• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere sulama hizmeti

15 Ekim 2025, Çarşamba 21:46
15 Ekim 2025, Çarşamba 21:46
Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere sulama hizmeti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal sulama amaçlı çiftçilere 250 bin metre boru dağıtılmaya başlandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele kapsamında başlattığı "Sulama Altyapısının Güçlendirilmesi" projesi Darende ilçesinin Karabayır Mahallesi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

250 mahalle ve mezrada kullanılmak üzere 250 bin metre boru dağıtımı yapılan projeyle tarımsal üretimin artırılması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve kentten köye dönüşün teşvik edilmesi hedefleniyor.

Törende konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, projenin sadece teknik bir yatırım olmadığını, aynı zamanda kırsal kalkınma ve sosyal dönüşüm açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Er, "Bu proje ile kırsal kalkınmayı güçlendiriyor, üretimin sürekliliğini sağlıyor, gençlerimizi yeniden tarıma yönlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

İklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele kapsamında yapılan bu projenin önemine dikkat çeken Başkan Er, "250 bin boru alarak çiftçimizin yanında olmak istedik. Köylü-devlet iş birliği ile bu projeyi yürütüyoruz. Açılışı Darende ilçemize nasip oldu. Karabayır, Gökdere, Hisarkale ve Kaynak köylerini besleyen bu tesisi 2010 yılında Özel İdare Genel Sekreterliği dönemimde yapmıştık. O zaman birkaç bahçe vardı, şimdi kooperatifler, üreticiler var. Kentten köye dönüş başladı. Bu beni heyecanlandırıyor." dedi.

Çiftçilere çağrıda bulunan Sami Er, "Köylülerimiz Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na başvuracak, boru talep edecek. Biz de ihtiyaç olan yerlere boruları teslim edeceğiz. Malatya'nın her yerine bu modeli yaymamız gerekiyor. Tarımsal anlamda kaynak buldukça daha çok işler yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt ise, "Karabayır gibi nice köylerimizin sorunlarına neşter vuruldu. Boruları yenileyerek köylerimizi suya kavuşturdular." diyerek Büyükşehir Belediyesi'nin desteğine teşekkür etti.

Karabayır Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Altındemir, sulama sistemi sayesinde sulanan arazi miktarının 4 bin 500 dönüme ulaştığını ve köylere geri dönüşlerin başladığını ifade etti.

Mahalle Muhtarı Hasan Altındemir ise, "20 yıl İstanbul'da yaşadım, bu sistem sayesinde köyüme döndüm." diyerek projenin köyler için hayati önem taşıdığını dile getirdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı

Avustralya'da köpekbalığı saldırıları: Bir ölü 3 yaralı

Soğuk hava balık tezgahlarına da vurdu

Gaziantep'te ruhsatsız silah ve uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Afgan yönetimden kısıtlamaların kaldırılması çağrısı

Diyarbakır’da sis ve buzlanma zincirleme kazaya yol açtı: 7 yaralı

HAMAS liderlerinden Atallah Ebu El Subh vefat etti

Beylikdüzü'nde yaşanan elektrik kesintisi mahalleliyi mağdur ediyor

Türkiye üniversiteleri THE 2026’da yükselişte

Çalışma Bakanlığı 100 iş müfettiş yardımcısı alacak

Endonezya'da heyelan: 16 ölü, onlarca kişi kayıp

Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına dikkat: Uzmanından önemli uyarılar

Yoğun sis Çanakkale Boğazı’nı kapattı, feribot seferleri durdu

Microsoft’un bazı şifreleme anahtarlarını FBI’a teslim ettiği ortaya çıktı

Hindistan'da yarasa kaynaklı Nipah virüsü salgını meydana geldi

İşgal rejimi, ateşkese rağmen Gazze’nin farklı bölgelerini bombalıyor

HÜDA PAR, Suriye’deki mazlum Kürtler için yardım seferberliğini destekliyor

UNRWA: Gazze'de 600 bin çocuk eğitimden mahrum

Kanada Başbakanı'ndan, Trump'ın gümrük vergisi tehdidine tepki

Diyarbakır'da yaban domuzu sürüsü havadan görüntülendi

Yardımlara yönelik engellemeler Gazze’de ateşkesin içini boşaltıyor

Sivas’ta kar nedeniyle 493 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yüzde şimşek çaktıran hastalık günlük hayatı felç ediyor

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle bir araya geldi

Yetimler Vakfı’ndan Suriye’deki Kürtler için yardım çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı

Avustralya'da köpekbalığı saldırıları: Bir ölü 3 yaralı