-
BIST 100
18071,56%0,10
-
DOLAR
46,84% 0,05
-
EURO
53,56% -0,05
-
GRAM ALTIN
6222,88% -0,73
-
Ç. ALTIN
9967,20% 0,02
Camiler çocukların neşesiyle yeniden doldu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla Malatya genelinde yaklaşık bin cami ve Kur'an kursunda 30 bin öğrenci eğitim almaya başladı. İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, kurslarda Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra Peygamber Efendimizin hayatı, sahabe sevgisi ve teme
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2026 yılı yaz Kur'an kursları tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da büyük bir heyecanla başladı. Yeşilyurt ilçesinde bulunan Faik Erdoğan Vakfı Camii'nde gerçekleştirilen açılış programına Malatya İl Müftü Yardımcıları Abdullah Sucu ve Muhsin Demirel, cami görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Programda İl Müftü Yardımcıları Abdullah Sucu ile Muhsin Demirel, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin önemi ve yaz Kur'an kurslarının çocukların manevi gelişimindeki yerine ilişkin öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Cami İmam Hatibi Medeni Kaya ise kurs süresince verilecek eğitimler, düzenlenecek sosyal etkinlikler ve cami adabı hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu
"Malatya'da yaklaşık 30 bin öğrenci Kur'an'la buluşacak"
İLKHA'ya konuşan Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, 2026 yılı yaz Kur'an kurslarının başladığını belirterek, kursların hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin Kur'an-ı Kerim'le tanışmak için ilk adımı attığını ifade eden Sucu, Malatya'da ise yaklaşık bin cami ve Kur'an kursunda 30 bine yakın öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Sucu, "İnşallah çocuklarımıza Kur'an'ı tanıtacağız, anlatacağız ve öğreteceğiz. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.' diye buyuruyor. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak din görevlilerimizle birlikte öğrencilerimize Kur'an sevgisini kazandırmak, onu gönüllerine nakşetmek ve bu müjdeye nail olmak için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz." dedi.

"Peygamber sevgisi ve sahabe sevgisi de aşılanacak"
Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra çocuklara Peygamber Efendimizin örnek hayatının da anlatılacağını dile getiren Sucu, Hazreti Muhammed'in sevgisinin çocukların gönüllerine yerleşmesi için özel gayret gösterileceğini kaydetti.
Sahabe sevgisinin de derslerde işleneceğini ifade eden Sucu, "Peygamber Efendimizin, 'Benim ashabımın her biri bir yıldızdır.' müjdesi doğrultusunda sahabe efendilerimizin örnek hayatları ve sevgisi de çocuklarımızın kalplerine yerleştirilmeye çalışılacak. Hocalarımız planlı ve programlı bir şekilde derslerinde bunlara yer verecek." diye konuştu.

"Çocuklar temel dini bilgileri de öğrenecek"
Yaz Kur'an kurslarında sadece Kur'an eğitimi verilmediğini belirten Sucu, öğrencilerin günlük hayatta ihtiyaç duyacakları ilmihal bilgilerinin de öğretileceğini söyledi.
Çocukların dini yönden donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösterildiğini dile getiren Sucu, kurslara çocuklarını gönderen ailelere teşekkür ederek şunları söyledi:
"Camilerde çocuklarımızın cıvıl cıvıl seslerini duymak bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Rabb'im hocalarımızın gayretlerini karşılıksız bırakmasın. Her bir yavrumuzun camilerimizin kubbesinin ve minarelerinin gölgesinde bereketli bir yaz Kur'an kursu dönemi geçirmesini temenni ediyorum."

Emir Karaağaç
"Kur'an-ı Kerim'i ve güzel ahlakı öğrenmeye geldik"
Yaz Kur'an kursuna ilk kez katıldığını belirten Emir Karaağaç, camiyi çok beğendiğini ifade ederek, "Buraya Peygamber Efendimizin hayatını, Kur'an-ı Kerim'i ve güzel ahlakı öğrenmeye geldik. İnşallah Kur'an okumayı ve namaz kılmayı da öğreneceğiz. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

Mehmet Kılıç
"Çok güzel bir ortam var"
Kursta düzenlenen etkinliklerden memnun kaldığını söyleyen Mehmet Kılıç ise, "Burada çok güzel etkinlikler oluyor. Elifba öğreniyoruz, Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Etkinliklere katılıyor, ikramlar alıyoruz. Çok güzel bir ortam var. Gelemeyen arkadaşlarımın da gelmesini isterim." ifadelerini kullandı.

Meryem Ruken Aslan
"Çok güzel etkinlikler yapılıyor"
Geçen yıl da yaz Kur'an kursuna katıldığını belirten Meryem Ruken Aslan ise bu yıl da kursa severek geldiğini belirterek, "Burada çok güzel etkinlikler yapılıyor. Çok eğleniyoruz. Birlikte namaz kılıyoruz, hocalarımızla gezilere gidiyoruz. Yüzme kursları, futbol ve voleybol gibi etkinlikler de oluyor. Herkesi bu camiye bekliyoruz." diye konuştu.
Birsen Osman
"Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Tüm arkadaşlarımı yaz Kur'an kursuna bekliyorum"
Kur'an kursuna bu yıl ilk kez başladığını söyleyen Birsen Osman da büyük heyecan yaşadığını belirterek, "Daha önce gelememiştim. İnşallah Elifba'yı öğreneceğim, ardından Kur'an-ı Kerim okumayı öğreneceğim. Peygamber Efendimizin hayatını da öğreneceğim. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Tüm arkadaşlarımı yaz Kur'an kursuna bekliyorum." dedi.

Programın ardından cami bahçesinde öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, katılımcılara ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)
Konya’da içişleri bakanlığı yatırımları masaya yatırıldı
Kocaeli'de boya fabrikasında yangın
İstanbul’da zayıflamak için kendini kusturmaya çalışan kadın diş fırçası yuttu
Konak'ta boş araziye bırakılan ev eşyaları tepki çekti
Prof. Dr. Ebu Zeyd: Gazze'de bir doktor ölürken dünya neden susuyor?
Elysee Sarayı, Macron'un Şam'daki patlamalarda yaralanmadığını açıkladı
Yaz kurslarına katılan çocuklar: Camide huzur buluyoruz
Kastamonu'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalandı
Kastamonu'da uyuşturucu operasyonlarında 3 kişi tutuklandı
NATO Zirvesi için hazırlanan anma pulu ve ilk gün zarfı tedavüle sunuldu
Prof. Dr. Ağca: Sıvı kaybı kalp sağlığını tehlikeye atabilir
Duran: Ankara Zirvesi NATO'nun tarihsel evriminde bir dönüm noktası olacak
Hamanei için Kum şehrinde veda töreni düzenleniyor
Gaziantep'te "Çember" operasyonu: 2 bin 35 şahıs yakalandı
Eski Hintli İstihbarat Şefi, ABD'li yetkilinin sözleri aktardı: Hindistan'ın büyümesini engelleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney’i kabul etti
En yaygın ölüm nedenlerinin büyük bölümünde risk faktörleri erken tanıyla önlenebilir
Diyarbakır'da marangoz atölyesinde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi
Bursa’da aranan şahıslara operasyon: 3 gözaltı
Mardin’de gürültü sınırını aşan 2 işletmeye bir milyon 858 bin TL idari para cezası
Belçika'da ikinci sıcak hava dalgası: Sarı alarm ilan edildi
Ticaret Bakanlığından depozito sonrası fahiş fiyat artışlarına denetim
Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde bir ilk
Bursa’da tefecilik operasyonunda 7 gözaltı
Malatya'da yaklaşık 7 bin öğrenciye uygulamalı trafik eğitim verildi
Umman Körfezi'nde LNG tankerine İHA saldırısı
Çin: Japon balıkçı teknesi kara sularımızı ihlal etti, bölgeden çıkarıldı
Bakan Bolat: Türkiye, NATO'nun en güçlü ekonomileri arasında yer alıyor
Afganistan'ın güneyinde çocuk felci aşılama kampanyası başladı
Çin'in Hubei eyaletinde dev hortum: 11 ölü, 331 yaralı
Yükleniyor







