• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Çarşamba Belediyesi Elbistan’da yaraları sarmaya devam ediyor

09 Şubat 2023, Perşembe 21:25
09 Şubat 2023, Perşembe 21:25
Çarşamba Belediyesi Elbistan’da yaraları sarmaya devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çarşamba Belediyesi Elbistan’da yaraları sarmaya devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası Çarşamba Belediyesi deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.
Depremin 4’üncü günü itibari ile şu ana kadar Çarşamba Belediyesi koordinesinde ilçeden 28 tır yardım bölgeye gönderildi. 50 kişilik belediye personeli bölgede yardım çalışmalarına devam ederken, sağlıkçılar, operatörler, inşaat ustaları de belediye koordinesinde Elbistan’a ulaştırıldı. Çarşamba’da tüm vatandaşlar el birliği ile yardım kolilerini doldurmayı sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası Samsun, Çarşamba Belediyesi yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çarşamba Belediyesi içerisinde gıda malzemeleri, kıyafet, su, ekmek gibi temel gıda malzemelerinin yanı sıra odun, fındık kabuğu gibi ısınmaya kolaylaştıracak ürünler gönderiyor. Depremin 4’üncü günü itibari ile iş makinaları ve Çarşambalılar tarafından doldurulan 28 yardım tırı bölgeye gönderildi. Belediye personellerinden oluşan 50 kişilik ekip bölgede çadır kurma çalışmalarına, arama kurtarma faaliyetlerine ve sıcak yemek ikramına devam ediyor. Çarşamba Belediyesi iş makinası operatörleri, inşaat işçileri ve sağlıkçıların bölgeye gönderilmesini sağladı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bugünleri de hep birlikte, el ele vererek aşacağız” dedi.

Yaralar birlikte sarılıyor
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, belediye ekiplerinin bölgede çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hepimiz çok üzgünüz, gözümüz kulağımız deprem bölgesinden gelen umutlu haberlerde. Depremin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren diğer kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 28 yardım tırımızı Çarşambalı hemşehrilerimiz ile birlikte doldurarak deprem bölgesine gönderdik. İş makinalarımız da alanda çalışmalarını sürdürüyor. 50 belediye personelimiz alanda arama kurtarma, sıcak yemek ikramı ve çadır kurma gibi alanlarda depremzedelerimize yardım ulaştırıyorlar. Sağlıkçılarımız ve iş makinası kullanabilen, inşaat işinde usta gönüllülerimizi de bölgeye göndermiş bulunuyoruz. İnşallah hep birlikte bugünlerin de üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Çarşamba, depremzedelere ev sahipliği yapıyor
Depremzedelere Çarşamba’da kucak açıldığını belirten Başkan Doğan, “Depremzede kardeşlerimizi ilçemizde ağırlıyoruz. Depremin yaralarını sarmak, daha iyi olmalarını sağlamak adına ekiplerimiz depremzedelerimizi tek tek ziyaret ederek psikolojik destek sağlıyor. Gönüllü hemşehrilerimizle birlikte deprem bölgesinden gelen kardeşlerimize kalacak yer, gıda ve giyim desteği sağlıyoruz. Depremden etkilenen, Çarşamba’mıza gelen kardeşlerimiz belediyemiz Sosyal Hizmetler Birimine başvuru yapabilirler” şeklinde konuştu.

“Muhammet Fatih umut oldu”
Depremi Adana’da yaşayan depremzede aile Çarşamba’ya ulaştı. Çarşamba hayata gözlerini açan Muhammet Fatih bebek herkese umut oldu. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Depremi Adana’da yaşayan, dedesini depremde kaybedip ismini yaşatan Muhammet Fatih bebek, Çarşamba’mızda dünyaya gözlerini açtı. Muhammet Fatih, bugünlerimizde bizlere umut oldu. Bebeğimizin ve annesinin durumu iyi, babası deprem bölgesinde yardım çalışmalarına devam ediyor.. Ailemizi Çarşamba’mızda misafir ediyoruz. Rabbim bebeğimize uzun, sağlıklı ömürler versin” ifadelerini kullandı.

“Bizim mayamızda birlik var”
Çocukların harçlıklarını biriktirerek deprem bölgesine yardım etmek için getirdiklerini söyleyen Başkan Halit Doğan, “Kendileri minicik, yürekleri kocaman çocuklarımız okul harçlıklarını biriktirerek depremzede kardeşlerimize ulaştırmak için bizlere getiriyorlar. Bir kardeşimiz, ‘Ve harçlığım olarak bu var, umarım yardımı dokunur’ notunu iliştirmiş getirdiği kumbarasının yanına. Duygulanmamak elde değil. Birçok miniğimiz, oyuncaklarının yanına iliştirdikleri güzel notları ve okul harçlıklarını deprem bölgesine göndermek için getiriyor. Bu milletin mayasında, kanında; kardeşlik, dayanışma, bir olma var. Oyuncağını getiren küçük kardeşimizden, elindeki battaniyesini sırtlayarak yanımıza gelen yaşlı teyzemize, tüm hemşehrilerimizden Allah razı olsun” açıklamasında bulundu.
[gallery ids=',98551,98552,98553,98554,98555,98556']

Beşar Esed'in generallerinden Şam'a karşı silahlı kalkışma planı

Araçlar yolda kaldı, yolcular iteleyerek müdahale etti

Harem-i İbrahim Yahudileştiriliyor: Kutsal mabedin idaresi Müslümanlardan alındı

Konya’da gençler yeni yılın ilk sabah namazında buluştu

Diyarbakır'da otomobil itfaiye aracına çarptı

Şanlıurfa’da kar yağışı nedeniyle tedbirler üst seviyeye çıkarıldı

BESO'dan Alikanlılar Derneği'ne ziyaret

Pakistan'da otobüs ile minibüs çarpıştı: 14 ölü 16 yaralı

Kar Diyarbakır'ı teslim aldı: Küreme aracı bile yolda kaldı

Şanlıurfa’da otoparkta göçük meydana geldi

Batman’da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi: Sanayi Sitesinde Çatılar Çöktü

Buzlu veya karlı kaygan zeminde yaralanmalara karşı yapılması gerekenler?

Jackie Chan: Gazze’nin çocukları her gün bombalanıyor

Demir yolları 2025’te Türkiye nüfusunun üç katından fazla yolcu taşıdı

Batı Şeria'da ev baskınları: İşgalciler 29 Filistinliyi esir aldı

Bulgaristan euro bölgesine katıldı

Diyarbakır kara gömüldü kent terk edilmiş şehre dönüştü

Ağrı Merkez Camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi

Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara dikkat

İşgalci siyonistler yeni yıla Gazze’yi bombalayarak girdi

İstanbul'dan Gazze'ye vicdan yürüyüşü: 520 bin kişi Filistin için tek ses oldu

Silahsızlandırma ve "sarı hat" söylemi: Zamir'in 2026 illüzyonu

Kışın sessiz tehlikesi: Kar ve buzda düşmeler artıyor, ilk yardım hayati öneme sahip

Herson'a Ukrayna saldırısı: 24 ölü 50 yaralı

Bitlis’te hayat durdu, 335 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Filistinli hastaları ziyaret etti

Vali Gül, “Gençlik Uyanıyor, Ailecek Duada Buluşuyor” programına katıldı

Diyarbakır'da yoğun kar etkili oldu: Çatılar araçların üzerine çöktü

Ekmeğe zam yapan fırıncılar, artan maliyetlere dikkat çekti

TARSİM’in 2026 teminat kapsamı belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beşar Esed'in generallerinden Şam'a karşı silahlı kalkışma planı

Araçlar yolda kaldı, yolcular iteleyerek müdahale etti

Harem-i İbrahim Yahudileştiriliyor: Kutsal mabedin idaresi Müslümanlardan alındı

Konya’da gençler yeni yılın ilk sabah namazında buluştu

Diyarbakır'da otomobil itfaiye aracına çarptı

Şanlıurfa’da kar yağışı nedeniyle tedbirler üst seviyeye çıkarıldı

BESO'dan Alikanlılar Derneği'ne ziyaret