• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Canlı yayın ile minimal invaziv prostat cerrahisi

23 Aralık 2022, Cuma 04:00
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Canlı yayın ile minimal invaziv prostat cerrahisi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Canlı yayın ile minimal invaziv prostat cerrahisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde çok sayıda katılımcının iştiraki ile minimal invaziv prostat cerrahileri toplantısı gerçekleştirildi. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan V. Hayrullah Kubba’nın katkılarıyla gerçekleşen toplantıya hastanenin Üroloji Uzmanları Op. Dr. Şehabettin Meto ve Doç. Dr. Mehmet Solakhan öncülük etti.
Toplantıda açılış konuşmasını Başhekim Prof. Dr. Ekber Şahin’in gerçekleştirdiği toplantının Oturum Başkanlığını Prof. Dr. İlker Selçuk ve Op. Dr. Şehabettin Meto yaptı. Program akışı hakkında bilgiler veren Op. Dr. Meto, açılış konuşmasını yaptıktan sonra Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan’ı sunumunu yapmak üzere sahneye davet etti. Konuşmada söz alan Doç. Dr. Solakhan, Prostat Cerrahisinde Enükleasyon Teknikleri, karşılaştırmalı analizleri ile sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Üroloji Derneği Onursal Başkanı, Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, BPH-LUTS nedeniyle uygulanan cerrahi tedavilerde cinsel fonksiyon başlıklı konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından ameliyathaneye bağlanılarak prostat HOLEP cerrahi tedavisi canlı olarak gerçekleştirildi. Salonda yer alan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden hastaneye gelen Ürologlar bu sayede meslektaşlarına sorularını yöneltti. Canlı olarak yayınlanan ameliyat hem de online katılımcılar aracılığıyla da canlı olarak izlendi. Canlı yayının ikinci kısmında farklı bir hastaya uygulanan prostat THULEP ameliyatı yine canlı yayın aracılığıyla gerçekleştirildi.
Doç. Dr. Mehmet Solakhan her iki operasyonun da başarılı bir şekilde sorunsuz olarak tamamlandığını belirtti. Doç. Dr. Solakhan yaptığı açıklamada, ‘’Günümüzde giderek yaygınlaşan minimal invaziv tedaviler hakkında meslektaşlarımıza faydalı bir toplantı yaptığımız için çok mutluyuz. HoLEP ve THULEP kapalı prostat ameliyatı yöntemidir. HoLEP ameliyatının açılımı “Holmium Laser Enucleation of Prostate” , THULEP ameliyatının açılımı‘’ Thulium Laser Enucleation of Prostate’’ olup, lazer yardımıyla büyümüş olan prostat iç dokusunun kapsülünden ayrılarak çıkarılması anlamına gelmektedir. HoLEP/THULEP lazer enerjisinin etkilediği doku derinliği çok azdır. Bu nedenle prostatın dışında seyreden ve ereksiyonu (sertleşmeyi) sağlayan sinirleri etkilememekte, dolayısıyla ameliyat sonrası cinsel işlev bozukluğu gibi sorunlar görülmemektedir. Diğer ameliyat tekniklerine göre HoLEP/THULEP yönteminde kanama oldukça az görülür. Prostat dokusu çıkarılırken onu besleyen damarlar lazer enerjisi ile yakıldığı için kanama nerdeyse hiç olmamaktadır. Prostat dokusunun kapsülü dışında kalan kısmının tamamı çıkarıldığı için HoLEP/THULEP ameliyatı sonrası, hastalığın tekrarlama riski neredeyse yok denecek kadar azdır. HoLEP/THULEP yöntemiyle yapılan operasyon sonrasında hastanede yatış ve kalma zamanı daha kısa sürmektedir. Hastalar oldukça konforlu ve hızlı bir iyileşme süreci yaşayarak erken dönemde günlük yaşantılarına dönebilir’’ dedi.
Üroloji Uzmanı Op. Dr. Şahabettin Meto, 'Prostat ameliyatında modern tedavi yöntemlerinin yaygınlaşmasını, öğrenilmesini sağlamak için, bölgemizde canlı prostat ameliyat kursunu Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan V. Hayrullah Kubba ve Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Müdürü Ömer Emre Kubba’nın destekleri ile gerçekleştirdik. Türk Üroloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, Özel Ürologlar Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hakkı Perk, İstanbul ve Ankara’dan konusunda uzman hocalarımız şehrimize gelerek prostat hastalarına canlı ameliyat yaparak ve anlatarak eğitimi soru-cevaplarla izah ederek uygulamasını yaptılar. Üroloji Uzmanlarının altmışı salonda, iki yüz altısının çevrim içi katılımlarıyla gerçekleşti ve toplantı oldukça verimli bir şekilde sonuçlandı. Öğle yemeğinin ardından sona eren toplantıda, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.
[gallery ids=',72015,72016,72017,72018,72019,72020']

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği