-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,25% -0,02
-
EURO
51,33% 0,08
-
GRAM ALTIN
6620,39% -0,02
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Şanlıurfa'da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi görürken, Ali Korkmaz, ürünlerin sağlık faydalarını anlattı.
Şanlıurfa’da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi gördü. Yedi yıldır fuara katılan Ali Korkmaz, kaya tuzlarının sağlık üzerindeki faydalarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.
“Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor”

Korkmaz, "Ben Çankırı'dan buraya geliyorum. Yaklaşık 7 yıldır fuar kurulduğundan beri her sene buradayım. Çankırı'dan buraya doğal kaya tuzlarını getirdik. Burada taş değirmenimizle öğütüyoruz. Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor. Tamamıyla doğal, mağaradan çıktığı gibi saf ve kristal haliyle duruyor. Zaten burada müşterilerimizin gözünün önünde çekip, doğal bir şekilde onlara sunuyoruz." dedi.
“Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor”
Korkmaz, "Ayrıyeten tuz lambaları getirdik. Bunlar astım, nefes darlığı, horlama ve radyasyona karşı çok iyi geliyor. Ortamdaki enerjiyi sağlayıp havayı temizliyor. Tuz sabunlarımız var. Sedef, egzama, kaşıntı ve cilt rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. Ayak tuzumuz var. Bu da ayaktaki mantar, çatlak, kaşıntı, koku ve yorgunluğa iyi geliyor. Yemeklik tuzumuz, turşuluk tuzumuz hepsini getirdik ve bizdeki ürünlerin hepsi doğal. Şu an piyasada en çok tercih edilen Çankırı'daki kaya tuzları. Birçok tanınmış hocalar da bunu tavsiye ediyor. Çankırı tuzunun içerisinde tüm mineraller mevcut ve vücuda çok sağlıklı geliyor. Vücuttaki her ihtiyacı karşılıyor. Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor çünkü doğal olduğu için yeteri kadar tat veriyor. Marketten tuz alınmaması gerekiyor çünkü markette satılan tuzlar tamamen zehir ve kimyasal." şeklinde konuştu.
“Vücudun tuza ihtiyacı var”
Kaya tuzları hakkında bilgi veren Korkmaz, "Rafine olan tuzlar vücutta dengesizliğe ve unutkanlığa sebep olur. Kaya tuzları tam aksine mineral kaynaklı olduğu için içerisinde vücudumuzda bulunan 90 küsur elementten 84 tanesi bu tuzun içerisinde bulunuyor. Bu tuzun kullanımı da vücudu otomatikman dengeye sokuyor. Vücudun biliyorsunuz ki tuza ihtiyacı var ve yeteri oranda tuz almazsa vücut ölür ama doğal olan tuza ihtiyacı var, rafine olana değil." dedi.
Kullanım konusunda dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Doğal olan bu tuz, vücudun ihtiyacını karşılıyor fakat aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Abartıldığı takdirde faydasından çok zararı görülür." şeklinde uyarılarda bulundu.
“Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut”
Korkmaz, son olarak ayak taşlarının faydalarını dile getirerek, "Bu ayak taşları ayaktaki koku, kaşıntı, mantar ve ölü deriyi temizler, ayakları tertemiz eder. Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut. Yaptığımız bu lambalar ile beraber yayılan ısı, bu iyonları ortama bırakıyor. Ortama salınan hava, hava kalitesini yüzde 300 arttırıyor. Oksijen kaliteli hale geldiği zaman tüm solunumu rahatlatıyor, odayı ferah bir ortama kavuşturuyor ve rahat bir uyku kalitesi sağlıyor. Gece lambası olarak da kullanılabilir ve tüm gün boyunca da yakılabilir, hiçbir sakıncası yoktur." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi
Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi
BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor
Rusya: Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik
Pakistan'dan ABD'ye füze programı yanıtı
İran Kızılayı: ABD-israil saldırılarında 70 binden fazla sivil bina zarar gördü
Estonya: Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti
Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor
Mersin Valisi Atilla Toros: Bayramda 32 bin personelle sahadayız
ABD’nin enerji ablukası altındaki Küba’ya Rus petrolü
MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı
Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü
Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?
Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı
Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Bölge ülkeleri Riyad toplantısı sonrası ortak bildiri yayımladı
Rusya'dan küresel piyasaya akaryakıt İhracat yasağı hazırlığı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim
ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi
Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır
Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor
Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır
Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada
AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor
Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!
Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi
Yükleniyor







