• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor

17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa'da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi görürken, Ali Korkmaz, ürünlerin sağlık faydalarını anlattı.

Şanlıurfa’da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi gördü. Yedi yıldır fuara katılan Ali Korkmaz, kaya tuzlarının sağlık üzerindeki faydalarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

“Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor”

Korkmaz, "Ben Çankırı'dan buraya geliyorum. Yaklaşık 7 yıldır fuar kurulduğundan beri her sene buradayım. Çankırı'dan buraya doğal kaya tuzlarını getirdik. Burada taş değirmenimizle öğütüyoruz. Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor. Tamamıyla doğal, mağaradan çıktığı gibi saf ve kristal haliyle duruyor. Zaten burada müşterilerimizin gözünün önünde çekip, doğal bir şekilde onlara sunuyoruz." dedi.

“Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor”

Korkmaz, "Ayrıyeten tuz lambaları getirdik. Bunlar astım, nefes darlığı, horlama ve radyasyona karşı çok iyi geliyor. Ortamdaki enerjiyi sağlayıp havayı temizliyor. Tuz sabunlarımız var. Sedef, egzama, kaşıntı ve cilt rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. Ayak tuzumuz var. Bu da ayaktaki mantar, çatlak, kaşıntı, koku ve yorgunluğa iyi geliyor. Yemeklik tuzumuz, turşuluk tuzumuz hepsini getirdik ve bizdeki ürünlerin hepsi doğal. Şu an piyasada en çok tercih edilen Çankırı'daki kaya tuzları. Birçok tanınmış hocalar da bunu tavsiye ediyor. Çankırı tuzunun içerisinde tüm mineraller mevcut ve vücuda çok sağlıklı geliyor. Vücuttaki her ihtiyacı karşılıyor. Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor çünkü doğal olduğu için yeteri kadar tat veriyor. Marketten tuz alınmaması gerekiyor çünkü markette satılan tuzlar tamamen zehir ve kimyasal." şeklinde konuştu.

“Vücudun tuza ihtiyacı var”

Kaya tuzları hakkında bilgi veren Korkmaz, "Rafine olan tuzlar vücutta dengesizliğe ve unutkanlığa sebep olur. Kaya tuzları tam aksine mineral kaynaklı olduğu için içerisinde vücudumuzda bulunan 90 küsur elementten 84 tanesi bu tuzun içerisinde bulunuyor. Bu tuzun kullanımı da vücudu otomatikman dengeye sokuyor. Vücudun biliyorsunuz ki tuza ihtiyacı var ve yeteri oranda tuz almazsa vücut ölür ama doğal olan tuza ihtiyacı var, rafine olana değil." dedi.

Kullanım konusunda dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Doğal olan bu tuz, vücudun ihtiyacını karşılıyor fakat aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Abartıldığı takdirde faydasından çok zararı görülür." şeklinde uyarılarda bulundu.

“Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut”

Korkmaz, son olarak ayak taşlarının faydalarını dile getirerek, "Bu ayak taşları ayaktaki koku, kaşıntı, mantar ve ölü deriyi temizler, ayakları tertemiz eder. Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut. Yaptığımız bu lambalar ile beraber yayılan ısı, bu iyonları ortama bırakıyor. Ortama salınan hava, hava kalitesini yüzde 300 arttırıyor. Oksijen kaliteli hale geldiği zaman tüm solunumu rahatlatıyor, odayı ferah bir ortama kavuşturuyor ve rahat bir uyku kalitesi sağlıyor. Gece lambası olarak da kullanılabilir ve tüm gün boyunca da yakılabilir, hiçbir sakıncası yoktur." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı: Emekliler cezalandırılıyor

Manisa’da sabaha karşı art arda depremler

Siyonist Yahudiler Filistinlilere ait 200 küçükbaş hayvanı çaldı

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Yemen’de Ensarullah Hareketine karşı Yüksek Askeri Komite kuruldu

Yeni dolandırıcılık yöntemi: Mobil oyunlara dikkat!

Aralık 2025, Türkiye'de son 30 yılın en sıcak ayı oldu

HAKSİAD Ankara Şubesi açıldı

Fas'ta 1386 kişi kraliyet affından yararlandı

Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi

68 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Petro: ABD bölgeyi işgal etmek için uyuşturucuyu bahane olarak kullanıyor

Diyarbakır'da gizli buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan tır yoldan çıktı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Endonezya'dan uygunsuz içerikler nedeniyle Grok'a erişim engeli

Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Şanlıurfa'da bir evde tüp patlaması: 3 ölü, 4 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Lübnan: 500 binden fazla Suriyeli ülkelerine geri döndü

Venezuela: ABD'li yetkililer diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Caracas'ta

ANFİDAP’tan Gazze’de şehit edilen gazeteciler için anlamlı etkinlik

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı: Emekliler cezalandırılıyor

Manisa’da sabaha karşı art arda depremler

Siyonist Yahudiler Filistinlilere ait 200 küçükbaş hayvanı çaldı

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Yemen’de Ensarullah Hareketine karşı Yüksek Askeri Komite kuruldu

Yeni dolandırıcılık yöntemi: Mobil oyunlara dikkat!

Aralık 2025, Türkiye'de son 30 yılın en sıcak ayı oldu