• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Çalışanın iş yerinde yemekte yalnız bırakılması 'mobbing' sayıldı

18 Temmuz 2022, Pazartesi 08:49
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Çalışanın iş yerinde yemekte yalnız bırakılması
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çalışanın iş yerinde yemekte yalnız bırakılması 'mobbing' sayıldı

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi, iş yerinde yemekte yalnız bırakılan ve görev sınırı kapsamı dışında çalıştırılan işçiye, 'mobbing'e maruz kaldığı yönündeki başvurusu sonucu manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Konya'da bir ziraat odasında kimyager olarak çalışan Sinan T, mobbing ve baskıya maruz kaldığı, iş veren tarafından iş sözleşmesinin haksız feshedildiği gerekçesiyle ihbar ve kıdem alacaklarının tahsili için Konya 2. İş Mahkemesine başvurdu.Mahkemenin, davanın usulden reddine karar vermesi üzerine avukat Önder Özer, müvekkili Sinan T'nin iş yerinde mobbinge maruz kaldığı, manevi ve ayrımcılık tazminatı isteğinin reddedilmesi kararının hatalı olduğu gerekçesiyle Ankara Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.İŞÇİ HAKLI BULUNDUİtirazı değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesince Uluslararası Çalışma Örgütü'nün mobbing tanımına atıfta bulunulan kararda, şu ifadelere yer verildi:'Somut olayda, dinlenilen davacı ve tanıkların anlatımı ile davalı Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri olan bir başka çalışan ile davacının aralarında anlaşmazlık bulunması nedeni ile diğer çalışan tarafından, davacının iş yerinde öğle yemeklerinde yalnız bırakıldığı, sabah kahvaltılarında diğer çalışanlar bir araya geldiği halde davacının bu toplantılara davet edilmediği, diğer çalışanlardan farklı davranışlara maruz kaldığı sabittir.

Ayrıca, işçinin iş yerinde çalışan temizlik elemanı bulunmasına rağmen, görev sınırı kapsamı dışında çalıştığı bölümü temizlemeye zorlandığı da anlaşılmaktadır. Davacı, iş yerinde kendisini zihinsel, ruhsal, fiziksel ve bedensel olarak etkileyebilecek nitelikte ve sistematik olarak devam eden eylemlere maruz kaldığını ispatlamıştır. Manevi tazminat isteminin kabulüne karar verilmesi gerekirken reddi yönünde hüküm kurulması isabetsizdir.'Mahkeme, davacıya, brüt kıdem tazminatı akdinin fesih tarihinden itibaren en yüksek banka mevduat faizi ile brüt ihbar tazminatının yasal faizinin davalıdan tahsiline, 5 bin lira net manevi tazminat alacağının ise dava tarihi 2017'den itibaren işleyecek en yüksek banka mevduatı faiziyle davalıdan alınarak işçiye verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

HÜDA PAR'dan Cuma namazı saatinde çalışanların izinli sayılması hakkında kanun teklifi

Kur’an Nesli Platformu’ndan Aşura Günü açıklaması: “Kerbela’yı doğru anlayalım, Gazze’yi yalnız bırakmayalım”

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı