• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Cam kemik hastası kardeşler pasta eşliğinde karne sevinci yaşadı

EĞİTİM 16.06.2023 11:00:24 0
Cam kemik hastası kardeşler pasta eşliğinde karne sevinci yaşadı

Cam kemik hastası kardeşler pasta eşliğinde karne sevinci yaşadı

Batman’ın Sason ilçesinde evlerinde eğitim görme imkanına kavuşan 5 cam kemik hastası kardeşler, hayalleri olan karnelerini öğretmenleri tarafından hazırlanan pasta eşliğinde aldı.
Batman’ın Sason ilçesi Orta Mahallede, yaşları 8 ile 18 arasında değişen ve cam kemik hastalığı yüzünden yaşam mücadelesi veren 5 kız kardeş, devlet desteğiyle okuyor. Çocuklarının hastalığı yüzünden zorlu bir yaşam mücadelesi veren ailenin çocukları, Songül (13), Zehra (11), Tülay (15), Nurcan (8) ve Sema Yaşar (18) doğuştan yakalandıkları cam kemik hastalığı nedeniyle yaşıtları gibi oynayamıyor, dışarı çıkamıyor ve yatağa bağımlı yaşıyor.
Cam kemik hastası kız kardeşler, kaymakamlıkça ilçe merkezinde kiralanan eve yerleşti ve en büyük hayalleri olan eğitim hizmetine kavuştu. Her birine eğitim seviyelerine uygun öğretmen görevlendirilen kız kardeşler, evinde eğitim görerek yıl sonu münasebetiyle öğretmenleri tarafından hazırlanan pasta eşliğinde karne almanın mutluluğunu yaşadı.
Kardeşleri evinde ziyaret ederek karne sevinçlerine ortak olan Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, daha önce köyde yaşan cam kemik hastası öğrencileri ilçe merkezine taşıyarak eğitimden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için yaşlarına göre eğitim verildiğini söyledi. Bozkurt, “Köyde kalan öğrencilerimizin eğitim almaları zordu. Valimizin ve kaymakamımızın desteğiyle onları ilçe merkezine taşıdık. Burada her türlü eğitim imkanından rahatça faydalanabiliyor ve evlerine gelen öğretmenlerimiz tarafından en iyi şekilde yetiştiriliyorlar. Bugün de karne günü onların karne sevincine ortak olduk. Öğrencilerimiz çok zeki ve başarılıdır. Onların gözündeki pırıltıyı görünce bizler de mutlu oluyoruz” dedi.
Öğrencileriyle birlikte çok güzel bir dönem geçirdiklerini belirten öğretmenlerden Rabia Akgöl, “Çocuklarımız çok azimli ve isteklidir. Onlarla birlikte çok güzel bir dönem geçirdik. Önümüzdeki yılda da beraber olacağız” diye konuştu.
Öğrencilerin öğretmenlerinden Buse Bulut ise “Aralık ayında eğitme başladık. Kızlarımız çok azimli ve istekli. Önümüzdeki dönemde beraber olacak daha başarılı eğitim öğretim yılımız olacak. Onlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlerimi çok seviyorum”
Karne sevinci yaşadığı için çok mutlu olduğunu belirten kardeşlerden Zehra Yaşar, “Öğretmenlerim sürekli eve gelerek bizlere ders verdiler. Bugün de buraya gelerek bizim karnemizi verdiler. Çok mutlu olduk. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Onlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Bakan Fidan: Filistinlileri ana vatanlarını terk etmeye zorlayan planları reddediyoruz

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

İlahiyatçı Özkan Yaman: Sünnet-i Seniyye'ye dönmeden aile krizleri çözülmez

Olumsuz hava koşulları nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Batı Karadeniz’e yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve yoğun kar bekleniyor

Bingöl’den tekbir sesleri yükseldi

Denizli'de 3,9 büyüklüğünde deprem

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ