• BIST 100

    9308,79%-0,04
  • DOLAR

    38,32% 0,05
  • EURO

    43,71% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4103,93% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6690,48% 0,00

Büyükşehir Belediyesi semt konağı öğrencileri bursluluk sınavına hazır

GÜNDEM 24.04.2025 19:16:16 0
Büyükşehir Belediyesi semt konağı öğrencileri bursluluk sınavına hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik sunduğu ücretsiz eğitim hizmetlerine devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri, verilen öğrenimin yanı sıra öğrencilere aynı zamanda rehberlik ve streslerini azaltmak için gerçekleştirdiği çeşitli sosyal aktivitelerle sınav hazırlığı sürecinde yoğun bir tempo geçirdi.

Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde görev alan eğitimciler, öğrencilerin eksik kaldığı konular üzerinde özel derslerle destek sağladı. Bireysel başarıyı artırma hususunda yoğun ve özverili bir eğitimden geçen öğrencilere, sınav heyecanını azami seviyeye düşürmek için rehberlik desteği de verildi.

Hafta sonu gerçekleştirilecek bursluluk sınavı öncesinde, öğrenciler ve veliler büyük bir memnuniyet içinde hazırlık sürecini tamamladıklarını belirttiler. Öğrenciler, Semt Konaklarında aldıkları destekle daha motive olduklarını, veliler ise bu ücretsiz eğitim fırsatının çocuklarının gelişiminde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Öğrenci Velisi Nuray Kırteke, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim konusunda verdiği desteklerden çok memnun olduğunu belirterek, "Çocuğumu 5. sınıf öğrencisiyken göndermeye başladım. 3 yıldan beri Semt Konağı'nda eğitim alıyor. Çok memnunum verilen eğitimlerden. Çocuğum burada aldığı eğitimlerle çok iyi yerlere geldi. Hem eğitim konusunda birebir ilgilenilmesinde hem de eğitimcilerin gösterdiği gayret çok güzel. Hepsinden Allah razı olsun. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bize verdiği bu imkândan dolayı çok teşekkür ederiz." dedi.

Çocuğunun aldığı eğitimlerden dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Sevgi Lafçı, "Oğlum 7. sınıf öğrencisi. Biz 5. sınıftan beri Semt Konağı'nda eğitim alıyoruz. Daha önce kızım da burada eğitim aldı. Çok memnunuz. Öğretmenlerimiz çok ilgili ve kontrollüler. Eksik kaldıkları konularda bire bir ders çalışmaları gerçekleştirdiler. Emeği geçen herkesin eline emeğine sağlık." İfadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları eğitim merkezlerinin kendisine çok şeyler kattığını söyleyen öğrencilerinden Ravza Yağmur, "Buraya 3 yıldan beri geliyorum. Aldığım eğitimler bana çok şey kattı. Eğitim açısından ders çalışma planlamaları ve haftalık programlamaları sayesinde düzenli ders çalışmamı sağlıyor. Kitap okumak, İngilizce kelime ezberimi çoğaltmam ve zorlandığım sorularda bana tekrar anlatmaları çok güzel. Bu yıl bursluluk sınavına hazırlanıyorum. Eksik kaldığım konularda bire bir tekrar çalıştık. Ders dışında düzenlenen gezi programlarına katılmaktan gayet memnunum. Bizim için eğlenceli oluyor." şeklinde konuştu.

Eğitim konusunda çok iyi hazırlık yapıldığını söyleyen öğrenci Mehmet Efe Lafçı, "Ben 3 yıldan beri burada eğitim alıyorum. Şu an 7. sınıf öğrencisiyim. Bursluluk sınavına hazırlanıyorum. Sınavı kazanmam adına öğretmenlerim elinden geleni yapıyor. Biz öğrenciler için ders dışında her yıl çeşitli turnuvalar düzenleniyor. Çok büyük emekler veriyorlar." diye belirtti.

Okul saatleri ile çakışmaması için öğrencilere özel saatler ayarlandığını söyleyen Emir Kırteke ise, "Ben de 7. Sınıf öğrencisiyim. Buradaki ders saatimin okul saatiyle çakışmasından dolayı bize özel ders saati ayarlandı. Her yıl birçok turnuva düzenleniyor. Hocalarımızın verdiği eğitimden çok memnunuz. Bize bu imkânı sunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. dedi. (İLKHA)

Otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı

Lübnan: israil işgal ettiği yerlerden derhal çekilmeli

Poas Yanardağı'nda patlama

Mardin’de lisanslı depoda 40 bin ton hububat kayıp: 9 tutuklama

Milletvekili Dinç'ten Bingöl’de tıp fakültesi kurulması talebine destek

Amasya'da 3,6 büyüklüğünde deprem

AFAD: Ana şoktan sonra 291 artçı sarsıntı kaydedildi

Bingöl’de ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi

Bingöl’de STK’lardan "Tıp fakültesi ve araştırma hastanesi kurulsun" çağrısı

Bartın'da zincirleme kaza: 8 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı’dan İstanbul için "yeniden inşa" çağrısı

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı Malatya'da yapıldı

Malatya'da sahipsiz hayvanlara yaklaşma ve müdahale teknikleri eğitimi verildi

Kundaklama ve kurşunlama suçlarından aranan 10 kişi yakalandı

23 Nisan'da çocuk ruhuna aykırı etkinlikler tepki çekiyor

Büyükşehir Belediyesi semt konağı öğrencileri bursluluk sınavına hazır

Cizre'de 17 hafız ve hafize için belge takdim töreni düzenlendi

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Gaziantep'te izinsiz kazı yapan 3 kişi yakalandı

"Çatalca İçin Çeltik" projesi kapsamında tohum dağıtım yapıldı

İstanbul'da 3.7 büyüklüğünde deprem

Rusya ve Türkiye, Libya'da çözümü ilerletme çabalarını görüştü

Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Avusturya ve Macaristan'dan AB'nin göç politikasına karşı yeni ittifak

Kıkırdak tümörü olduğu 10 yıl sonra ortaya çıktı

Yeni Zelanda Başbakanı Luxon Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marjinallerin ne dediğine bakmadan, kentsel dönüşümü hayata geçirmeye odaklanmalıyız

Otomobil ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ