• BIST 100

    14750,82%2,00
  • DOLAR

    43,04% 0,06
  • EURO

    50,41% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6185,85% 0,64
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,51

Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor

17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa'da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi görürken, Ali Korkmaz, ürünlerin sağlık faydalarını anlattı.

Şanlıurfa’da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi gördü. Yedi yıldır fuara katılan Ali Korkmaz, kaya tuzlarının sağlık üzerindeki faydalarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

“Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor”

Korkmaz, "Ben Çankırı'dan buraya geliyorum. Yaklaşık 7 yıldır fuar kurulduğundan beri her sene buradayım. Çankırı'dan buraya doğal kaya tuzlarını getirdik. Burada taş değirmenimizle öğütüyoruz. Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor. Tamamıyla doğal, mağaradan çıktığı gibi saf ve kristal haliyle duruyor. Zaten burada müşterilerimizin gözünün önünde çekip, doğal bir şekilde onlara sunuyoruz." dedi.

“Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor”

Korkmaz, "Ayrıyeten tuz lambaları getirdik. Bunlar astım, nefes darlığı, horlama ve radyasyona karşı çok iyi geliyor. Ortamdaki enerjiyi sağlayıp havayı temizliyor. Tuz sabunlarımız var. Sedef, egzama, kaşıntı ve cilt rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. Ayak tuzumuz var. Bu da ayaktaki mantar, çatlak, kaşıntı, koku ve yorgunluğa iyi geliyor. Yemeklik tuzumuz, turşuluk tuzumuz hepsini getirdik ve bizdeki ürünlerin hepsi doğal. Şu an piyasada en çok tercih edilen Çankırı'daki kaya tuzları. Birçok tanınmış hocalar da bunu tavsiye ediyor. Çankırı tuzunun içerisinde tüm mineraller mevcut ve vücuda çok sağlıklı geliyor. Vücuttaki her ihtiyacı karşılıyor. Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor çünkü doğal olduğu için yeteri kadar tat veriyor. Marketten tuz alınmaması gerekiyor çünkü markette satılan tuzlar tamamen zehir ve kimyasal." şeklinde konuştu.

“Vücudun tuza ihtiyacı var”

Kaya tuzları hakkında bilgi veren Korkmaz, "Rafine olan tuzlar vücutta dengesizliğe ve unutkanlığa sebep olur. Kaya tuzları tam aksine mineral kaynaklı olduğu için içerisinde vücudumuzda bulunan 90 küsur elementten 84 tanesi bu tuzun içerisinde bulunuyor. Bu tuzun kullanımı da vücudu otomatikman dengeye sokuyor. Vücudun biliyorsunuz ki tuza ihtiyacı var ve yeteri oranda tuz almazsa vücut ölür ama doğal olan tuza ihtiyacı var, rafine olana değil." dedi.

Kullanım konusunda dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Doğal olan bu tuz, vücudun ihtiyacını karşılıyor fakat aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Abartıldığı takdirde faydasından çok zararı görülür." şeklinde uyarılarda bulundu.

“Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut”

Korkmaz, son olarak ayak taşlarının faydalarını dile getirerek, "Bu ayak taşları ayaktaki koku, kaşıntı, mantar ve ölü deriyi temizler, ayakları tertemiz eder. Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut. Yaptığımız bu lambalar ile beraber yayılan ısı, bu iyonları ortama bırakıyor. Ortama salınan hava, hava kalitesini yüzde 300 arttırıyor. Oksijen kaliteli hale geldiği zaman tüm solunumu rahatlatıyor, odayı ferah bir ortama kavuşturuyor ve rahat bir uyku kalitesi sağlıyor. Gece lambası olarak da kullanılabilir ve tüm gün boyunca da yakılabilir, hiçbir sakıncası yoktur." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Döviz kurlarında son durum

63 ilde narkotik operasyonu: Bir tonu aşkın uyuşturucu ele geçirildi

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi

Gram ve ons altın kaç TL oldu?

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Afrika Boynuzu'nda sessiz bölünme: Somaliland senaryosu genişliyor

Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde 5,2'lik deprem

Washington'un gözü Grönland'da: Askerî seçenek masada

Suriye-siyonist rejim hattında yeni temas: Gerilimi düşürme anlaşması

Adana'da 4 gündür kayıp olan gençten acı haber

Halep'te gergin bekleyiş: Eğitim, mesai ve uçuşlar askıya alındı

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de

Kırşehir’de 921 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 3 yaralı

Nijerya’da askeri araç mayına çarptı: 9 asker öldü

İslam İşbirliği Teşkilatı: israil ateşkese rağmen işlediği suçlara ara vermeden devam ediyor

Amasya’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

ABD göçmenleri Karayipler'e gönderecek: İki ada ülkesi göçmenleri kabul edecek

Hollanda'dan ABD'ye Karayipler tepkisi: İşbirliği askıya alındı

İngiltere ve Fransa, Ukrayna'da askeri üsler kuracak

Diyarbakır Valiliği’nden taşıyıcı kolonda çatlak tespit edilen binalara ilişkin açıklama

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Touadera yeniden devlet başkanı seçildi

Pakistan'da bombalı saldırı: 1 ölü, 16 yaralı

Giresun’da üreticiye ve ormanlara yönelik yatırımlar paylaşıldı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 71 bin 391'e yükseldi

Etiyopya'da feci kaza: 22 ölü, 65 yaralı

Diyarbakır’da kolonunda hasar tespit edilen bitişik binalar boşatıldı

Malatya'da trafik kazaları: 2 yaralı

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Döviz kurlarında son durum

63 ilde narkotik operasyonu: Bir tonu aşkın uyuşturucu ele geçirildi

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi

Gram ve ons altın kaç TL oldu?

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Afrika Boynuzu'nda sessiz bölünme: Somaliland senaryosu genişliyor

Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde 5,2'lik deprem