GÜNDEM 9.04.2025 19:08:25 0

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kalbimiz acı çeken Filistinli kardeşlerimiz için atıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kalbimiz acı çeken Filistinli kardeşlerimiz için atıyor
Haberi Sesli Oku

İşgalci siyonist rejiminin Gazze'de yaptığı katliamlardan dolayı bayram sevincini tam anlamıyla yaşayamadıklarını kaydeden Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Sami Er, Ramazan ayı ve bayram demeden gerçekleştirilen katliamları şiddetle kınadığını söyledi

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığında, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Er, "Ramazan Bayramı ve 9 günlük tatilin ardından ilk meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle geçmiş Ramazan Bayramı'nızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, hepinize sağlık ve afiyetler diliyorum." dedi.

"Gazze'de israil zulmü altında büyük acılar çeken Filistinli kardeşlerimiz için kalbimiz atıyor"

Er, "Bulunduğumuz coğrafyada, yüreğimiz ne yazık ki bayram sevincini tam anlamıyla yaşayamadı. Özellikle Gazze'de israil zulmü altında büyük acılar çeken Filistinli kardeşlerimiz için kalbimiz atıyor. İsrail'in Ramazan Ayı ve bayram demeden gerçekleştirdiği saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Dualarımız onlarladır." İfadelerine yer verdi.

Genel durum hakkında bilgilendirmelerde de bulunan Er, "Geçtiğimiz ay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu Malatya'mızı ziyaret ederek önemli temaslarda bulundular. Bu vesileyle kentsel dönüşüm ve ulaşım projelerimizi gözden geçirme fırsatı yakaladık" dedi.

"Ramazan etkinliklerine 130 bin kişi katıldı"

Ramazan ayı boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinliklerden de söz eden Başkan Er, Ramazan ayı boyunca vatandaşların manevi iklimi doyasıya yaşayabilmesi adına yoğun etkinlikler düzenlediklerini ve bu etkinliklere 130 bin kişinin katılımın sağladığını da belirtti. Er, "Ramazan ayında ayrıca Genç Kart uygulamamızı başlattık. Şu anda 70 civarında firma sisteme dâhil oldu. Gençlerimiz bu kart sayesinde belediye tesislerinden ve anlaşmalı kurumlardan indirimli faydalanabilecek. Ayrıca sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere avantajlı şekilde katılabilecek." dedi.

"Şehir mezarlığı camimizle ilgili somut bir adım attık"

Depremde yıkılan Şehir Mezarlığı Camii ile ilgili önemli adımlar atıldığını da söyleyen Er, "Bölgenin ihtiyacını da karşılayacak büyüklükte yeni bir caminin inşaatına başlıyoruz. Hayırsever iş insanımız Arif Karaca tarafından üstlenilen bu caminin protokolü, Sayın Valimiz ve Arif Karaca'nın katılımıyla imzalandı. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. dedi.

Başkan Er gündem değerlendirme konuşmalarına şu başlıklar halinde devam etti: "15 yeni ekmek büfesi için noter huzurunda kura çektik. 40 başvuru arasından 15 engelli vatandaşımız kura ile belirlendi. Bayram süresince şehir içi toplu taşımayı hemşehrilerimize ücretsiz sunduk. Ayrıca Arife günü Şehir Mezarlığı'na ücretsiz seferler düzenledik. İnönü Caddesi'nde genişletme çalışmalarına başladık. Esnafımızı mağdur etmeden hızlı ve planlı bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz. MASKİ ve yol bakım daire başkanlıklarımızın ilçelere yönelik yol ve altyapı yatırım programlarını hazırladık." 

Başkan Er, konuşmalarını tamamladıktan sonra yoğun programı nedeniyle meclis toplantısından ayrıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan başkanlığında devam eden meclis toplantısında Encümen üyelerinin seçimi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyelerinin seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerinin seçimi, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerinin seçimi, Ulaşım Komisyonu üyelerinin seçimi, Hukuk Komisyonu üyelerinin seçimi ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi.

Encümen ve komisyonların üye seçimlerinin ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak meclis gündem maddelerinin arasına alınacak ek gündem maddesi okunarak, oy birliğiyle gündem maddeleri arasına alınması karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddelerin birçoğu görüşülerek, karara bağlandı. Diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının II. birleşiminin ise 15 Nisan 2025 Salı günü saat 14.00'te yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı. (İLKHA)

İzmir açıklarında 31 düzensiz göçmen yakalandı

Ensarullah ABD'nin USS Harry S. Truman uçak gemisini hedef aldı

İşgalci ABD, Yemen'in Sana ve Amran kentlerine hava saldırısı düzenledi

Nevşehir'de trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı

Güney Afrika'da orman yangını

ABD'ye ait bir savaş uçağı denize düştü

Gazze'de gıda tedarikiyle ilgili durum giderek kötüleşiyor

Çin ve Filipinler arasında Güney Çin Denizi'nde gerginlik

Mardin’de “Türkiye Sohbetleri” toplantısı düzenlendi

İran ve Azerbaycan arasında 5 anlaşma imzalandı

İran'da limandaki patlamada can kaybı 65'e yükseldi

Lavrov: Kırım'ı müzakere etmek söz konusu değil

Muğla açıklarında 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

Güney Kore'de orman yangını

Çin, Tianlian-2 05 uydusunu fırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tıpkı Doğu Kudüs ve Batı Şeria gibi Gazze de Filistin halkınındır

Bingöl’de firari olan 88 kişi yakalandı

Bingöl'de jandarma uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi

Hindistan ile Fransa arasında savaş uçağı anlaşması

Manisa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan TBMM Başkan Vekili Önder'e ziyaret

İran ve Suudi dışişleri bakanları görüştü

Pakistan: Hindistan her an bir askeri müdahalede bulunabilir

Putin, Ukrayna'da geçici ateşkes ilan etti

Tunus Açıklarında tekne faciası: 8 ölü

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan, Büyükşehir Belediyesine hizmet eleştirisi 

Pakistan'da petrol tankeri patladı: 40 yaralı

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile Trump görüşmedi

Hüseyin El Şeyh'in Abbas'ın vekili olarak atanması ne anlama geliyor?

Yükleniyor