• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,17% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7106,39% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor

17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa'da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi görürken, Ali Korkmaz, ürünlerin sağlık faydalarını anlattı.

Şanlıurfa’da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi gördü. Yedi yıldır fuara katılan Ali Korkmaz, kaya tuzlarının sağlık üzerindeki faydalarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

“Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor”

Korkmaz, "Ben Çankırı'dan buraya geliyorum. Yaklaşık 7 yıldır fuar kurulduğundan beri her sene buradayım. Çankırı'dan buraya doğal kaya tuzlarını getirdik. Burada taş değirmenimizle öğütüyoruz. Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor. Tamamıyla doğal, mağaradan çıktığı gibi saf ve kristal haliyle duruyor. Zaten burada müşterilerimizin gözünün önünde çekip, doğal bir şekilde onlara sunuyoruz." dedi.

“Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor”

Korkmaz, "Ayrıyeten tuz lambaları getirdik. Bunlar astım, nefes darlığı, horlama ve radyasyona karşı çok iyi geliyor. Ortamdaki enerjiyi sağlayıp havayı temizliyor. Tuz sabunlarımız var. Sedef, egzama, kaşıntı ve cilt rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. Ayak tuzumuz var. Bu da ayaktaki mantar, çatlak, kaşıntı, koku ve yorgunluğa iyi geliyor. Yemeklik tuzumuz, turşuluk tuzumuz hepsini getirdik ve bizdeki ürünlerin hepsi doğal. Şu an piyasada en çok tercih edilen Çankırı'daki kaya tuzları. Birçok tanınmış hocalar da bunu tavsiye ediyor. Çankırı tuzunun içerisinde tüm mineraller mevcut ve vücuda çok sağlıklı geliyor. Vücuttaki her ihtiyacı karşılıyor. Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor çünkü doğal olduğu için yeteri kadar tat veriyor. Marketten tuz alınmaması gerekiyor çünkü markette satılan tuzlar tamamen zehir ve kimyasal." şeklinde konuştu.

“Vücudun tuza ihtiyacı var”

Kaya tuzları hakkında bilgi veren Korkmaz, "Rafine olan tuzlar vücutta dengesizliğe ve unutkanlığa sebep olur. Kaya tuzları tam aksine mineral kaynaklı olduğu için içerisinde vücudumuzda bulunan 90 küsur elementten 84 tanesi bu tuzun içerisinde bulunuyor. Bu tuzun kullanımı da vücudu otomatikman dengeye sokuyor. Vücudun biliyorsunuz ki tuza ihtiyacı var ve yeteri oranda tuz almazsa vücut ölür ama doğal olan tuza ihtiyacı var, rafine olana değil." dedi.

Kullanım konusunda dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Doğal olan bu tuz, vücudun ihtiyacını karşılıyor fakat aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Abartıldığı takdirde faydasından çok zararı görülür." şeklinde uyarılarda bulundu.

“Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut”

Korkmaz, son olarak ayak taşlarının faydalarını dile getirerek, "Bu ayak taşları ayaktaki koku, kaşıntı, mantar ve ölü deriyi temizler, ayakları tertemiz eder. Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut. Yaptığımız bu lambalar ile beraber yayılan ısı, bu iyonları ortama bırakıyor. Ortama salınan hava, hava kalitesini yüzde 300 arttırıyor. Oksijen kaliteli hale geldiği zaman tüm solunumu rahatlatıyor, odayı ferah bir ortama kavuşturuyor ve rahat bir uyku kalitesi sağlıyor. Gece lambası olarak da kullanılabilir ve tüm gün boyunca da yakılabilir, hiçbir sakıncası yoktur." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı

Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor

Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı

siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar

İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor

İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı

Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı

Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama