• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 9 bin adet çiçek dikti

05 Ağustos 2025, Salı 19:00
05 Ağustos 2025, Salı 19:00
Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 9 bin adet çiçek dikti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi şehirde bulunan park, refüj ve kavşakları birbirinden renkli yazlık çiçeklerle süsleyerek görsel estetik kazandırıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 100. Yıl Parkı'nda çiçek ekimi gerçekleştiriyor. Farklı renk ve türlerdeki çiçekler, hem doğayla iç içe bir şehir ortamı sunuyor hem de kent estetiğine katkı sağlıyor.

Ekipler, Malatya'nın park, refüj ve kavşakları sıcak havalara dayanıklı gösterişli çiçeklerle donatıyor. Özellikle 100. Yıl Parkı'nda yapılan çiçek ekimleri büyük beğeni toplarken, sıcak havalara dayanıklı ve gösterişli çiçek türleri Malatya'nın birçok noktasında toprakla buluştu. Ekipler, yeni çiçek dikimlerinin yanı sıra mevcut yeşil alanların bakımını da titizlikle sürdürüyor. Düzenli sulama, budama ve çevre temizliğiyle birlikte yeşil alanlar yaz boyunca şehre nefes aldırıyor.

812 bin 704 adet çiçek dikimi yapıldı

Bu bağlamda 500 bin 224 adet begonya, 312 bin 480 adet kadife olmak üzere toplam 812 bin 704 adet çiçek dikimi yapıldı. Ekimin tamamı 10 bin 925 metrekare alan içerisinde gerçekleştirildi. Çiçek dikimi çalışmaları Dilek hal kavşağı, Ötüken kavşağı, MAŞTİ kavşağı, Lojman kavşağı, SGK kavşağı, Dedekorkut parkı, Tren Garı kavşağı, Organize kavşağı, MAŞTİ içi, Tecde saat kulesi, Mazi kavşağı, Güngör kavşağı, 100. Yıl parkı, fuar alanı kavşağı, İpas kavşağı, İstasyon kavşağı, Sümer park, Jandarma önü, Saraybosna caddesi, DSİ önü, Şehir Mezarlığı kavşağı, Köprüağzı kavşağı, Yüzakı caddesi, Havaalanı kavşağı, Kongre Kültür Merkezi önü, Yaşam merkezi, Mıhlıdut kavşağı, Kernek Şelale parkı, Kartal kavşağı, Kuzey kuşak yolunda yapıldı.

"Malatya'mızı daha da güzelleştirmek için çiçek dikiyoruz"

Peyzaj çalışanlarından Zehra Dinçer, "Biz burada yaklaşık 2 aydan beri Malatya'mızı daha da güzelleştirmek için çiçek dikiyoruz. Çiçek ekmekten zevk alıyoruz. Bütün hanımlara tavsiye ederim. Çiçek ekerken zaman geçiriyoruz, stresimizi alıyor. Bayanların elinin değmesi Malatya’yı daha da güzelleştiriyor." dedi.

"Şu renkli manzarayı görmek bile insanın içini ısıtıyor"

Çalışanlardan Derya Şen ise işini severek yaptığını belirterek, "Çiçek ekmeyi severek yapıyorum. Zaten severek yapmadığın zaman o iş yapılmaz. Doğayla iç içe olmak farklı bir his. Çiçek ekmeyi çok seviyorum. Hepimiz elimizden geldiğince işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yani şu renkli manzarayı görmek bile insanın içini ısıtıyor. Bu çiçekleri kendimiz ektiğimiz için, insanın dokunduğu bir şeyleri güzelleştirdiğini görmek çok güzel bir duydu. Bazen ektiğimiz çiçeklerin bir süre sonra yanından geçerken 'Bu çiçekleri ben ektim, ne kadar da büyümüş' diyorsunuz. Dolayısıyla güzel bir his herkesin yaşaması gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)

DMM: İHA angajman kurallarıyla düşürüldü

Mardin’de otomobil takla attı: 2 yaralı

HÜDA PAR'dan Roboski çağrısı: Tarafsız ve çok yönlü bir soruşturma başlatılmalı

Taşlıçay'da TOKİ sakinleri: "Dere yatağına konut istemiyoruz"

Gaziantep'te gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı

Batman'da silahlı olay: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 şüpheli tutuklandı

Karla kapalı köy yolunda zamanla yarış: Rahatsızlanan kadın hastaneye ulaştırıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Terminal 1’in ilk etabı açılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Hatay’da gençlerle buluştu

Mardin’de bir genç bıçaklı kavgada hayatını kaybetti

İTTİHADUL ULEMA: Namaz kırmızı çizgmizdir

Dünyada bir ilk: İki insansız savaş uçağından otonom yakın kol uçuşu

Altın, gümüş, platin ve paladyum 2025’te yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Bir haftada uyuşturucudan 768 şüpheli yakalandı

Doğuda 5 ilde 1874 yerleşim yeri kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Siyonist Yahudiler, Filistinlilerin ev ve araçlarını hedef alıyor

Dr. Zahit Taş: Aşılar tedavi edici değil, hastalığı önleyici uygulamalardır

Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM: İHA angajman kurallarıyla düşürüldü

Mardin’de otomobil takla attı: 2 yaralı

HÜDA PAR'dan Roboski çağrısı: Tarafsız ve çok yönlü bir soruşturma başlatılmalı

Taşlıçay'da TOKİ sakinleri: "Dere yatağına konut istemiyoruz"

Gaziantep'te gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı

Batman'da silahlı olay: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 şüpheli tutuklandı