• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

Camilerde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler konulu hutbe okundu

10 Şubat 2023, Cuma 16:00
10 Şubat 2023, Cuma 16:00
Camilerde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler konulu hutbe okundu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Camilerde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler konulu hutbe okundu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde, “Gün, milletçe kenetlenme günüdür” konulu hutbe irad etti, ardından Cuma namazını kıldırdı.
'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerde vefat eden ve yaralananlar için tüm camilerde cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen yıkıcı depremler için Cuma hutbesinde birlik ve beraberlik mesajı vererek. “Mümin kardeşlerim gün, kenetlenme günüdür. Gün, yardımlaşma ve dayanışma günüdür” dedi.

'Ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yaktı'
Erbaş, hutbede, çok büyük depremlerle sarsıldığını, ateşin sadece düştüğü yeri değil herkesin yüreğini yaktığını, dua ve umutla enkaz başlarında beklendiğini ve hep birlikte seferber olunduğunu söyledi.
Hz. Muhammed’in(sallallahu aleyhi vesellem), Müslümanların birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede tek vücut olduğunu buyurduğuna işaret eden Erbaş, şu ifadeleri kullandı:
'Millet olarak hepimizin ciğerini dağlayan büyük depremlerle sarsıldık. Ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yaktı. Dillerimizde dua, içimizde umutla enkazların başında bekledik. Canlarımızı kurtarmak, birbirimize el uzatmak için hep birlikte seferber olduk ve şu anda da seferberlik halindeyiz. O halde mümin kardeşlerim, gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün kenetlenme günüdür. Gün, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Gün, dua ve niyazla, tövbe ve istiğfarla Cenab-ı Hakk’a sığınma, O’nun engin rahmetini ve yardımını isteme günüdür. Öyleyse geçmişte olduğu gibi bugün de imanımızın gereği olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuruyla hareket edelim. Birbirimizin umudu, birbirimizin yaşama sevinci olalım. Depremden etkilenen her bir kardeşimizin yüreğine dokunalım, gözyaşlarını silelim. Hüzünlerimizi paylaşarak azaltalım. Maddi ve manevi bütün imkanlarımızla kardeşlerimizin yanında olalım. Yüreklerimiz soğuk kış gecelerinde kardeşlerimizin ısınacakları bir soba, başlarını sokabilecekleri bir yuva mesabesinde olsun. Böylesi zamanlarda sağduyumuzu ve sükunetimizi daha bir özenle muhafaza edelim. Birlik ve kardeşliğimize zarar verebilecek her türlü söz ve davranıştan uzak duralım.”

Deprem mağdurları için yardım çağrısı
Erbaş, tüm depremzedelere ve ailelerine, geçmişten bugüne afetlerde vefat edenlere Cenabı Hakk’tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Erbaş 'Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için pek çok yardım kampanyasının başlamış olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak da bu kampanyalara destek olabilmek amacıyla bugün Cuma namazının çıkışında ülkemiz genelinde sevgi, muhabbet ve kardeşlik yüklü yardımlarınıza aracılık ederek depremden etkilenen kardeşlerimize ulaştırmak istiyoruz. Cenab-ı Hak, şimdiden yapacağınız bütün yardımları yüce dergahında kabul buyursun' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam da namaza katıldı.
Depremlerden etkilenen 10 il haricindeki camilerde, cuma namazı sonrası depremzedeler için yardım toplandı.
[gallery ids=',101836,101837,101838,101839,101840,101841,101842']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Döviz kurları bugün ne kadar?

Ticaret Bakanlığı serbest bölgelerin dijital altyapısını güçlendiriyor

Çocuk suçluluğu tüm boyutlarıyla masaya yatırıldı

Altın fiyatlarında son durum

Mardin’de yoğun sis: Görüş mesafesi 10 metreye düştü

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Hızlı Destek Güçleri'nden Kadugli ve Kurmuk'a İHA saldırısı

Filistin Ulusal Komitesi Gazze'ye neden giremiyor?

HAMAS'tan "istikrar gücü" ve silah müzakereleri açıklaması: Vesayet kabul etmeyiz

Pentagon Orta Doğu'ya ikinci uçak gemisi göndermeye hazırlanıyor

Siyonist rejim, kendi halkına ihanet eden çeteyi Refah Sınır Kapısı'nda görevlendirdi

Laricani: Müzakereler sadece nükleer dosyayla sınırlı

“Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir bağışta bulunamaz”

Zelenski, Ukrayna'daki savaşın yaza kadar sona erebileceğini belirterek şartları açıkladı

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Van’da kaçak avcılara 50 bin lira ceza uygulandı

Manisa’da 14 bin sentetik hap ele geçirildi: 7 tutuklama

Siirt’te heyelan ve kaya düşmeleri: Kapanan yollar ulaşıma açıldı

ROKETSAN, Suudi şirketle ortak üretim için anlaşma imzaladı

Mısır'da kabine değişikliğiyle yeni savunma bakanı atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis'le Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdik, Batı Şeria'da son kararları reddediyoruz

İletişim Başkanı Duran’dan Erdoğan-Miçotakis görüşmesine ilişkin açıklama

Amasya'da 3 işçi gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti

Bakan Bolat Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü

Adalet Bakanı Gürlek'ten "yemin" paylaşımı

Ebu Ubeyde: İran'a her türlü saldırı, İslam ümmetine yönelik bir saldırıdır

Batman'da seyir halindeki panelvan alev aldı

Dışişleri Sözcüsünden Bakan Fidan'ın "Irak" hakkındaki ifadelerine açıklama

TPAO Libya’da deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Döviz kurları bugün ne kadar?

Ticaret Bakanlığı serbest bölgelerin dijital altyapısını güçlendiriyor

Çocuk suçluluğu tüm boyutlarıyla masaya yatırıldı

Altın fiyatlarında son durum

Mardin’de yoğun sis: Görüş mesafesi 10 metreye düştü

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Hızlı Destek Güçleri'nden Kadugli ve Kurmuk'a İHA saldırısı