• BIST 100

    9275,5%-2,13
  • DOLAR

    37,97% 0,06
  • EURO

    41,84% 0,70
  • GRAM ALTIN

    3769,53% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

Büyükşehir’in Protezlerini yaptığı engelliler koşu kliniği etkinliğinde bir araya geldi

GÜNDEM 8.03.2024 13:30:14 0
Büyükşehir’in Protezlerini yaptığı engelliler koşu kliniği etkinliğinde bir araya geldi

Büyükşehir’in Protezlerini yaptığı engelliler koşu kliniği etkinliğinde bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde protezleri yapılan engelli bireyler için koşu kliniği etkinliği düzenlendi.
Çeşitli sebeplerle medikal malzemeleri ve araçları zarar gören engelli bireylerin ihtiyaçlarına ücretsiz olarak cevap veren GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, hizmet verdiği engelli bireylerin rol model olması için Engelsiz Yaşam Merkezi’nde koşu kliniği etkinliği düzenledi.
“Engellerin rahatlıkla aşılabileceği” mesajının verildiği etkinlikte engelliler koşu kliniği etkinliğinin yanı sıra yürüyüş, zıplama egzersizleri yaparak, futbol, basketbol ve voleybol oynadı.
“Hem farkındalık oluşturuluyor hem birlikte yaşama kültürünü ortaya koyuyorlar”
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, erişimin herkes için gerektiğini ve her bireyin yürüyüş yapma hakkı olduğunu belirterek, “Çok değerli Sayın Fatma Şahin’in de belirttiği gibi küçük dokunuşlar büyük işleri başarır. Arkadaşlarımın amputeden sonraki kullanmamış olduğu haklarını yürümediklerini bugün protezleriyle hem farkındalık oluşturuluyor hem birlikte yaşama kültürünü ortaya koyuyorlar. Bu sesi ülkeye yayarak her kesime dokunmak gerekiyor. Arkadaşlarımız bu protezler takılmadan önce evlerinde kalıyorlardı. Birilerinin desteğiyle hareket ediyorlardı. Bugün kendi imkanlarıyla kendi gücüyle ülkede bir Avrupa da ikinci sırada olan bir Engelsiz Yaşam Merkez’inde bu yürüyüşü birlikte düzenledik. Bundan sonra ampute olan kardeşlerimiz, ortez protez merkezinden faydalanarak bu arkadaşlarımız gibi yürümeye devam edecektir” dedi.
“Ampute vatandaşlar motivasyon etkinliğinden memnuniyetini dile getirdi”
Üç yıl önce ampute olan milli voleybolcu Ceren Özçelik, çok güzel bir etkinliğin içinde bulunduğunu belirterek, “Önceden de voleybol geçmişim olduğu için voleybol oynuyorum. Şu anda çok güzel bir etkinliğin içindeyim. Önceden koşabileceğimi düşünmemiştim. Şu anda koşuyorum. Çok mutluyum. Önce korktum acaba nasıl koşacağım diye düşündüm. Teşekkür ederim bana bu imkanı sağlayan herkes için. Şu an koşuyoruz, zıplıyoruz, basketbol, voleybol, futbol oynuyoruz. Her şeyi yapıyoruz. Üç senedir koşmamıştım şu anda da koşunca çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.
Geçirdiği rahatsızlık yüzünden sağ ayağını kaybeden Ercan Bakır Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi’ndeki hızlı dönüşlerinden memnuniyetini dile getirerek, “Yıllarca dört duvar arasında kapalı kaldım. Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptığımda Ortez ve Protez merkezinden hemen arayıp bizimle irtibata geçtiler. Çok kısa bir zamanda ayağımızı taktılar. Geçmişteki iki yıl içeride kaldığımızdan dolayı şu an mutluyuz. Dışarıdayız, koşuyoruz. Onun haricinde kendi işimizi yapabiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bunun en büyük destekçisi olan Fatma Şahin ve çalışma arkadaşlarına hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Irak’ta genel seçimlerin tarihi belli oldu

İran’da maden kazası: 7 ölü

Meksika’da kuş gribi nedeniyle ilk ölüm kayıtlara geçti

Beton pompası aracına sıkışan işçi ağır yaralandı

Rusya'nın enerji tesislerine saldırı

ABD, Çin’e yönelik tarifeleri yüzde 125’e yükseltti

Mısır'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

ASİM'den Portakal Çiçeği Karnavalı'na tepki

TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında AİÇÜ'nün 48 projesi kabul edildi

Kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hindistan'da yıldırım çarpması nedeniyle 8 kişi öldü

Avrupa Birliği’nden ABD'ye "tarife" misillemesi

Çanakkale'de şap nedeniyle karantina

Bingöl’de dolu yağışı sonrası köyü sel bastı

Bingöl’de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Etna Yanardağı yeniden kül ve lav püskürttü

Kars'ta trafik kazası: 7 yaralı

Akdeniz'de 3.6 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Şilili mevkidaşı van Klaveren ile görüştü!

Almanya'da koalisyon hükümeti için anlaşma sağlandı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya'da Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Ensarullah, Tel Aviv ve ABD savaş gemisini hedef aldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kalbimiz acı çeken Filistinli kardeşlerimiz için atıyor

“Direniş Önderi Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)”

Mardin’de başından vurulmuş halde ölü bulunan kişi toprağa verildi

Siirt’te "Gazze İçin Dua Vakti" etkinliği

İşgalcilerin Şucaiye'deki katliamında şehit sayısı 35'e yükseldi

Mevlid-i Nebi Etkinliğine davet için Batman’da broşür dağıtıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ