde taleplerini ifade etti.

"97 bin konutun ihalesi tamamlandı"

Deprem sonrası Malatya'nın hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini belirten Sami Er, kentte yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: "Malatya’da toplam 80 bin hak sahibimiz olmasına rağmen şu an 97 bin konutun ihalesi tamamlandı. Merkezde 78 alanda rezerv alanı ve şantiye var. Beydağı’nda kule vinçleri bile şehrin yeniden inşa edildiğini gösteriyor. Kırsalda ise toplamda 930 farklı lokasyonda inşaat çalışmaları sürüyor. Önceliğimiz barınma ve iş yerlerini yeniden ayağa kaldırmak. Ancak bu süreçte sosyal ve kültürel projeleri ihmal etmiyoruz. Malatya'yı sadece bir tarım şehri değil, aynı zamanda sanayi, turizm ve kültür şehri olarak da geleceğe hazırlıyoruz."

"Sanayi için kümelenme çalışmaları yapıyoruz"

Sanayi kümelenmesi çalışmalarına değinen Er, "Sanayi için kümelenme çalışmaları yapıyoruz; mermerciler, gıda üretimi ve depolama alanları, hurdacılar gibi sektörleri ayrı alanlara yönlendirerek organize ediyoruz. İkinci Organize Sanayi Bölgesi'ne Yeniköy ve Fırıncı sanayi bölgelerini bağladık. Bu bölgelerin gelişimini destekleyecek çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

"Biz ilk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık"

Özel idarenin büyükşehirlere geçmesiyle tarımsal hizmetlerin belediyeye devredildiğini anımsatan Er, "Ancak bugüne kadar tarımsal hizmetlere pek bütçe ayrılmadı. Biz ilk defa bu sene sınırlı da olsa bir bütçe ayırdık. Daha fazla bütçe ayırmak için belediyenin ekonomik koşullarını düzeltmeye çalışıyoruz." dedi.

"Buğday pazarını 2-3 katına büyütme çalışmalarımız var"

Ağaçlandırma ve hayvancılık ile ilgili çalışmalara değinen Er, "Yeni ağaçlandırma projeleri başlatıyoruz. Yazıhan'daki hayvancılık OSB'nin altyapı sorunlarını MASKİ'nin desteğiyle çözmeyi hedefliyoruz. Ayrıca kayısıda lisanslı depoculuğu geliştirme ve yapılan buğday pazarını 2-3 katına büyütme çalışmalarımız var." diye konuştu.

Modern depolama çözümleri ve istihdam

Malatya'da tarımsal ürünlerin daha hijyenik koşullarda saklanmasını hedefleyen projeleri aktaran Başkan Er, "Yeni buğday pazarı için Sanayi Bakanlığı'ndan İPA fonları aldık. Ancak fonlar yeterli değil; Ticaret Borsası iş birliğiyle projeyi büyütüyoruz. Modern silolar ve depolar inşa ederek ürünlerin sağlıklı şekilde muhafaza edilmesini sağlayacağız." dedi.

Sami Er, çiftçilere yönelik desteğin ve iş birliğinin önemine vurgu yaparak, ziraat odalarına kayısı pazarında uygun alanlar tahsis edeceklerini söyledi.

Toplantıya; Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Haluk Şener, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılınç ile ilçe oda başkanları ve katıldı. (İLKHA)

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ