• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Çağrı FM: "Yayınlarımızla sürekli Filistin'in sesi olmaya çalıştık"

12 Şubat 2025, Çarşamba 14:13
12 Şubat 2025, Çarşamba 14:13
Çağrı FM:
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

"Aksa Tufanı" başladıktan sonra normal yayınlarına ara verdiklerini belirten Çağrı FM Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, 9 kardeş radyolar olarak yaklaşık üç ay boyunca ortak yayınlarla sadece Filistin'i ve Gazze'yi gündemde tutuklarını ifade etti.

13 Şubat Dünya Radyo Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çağrı FM Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Dünya Radyo Gününü tebrik etti.

Çağrı FM olarak topluma İslam'ı anlatma ve ulaştırma noktasında radyoları bir araç olarak kullandıklarını söyleyen Erdoğan, toplumun her kesimine ulaşarak onların maneviyatlarını yükseltmeye çalıştıklarını belirtti.

Erdoğan; Bugün dünyada yayın organı olarak radyolar 2'nci sırada. TV'lerden sonra en büyük yayın kuruluşu Radyolardır. Radyo bugün evde, arabada, iş yerinde ve sesimizin ulaşabileceği her yerde var. Bugün dağ başındaki bir çoban televizyonu elinde gezdiremez ama bir radyoyla sesimizi duyabilir." şeklinde konuştu.



"Yaptığımız yayınlarla topluma, İslam'ı ve güzel ahlakı götürüyoruz"

Vatandaşlara İslam'ı anlatma ve ulaştırma noktasında radyoları bir araç olarak kullandıklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti:

"Radyoların dünyası apayrı bir dünya. Biz radyoları sadece müzik dinleme aracı olarak görmüyoruz. Biz radyoları bir tebliğ aracı olarakta görüyoruz. Biz Çağrı FM olarak 22'nci yılımızı kutladık. Çağrı FM olarak bizler İslami bir radyoyuz. Topluma sohbetlerimizle ve dolgularımızla, İslam'ı ve güzel ahlakı götürüyoruz. Bu yönde tüm evlere girmeye çalışıyoruz. Yerel bir radyo olmamıza rağmen Rehber TV ve uydu üzerinden 4 kıtada yayın yaparak tüm dünyaya sesimizi ulaştırıyoruz."

Erdoğan: Aksa Tufanı'ndan bu yana gündemimiz Gazze'ydi

"Aksa Tufanı başladıktan sonra o günden bugüne normal yayın akışımızı kestik, tüm gündemimiz Aksa Tufanı oldu. " diyen Erdoğan, "Bizim en büyük davamız İslam'dır. İslam'ın ve ümmetin en büyük övünç kaynağı Filistin'dir. Bizler 9 kardeş radyolar olarak yaklaşık üç ay boyunca ortak yayınlar yaparak sadece Filistin'i ve Gazze'yi konuştuk. Haberlerimizde ful Gazze'ye yer verdik. Çaldığımız müziklerimiz bile sürekli Filistin'in sesi olmaya çalıştık. Yaptığımız canlı yayın programlarımızda Filistin ve Gazze meselesine değinmeden yayınlarımıza başlamıyorduk. Onlar zafere ulaşıncaya kadar, onları yalnız bırakmadık ve bundan sonrada yalnız bırakmayacağız." İfadelerini kullandı.

Radyoculuk konusunda yaşadıkları problemlere değinen Erdoğan, telif haklarından dolayı kesilen cezalar ve devlet desteğinin olmaması gibi sıkıntılara dikkat çekti.

Erdoğan, "Maalesef yerel radyolar devlet tarafından destek görmüyor. Telif hakları yüzünden sürekli cezalar kesiliyor. Radyoların gelirleri sadece reklamlardır. Yerel radyoların reklamdan kazanabilecekleri ücretler çok az, buda yerel radyoların ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Özelikle RTÜK yerel radyolara destek vermelidir." dedi. (İLKHA)  

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı

İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi

İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş

Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi

İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı

Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi

Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı

Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor

BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor

İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli

Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı

İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor

Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı

Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi

Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor

Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı

İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti

Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı

İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu

Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı

Diyarbakırlı Sanayici Işık: Alüminyum sektörü Türkiye’de büyük potansiyele sahip

Mardin’de otomobil tarlaya savruldu: Bir ölü, 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Bugüne kadar 3,3 milyon Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi

Batman'da AVM'de elektrik yangını paniği

TEMA’dan TEMA’lı Olmak Eğitimi

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

ABD’de milyonlar Trump’a karşı sokaklara döküldü

İran, işgal rejimini ve ABD üslerini gece boyunca füzelerle vurdu

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 54,69 seviyesinde

Kuyumculardan vatandaşlara uyarı: Panik yapmayın, piyasa dengeye oturacak

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı

İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi

İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş

Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi

İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı

Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi

Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı